Ik sliep boven de lokale Gay Kino en dronk Glühwein

Nee, echt. Mijn hostel in Münster bevond zich in een kantoorpand, waarvan de onderste verdieping werd ingenomen door een 18+ bioscoop en de eerste door een (gesloten) nachtclub met de naam “Gogo” .

Ik was dus in Münster. Drie dagen lang stortte ik mij in de wereld van de kerstmarkten en sliep ik voor het eerst in heel lange tijd in een dorm. Je begrijpt dat ik daar even van moet bijkomen, dus voor nu kort overzichtje van onze belevenissen in Münster.

Kerstmarkten

Je komt er niet onderuit in Münster, maar dan ook echt helemaal niet. Op iedere straathoek is een kerstmarkt.

Münster

Glühwein en Bratwurst

Het was tamelijk overweldigend, al dat kerstgeweld. Münster werd ook overspoeld door een tsunami van Nederlandse schoolklassen. Om dus zo local mogelijk over te komen, hebben wij ons vol in het feestgedruis gestort en ons tegoed gedaan aan Bratwurst, Currywurst en Glühwein.

Aan-de-Gl#U00fcwein

Om tot een goed oordeel over de kwaliteit van de lokale Glühweinen te komen, moet je er natuurlijk verschillende proeven. Deze, in koddige bekers, smaakte best aardig. Was ook verkrijgbaar met Schuss, dwz, een scheut likeur, maar hij was al alcoholisch genoeg, dus dat hebben we achterwege gelaten.

Münster

Dorm

Dat viel dus reuze mee, daar boven de seksbioscoop.  Op onze 5-bed damesdorm was ik niet de enige bejaarde en niemand snurkte. Heel prima dus, maar volgende keer wel gewoon weer een privékamer met eigen badkamer. Dat gedoe met in je pyjamabroek de gang op naar de wc… dat is toch mijn ding niet.

Het cultureel verantwoorde gedeelte

Wat ook in een volgende post volgt, is het min of meer cultureel verantwoorde gedeelte van de trip, waarin we biomarkten, kerken, het slot, de botanische tuin en een juweel van een cupcakeshopje bezochten.

6 gedachten over “Ik sliep boven de lokale Gay Kino en dronk Glühwein

    • Je kunt ze meenemen! Je betaalt € 2 statiegeld, dus als je niet erg gehecht bent aan die € 2, kun je ze ook gewoon meenemen. 🙂 Heb dat met een Straßenfest wel gedaan.

      Beantwoorden

Plaats een reactie