Home Ontdek Hamburg 15x Second hand en vintage shops in Hamburg

15x Second hand en vintage shops in Hamburg

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Gaat je hart sneller kloppen van unieke vintage vondsten? Zet dan snel koers naar Hamburg, want vintage en second hand shoppen is hot in Hamburg. Hier zijn de 15 leukste second hand en vintage winkels in Hamburg. Hier winkel je niet, hier ga je schatzoeken!

Second hand en vintage in Hamburg: de leukste winkels

1. Vintage & Rags

Vintage & Rags heb je misschien wel eens in Keulen gezien. Hamburg heeft ook een vestiging, en wel in de Altstadt, aan de Kurze MĂŒhren. Je vind hier alles vanaf de jaren vijftig tot de jaren nu. Voor het betere jagen en verzamelen! Bonus is het gebouw zelf, inclusief kroonluchter! 🙂

vintage-rags.de, Kurze MĂŒhren 6

2. Pick ‘n’ Weight Schanze

Pick ‘n’ Weight zit op de grens tussen St. Pauli en de Schanze in een voormalig bankgebouw. Dat klinkt ongezellig, maar deze winkel is heel bont en vrolijk ingericht en ook deze winkel puilt uit van de kleren. En schoenen. En tassen.

Bij Pick ‘n’ Weight betaal je, zoals de naam al doet vermoeden, op basis van het gewicht van wat je wilt hebben. Er ligt hier veel meuk (het is precies dat wat me te ongeduldig maakt voor veel vintage winkels), maar ook veel moois. Als je hier niet voor ‘echte kleren om daadwerkelijk te dragen’ slaagt, slaag je in elk geval voor carnaval of een andere verkleedpartij.

picknweight.de, Beim GrĂŒnen JĂ€ger 16

Vintage winkels in Hamburg

3. 2ndFit Kiloshop

Kiloshop en Flohmarkt in Ă©Ă©n, bij het relatief nieuwe (2022) 2ndFit kun je naar hartelust schatzoeken. Het assortiment wordt elke drie weken compleet vervangen. De vrijdag is de beste dag om de nieuwste stukken Ă©n de nieuwste (lagere) prijzen te pakken.

2ndfit, Schulterblatt 25

4. The Vintage Gallery

Het is wat alarmerend als kleding uit je eigen jeugd opeens weer hip en vintage worden, but here we are. In de Vintage Gallery kun je terecht voor nineties vintage. Gelukkig gaat het assortiment ook nog verder terug, zelfs tot de jaren ’20. 😉 Naast kleding en accessoires vind je er ook woondecoraties.

The Vintage Gallery, Marktstraße 27

vingtage winkels in Hamburg: Pick n Weight

5. Mano a Mano

In Ottensen, niet ver van station Altona, zit, een beetje verdekt opgesteld in een souterrain, Mano a Mano. Het is geen enorm grote winkel, en naast ‘echte vintage’ vind je er ook (veel) modernere second hand kleren. Het aanbod is ruim en je vindt er de meest uiteenlopende merken. Naast kleren vind je ook hier schoenen en tassen, en, zelfs een paar boeken en cd’s (= bonus, want hoewel ik niet heel erg van winkelen houd, houd ik wel erg van boekwinkelen).

manoamano-altona.de, Große Rainstraße 41

6. Stilbruch

Stilbruch is een enorme tweedehands winkel waar je werkelijk ĂĄlles vindt. Van meubels tot oude radio’s, loopbanden (!) en fietsen, van kleding tot servies, schilderijen en verlichting. En vooral op zaterdag ook heel veel koopjesjagers… Heerlijk stöbern en snuisteren voor de vintageliefhebber. Beschik je (zoals ik) over wat minder geduld, dan ga je misschien beter terug naar de Weinoutlet…

stilbruch.de, Ruhrstraße 51

second hand meubels in Hamburg kopen

7. Vintage Kaufhaus Hallenflohmarkt

In een voormalige metaalwerkplaats aan een hofje in de Gaußstraße zit sinds juli 2022 het Vintage Kaufhaus. Het heeft wat weg van een garage, en je vindt er geheid allerlei vintage design!

Vintage Kaufhaus (FB-pagina), Gaußstraße 136

8. Klamottensen

Klamottensen in, jawel, Ottensen, heeft niet alleen een leuke naam en een keur aan tweedehands kleding, het is ook een klein cafeetje.

klamottensen, Kleine Rainstraße 6

9. Hanseatische Materialverwaltung

Op zoek naar een kitscherige lampenkapp of bijzondere platenspeler? Kom snuffelen in de Hanseatische Materialverwaltung! Dit vintage-walhalla is de plek waar gepensioneerde theater-props naartoe gaan om een nieuw leven te beginnen.
Tip: bezoek in december de speciale Winterbasar van de Hanseatische Materialverwaltung.

Hanseatische Materialverwaltung, Stockmeyerstraße 41

Vintage winkels in Hamburg: tips! | Standort Hamburg

10. Kleiderrausch

Voor de wat duurdere merken blijf je in Ottensen en ga je naar Kleiderrausch. Hoewel je hier o.a. Chanel voor een fractie van de oorspronkelijke prijs kunt krijgen, liggen de prijzen bij Kleiderrausch helaas nog steeds ver boven mijn budget. Maar een mooie zaak is het wel. (Altbau, ook…)

kleiderrausch.de, Eulenstraße 85

11. Secondella

Ook de tweedehandskleding van Secondella in de Neustadt is niet per se geschikt voor de koopjesjager. Het motto van de winkel is “Second hand, but first class”. Toch kun je er koopjes vinden, en wel op de afdeling “Last Chance”.
Secondella was overigens in 1970 de allereerste tweedehandswinkel in Hamburg, en in heel Duitsland.

