Omroep Max schrapt afleveringen Derrick

“Omroep Max schrapt afleveringen Derrick”

Deze kop op Nu.nl intrigeerde me enorm. Gesproken over clickbait! Ik verwachtte namelijk iets als: “Omroep Max vijzelt imago op door afleveringen van slaapverwekkende, belegen en extreem kazige Duitse Krimi Derrick te schrappen.”

Derrick bleek behalve slaapverwekkend ook een schurk

Het feit dat de serie alleen nog op doktersrecept tegen insomnia verkrijgbaar zou moeten zijn, was echter niet de reden dat Omroep Max Derrick geschrapt heeft: de brave borst bleek namelijk, zo kwam afgelopen vrijdag boven water, in de Tweede Wereldoorlog helemaal zo’n brave borst niet geweest te zijn, maar lid van de SS.

Omroep Max schrapt afleveringen Derrick

In Duitsland waren de reacties anders…

Of in elk geval bij mij op de taalschool. Dat bekend werd dat Horst Tappert een SS-er was geweest was in Duitsland wel degelijk een veelbesproken issue. Maar er werd niet onmiddellijk overwogen Derrick om deze reden van de buis te halen. Want, zo zei mijn docente Regina, “Als we dat gaan doen, dan kunnen we eigenlijk alles wel van de buis halen.”

Uiteindelijk heeft ZDF de herhalingen van de Krimi niet lang nadat Omroep Max de afleveringen stopzette toch maar wel van de buis gehaald. En zo zijn we in elk geval van deze kazigheid verlost…

Derrick is toch echt alleen maar leuk als Tampert… Und ein Tropical Drink, BITTE.

Ze zijn er trouwens wel, hoor, écht goede Duitse Krimis!

Plaats een reactie