Allerlei brekend nieuws, waaronder: Fem op een slaapzaal

Ik zit hier in het nieuwe Docta HQ, mijn home office, met mijn voeten tegen de verwarming. Ik drink chocokoffie en op het dak van het huis tegenover mij zie ik een laagje rijp. IJs! Er is nauwelijks nog een boom met blaadjes te vinden en iedereen heeft zich hier ingepakt alsof het min 30 is. Een beetje overdreven, als je het mij vraagt, maar er is duidelijk geen ontkomen meer aan: de winter komt eraan.

De winter en ik, wij zijn niet heel erg dikke matties. Ik houd niet van sneeuw. Maar dan ook echt helemaal niet. Sneeuw ziet er 5 minuten leuk uit, en verandert daarna in een baggerpoel, die me belet me normaal over straat te bewegen. Sneeuw hoort in Zwitserland en in Scandinavië, waar ze ook weten hoe je met sneeuw moet omgaan.

Van Glühwein houd ik ook al niet. Laat staan van kerstmarkten.

Maar ik woon wel in Duitsland en hier in Altona zijn ze zo ongeveer 1 november al begonnen met het opbouwen van de kerstmarkten, dus onder de kerstmarkt kom ik niet uit, of ik wil of niet…

In het kader van de wetenschap, going local en heel graag even weg willen, maak ik daarom binnenkort een tripje met een klein experimenteel tintje. Ik ga naar Münster:

Münster

Blick auf die Stadt Münster. Fotografiert von einem Riesenrad

Foto: Lars Steffens

Dat lijkt me erg leuk, want ik heb goede dingen over Münster gehoord. Het experimentele aan deze trip is dat ik dus

1. kerstmarkten ga bezoeken

Weihnachtsmarkt Leipzig Leben

Foto: Leipzig Leben (ik ga inderdaad niet naar Leipzig, maar deze kerstmarktfoto was de minst aanstootgevende die ik kon vinden)

Weihnachtsmarkt Jorbasa

Weihnachtsmarkt / Christmas Fair

Foto: Jorbasa (deze foto heb ik gekozen omdat deze kerstmannetjes eruit zien alsof je ze op kunt eten. Dan is het al snel goed)

2. op een slaapzaal ga slapen

Jawel. Ik heb in Zuid-Afrika altijd mijn kamer met medevrijwilligers gedeeld, en in Hluhluwe hebben we met ons groepje ook in een dorm geslapen. Maar dat telt eigenlijk niet, want we lagen met de 8 vrouw van ons groepje in een 8-persoonskamer, m.a.w., “onder ons”. Maar verder heb ik nog nooit op een slaapzaal gelegen (oh wacht, wel, ooit met een schoolreisje, telt dat?). Ik ben niet zo’n dormy person.

In Münster ga ik het experiment aan, en wel bij Sleep Station, in een 5-Bett dorm. Ich bin gespannt! (dat betekent dus benieuwd, echt zenuwachtig ben ik niet) (hoewel…;))

Sleep Station Muenster

Over Münster, kerstmarkten, slaapzalen en uiteraard Glühwein dus spoedig meer, stay tuned.

8 gedachten over “Allerlei brekend nieuws, waaronder: Fem op een slaapzaal

    • Ik ook, maar ik moet zeggen dat het hostel er (op de foto’s) erg goed uitziet. Ter voorbereiding op het kerstmarktengebeuren ga ik deze week maar eens voorzichtig in mijn eigen buurt kijken op de markt… 😉

      Beantwoorden

Plaats een reactie