secondella.de, Hohe Bleihen 5

12. Hot Dogs

Bij Hot Dogs kun je je te buiten gaan aan vintage kleding, maar ook aan tassen. En dat zijn niet zomaar tassen, maar tassen die gemaakt zijn van het leer van afgedankte gymtoestellen en turnmatten!

facebook.com/HOTDOGSHAMBURG, Marktstraße 38

Tweedehands en vintage winkels in Hamburg

13. Schn€ppchen

Net als Stilbruch is Schn€ppchen (woordspeling op ‘SchnĂ€ppchen’, koopje) een soortvintage warenhuis. De prijzen liggen er iets hoger, maar daar staat tegenover dat je hier bijzonder antiek en vintage kleding op de kop kunt tikken.

schneppchen.de, Wandsbeker Chaussee 189

14. Gebraucht-Möbel-Center

Naast cafĂ© Kraweel (aanrader, zie ook Kaffee und Kuchen in Hamburg) zit het Gebraucht-Möbel Center waar je alles vindt van vintage hobbelpaarden (van die dingen die een beetje eng zijn…) tot lampen en stoelen.

Gebraucht-Möbel Center, Paul-Roosen-Straße 6

15. FlohmÀrkte in Hamburg

Second hand en vintage winkelen doe je in Hamburg natuurlijk ook, of misschien wel bij uitstek, op de vlooienmarkt! Deze zijn leuk:

  • Flohdom Trabrennbahn, Luruper Chaussee 30: Elke woensdag en zaterdag op het grote parkeerterrein van de Bahrenfelder Trabrennbahn, direct aan het Altonaer Volkspark. Regen of niet, deze vlooienmarkt vindt plaats!
  • Flohmarkt in der Fabrik, Barnerstraße 36 – Wil je zeker weten dat je stijdens het stöbern geen regen op je hoofd krijgt, dan is er de Flohmarkt in de Fabrik – ook leuk voor de Wochenmarkt, en voor de concerten/feestjes, trouwens.
  • Flohschanze, Neuer Kamp (direct tegenover U Feldstraße) – Waarschijnlijk Hamburgs bekendste en populairste vlooienmarkt, aan de rand van de Schanze. Wordt elke zaterdag gezellig druk. Na afloop drink je koffie in de Rindermarkthalle of in het Karoviertel.
  • Haus Drei – Van april t/m oktober organiseert Stadtteilkulturzentrum Haus Drei in Altona elke maand een grote vlooienmarkt in de tuin. Ben je uitgeput van het shoppen, dan plof je bij CafĂ© Sein op het terras voor een kop koffie (en pancakes, voor het – al dan niet verlate – ontbijt)

Second hand winkels in Hamburg: vintagefans opgelet!

Meer vintage winkels in Hamburg

  • De Kleiderei is misschien niet heel praktisch als je niet in Hamburg woont of er op z’n minst heel regelmatig komt, maar het concept is bijzonder en dus de vermelding waard: hier koop je geen tweedehands kleren, hier leen je ze. Met een abonnement van € 34 per maand kun je onbeperkt kleren uitzoeken en ruilen.
  • Humana, de Große Bergstraße 141
  • HipCats, de Paul-Roosen-Straße 16, St. Pauli.

Nog niet uitgewinkeld?

Geen probleem, naast vintage winkels heeft Hamburg nog veel meer te bieden als je stevig wilt winkelen!

➀ Bekijk ook: Winkelen in Hamburg, waar je wel en niet moet zijn.

De National Geographic Hamburg Style Guide is een prachtige gids propvol tips voor designliefhebbers. In deze gids vind je Hamburgs beste design en apartste winkels.

Tweedehands winkelen in Hamburg: Stilbruch | Standort Hamburg

Op naar Hamburg!

Kun je niet wachten om al je geld in de vintage winkels in Hamburg achter te laten, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Zoek je een goede hoteldeal, kijk dan eens hier. Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Heb je deze artikelen al gelezen?

6 reacties

Esther 27 januari 2015 - 20:22

Wat grappig, in DĂŒsseldorf heb je in de wijk Unterbilk ook een ‘Frauenzimmer’, maar daar heb je juist upclass vintage van supergoede kwaliteit. Oh ja en vintage gitaren. Love.

Antwoorden
Fem 27 januari 2015 - 20:25

Ha, daar moet ik dan ook maar eens naartoe :). Ik weet trouwens eigenlijk niet waarom het ‘Frauenzimmer’ heet.

Antwoorden
Esther 17 februari 2015 - 11:15

In DĂŒsseldorf was er vooral vrouwenkleding te krijgen. Alhoewel ook mannen colberts en elektrische gitaren (nu ja… de Nena in mij wilde wel zo’n guitar)…

Antwoorden
Fem 17 februari 2015 - 11:30

Vrouwenkleding heeft hier ook de overhand, maar aangezien ik in de doelgroep val, vind ik dat wel OK 😉 Maar als T, L & A gaat optreden, mag jij de Nena uithangen met je gitaar!

Antwoorden
Evelyn - Style Spy Blog 27 januari 2015 - 21:38

Jaaaa, ik sla m op! Heb je nog de beste keus qua meubeltjes? Hoop er een klein tafeltje te scoren 😀

Antwoorden
Fem 27 januari 2015 - 21:43

Ook vintage? Lys Vintage in EimsbĂŒttel of Ply in Ottensen 🙂 Ottensen en de Schanze wemelen bovendien van de kleine zaakjes waar je frutsels voor in huis en kleinere meubels kunt vinden, fijn ronddwalen daar!

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. DĂ© plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid