Home Ontdek Hamburg 6x Spa hotels in Hamburg

6x Spa hotels in Hamburg

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Stel, je hebt er een stevig dagje sight seeing in Hamburg op zitten. Je hoofd duizelt van alles wat je gezien hebt. Je voeten pruttelen. Je bent wel toe aan wat wellness. Je wilt nu nog maar een paar dingen:

  • een koud drankje
  • dobberen in een zwembad en gemasseerd worden, en
  • kaas. (Of ben ik de enige die na een lange dag – en ook na een korte – hunkert naar kaas? Egal…)

En voor deze dingen wil je niet meer op pad moeten, want dat heb je de hele dag al gedaan. De oplossing? Logeren in een van deze 6 spa hotels in Hamburg! In dit artikel laat ik je zien dat je een stedentrip Hamburg uitstekend kunt combineren met een wellnessvakantie Hamburg!

6x fijne spa hotels in Hamburg

east Hotel

east Hotel is een hip en modern hotel in een voormalige ijzergieterij midden in St. Pauli: voor de drukte van de Reeperbahn hoef je maar een paar minuten te lopen. Toch logeer je hier in alle rust en kun je helemaal bijkomen in het Wellnessbereich Mandarin Body & Soul.

Er is een Finse sauna, een massage- en beautysalon en een dakterras. Hotelgasten hebben gratis toegang en krijgen korting op behandelingen.

Logeer je niet in het hotel, dan ben je ook welkom, maar moet je tijdig reserveren. Voor hotelgasten is er bovendien ook een fitness studio, mocht je toch nog in actiemodus schieten. Anders ga je meteen door naar Yakshi’s Bar voor een cocktail.

➤ east, Simon-von-Utrecht-Straße 31, U3 St. Pauli
Geen hotelgast, geen probleem, wel even reserveren.

Spa hotels in Hamburg: east hotel

Spa hotels in Hamburg:: east hotel

The George

The George heeft geen sauna, maar wél een ruime keuze aan massages en andere wellnessbehandelingen, een dakterras met Alsterzicht en een bibliotheek (oké, niet in het spagedeelte, maar toch).

Voor een wellnessbehandeling kun je ook terecht als je geen hotelgast bent.

Tip: als je niet in The George gaat slapen en je alleen laat masseren, bekijk dan toch even het hotel (ga bv. in het restaurant eten en piep bij de bibliotheek naar binnen): het is ingericht in klassiek Engelse stijl.

➤ The George Hotel Hamburg, Barcastraße 3, Bus 6/37 halte AK St. Georg
Geen hotelgast, geen probleem, wel even reserveren.

Spa hotels in Hamburg: the George

Spa hotels in Hamburg: the George

Aspria Hamburg Uhlenhorst

Op 5 minuten van de Außenalster is het in het Aspria uitermate goed toeven in het wellnesscenter. Boekje, bedje, zentuin en sauna/zwembad binnen handbereik, ik zeg: vakantie! Sterker nog, Aspria is voor mij hét wellnesshotel in Hamburg. Naast het saunapark is er een binnen- en een buitenzwembad, een groot fitnessgebeuren en zijn er tennisbanen.

Ook fijn: kinderen mogen maar op twee dagen in de week de sauna in, en mogen na 20 u het zwembad niet meer in.

Om hier te kunnen poedelen moet je Aspria Club Member zijn, maar als hotelgast ben je dat automatisch voor de duur van je verblijf. Een badjas en slippers liggen op je hotelkamer op je te wachten!

➤ Aspria Hamburg Uhlenhorst Hofweg 40, U Mundsburg

Wellnesshotel Hamburg: Aspria Uhlenhorst

Wellnesshotel Hamburg: Aspria Uhlenhorst

Grand Elysée

Wil je op sjiek gaan alles uit de kast trekken om te relaxen, dan is Grand Elysée je hotel. Er hangt wel een pittig prijskaartje aan, maar dan heb je wel een schicki-micki hotelkamer en beschikking over een groot saunacomplex, fitness studio en zwembad en kun je kiezen uit massages, peelings en andere wellnessbehandelingen.

Elke maand zijn er weer andere verwenpakketten in het aanbod. Zie voor een indruk van het complex en de introductie van de honingmassage onderstaande video:

➤ Grand Elysée Hotel, Rothenbaumchaussee 10, S-Bahn Dammtor
Ook hier: geen hotelgast, geen probleem, maar wel reserveren. Mocht je hier willen komen wonen: Grand Elysée heeft ook lidmaatschapskaarten.

Wellnesshotel Hamburg: Grand Elysée

Spa hotel Hamburg: Grand Elysée

Gastwerk

In de oude gasfabriek ontspan je in Marokkaanse sferen. De spa van het Gastwerk Hotel wordt gerund door dezelfde eigenaar als de spa in The George, het concept is dan ook hetzelfde: geen sauna, maar wel fijne massages en beautybehandelingen. Ook dit hotel is trouwens best een bezienswaardigheid (want voormalig fabriekscomplex) en heeft een leuke bar.

➤ Gastwerk Hotel, Beim alten Gaswerk 3, Bus 3, halte Bornkampsweg
Ook hier kun je zonder kamersleutel maar met reservering terecht.

Spa hotels in Hamburg: Gastwerk

Wellnesshotel Gastwerk Hotel, Hamburg

SIDE Design Hotel Hamburg

Ontspannen is in het hypermoderne SIDE Design Hotel een kleurrijke aangelegenheid: de spa is verdeeld in zogenaamde ‘colour boxen’. Fitnessen doe je dus in de oranje ‘box’, want oranje bevrijdt je energie (ik verzin dit niet zelf, mensen).

Baden en saunahangen doe je in de blauwe box, beautybehandelingen in de gele box, want geel staat voor welbevinden. Enzovoorts. Strak en fris is het in ieder geval. Op de 8e verdieping wacht in de Spa Lounge een uitzicht over de stad op je.

➤ Side Design Hotel Hamburg, Drehbahn 49, U2 Gänsemarkt
Het klinkt je inmiddels vast bekend in de oren: ook hier hoef je geen hotelgast te zijn, maar moet je wel reserveren voor behandelingen.

Spa hotels in Hamburg, SIDE

Wellnesshotels in Hamburg: SIDE design hotel

Meer ontspanning en wellness in Hamburg

Volià, dat waren 6 spa hotels in Hamburg. Maar aangenaam poedelen kan natuurlijk nog op veel meer plekken:

Hoeft je hotel geen spa te hebben, maar wil je wel op een bijzondere plek slapen? Check dan mijn andere hoteltips eens: Hotels in Hamburg

Op naar Hamburg!

Zin gekregen in een welverdiende wellnessvakantie in Hamburg? Begrijp ik helemaal! Deze pagina helpt je je reis te plannen. Met de trein ben je in een paar uur in Hamburg! Bekijk voor nog meer inspiratie ook deze artikelen:

Heb je deze artikelen al gelezen?

2 reacties

Sanne l Chitaltravels 13 juli 2016 - 10:31

Ah wat een fijne plekken! Na een lange dag hunker ik ook naar wijn, ontspanning en soms inderdaad kaas! Is helemaal niet vreemd hoor! 🙂

Antwoorden
Fem 13 juli 2016 - 19:53

Haha, dat vind ik heel geruststellend om te horen :))

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid