Marktzeit in der Fabrik

In het kader van Wat je te wachten staat als je met Fem naar Hamburg gaat… gaan we vandaag naar de markt.

Het kerstmarktenseizoen is hier als een steenpuist ontploft. Ja, sorry, ik ben daar niet zo van. Ik ben een van de weinige mensen die kerstmarkten echt vindt grenzen aan Het Hele Erge.

Maar goed, in Münster moet ik er dadelijk toch aan geloven, dus ik heb me vast een beetje voorbereid door naar Marktzeit in de Fabrik te gaan. Nu is dat geen kerstmarkt, maar je moet natuurlijk ook niet te dol beginnen als je je systeem wilt voorbereiden op het kerstmarktenseizoen.

m20160130124510_standort-hamburg_marktzeit-in-der-fabrik

Die Fabrik

Die Fabrik, hier in Hamburg Altona, is, zoals de naam al een beetje weggeeft, een oude fabriek (van “machines”, ik gok zo van het type scheepsbouw). Machines worden hier niet meer geknutseld, maar je kunt er lezingen, workshops, concerten, feesten en meer van zulke vrolijkheid bijwonen.

Van buiten valt het gebouw niet zo op, lijkt het ook best klein, maar van binnen is het heel bijzonder: de grote ruimte lijkt een beetje een combinatie van het schip van een kerk en de buik van een echt schip, met veel hout en zwaar metaal.

p1050477_standort-hamburg_marktzeit-in-der-fabrik

Marktzeit

Van oktober tot maart is er iedere zaterdag van 9.30 – 14.00 markt, waar je allerlei lokale producten vindt, van groente&fruit tot frutsels, kunst en delicatessen. Je kunt er ontbijten en koffielurken en naar live muziek luisteren.

Eigenlijk lijkt dit in niets op een kerstmarkt (joechei, zou ik willen zeggen). Het is er wél gezellig. En lekker warm.

p1050518_standort-hamburg_marktzeit

p1050486_standort-hamburg_marktzeit

Hier ga je mij deze winter nog vaker terugvinden. Ik heb prachtige kaasjes gezien op deze markt. En spannende pastasoorten. En er was hele lekkere chocolademelk.

Op de terugweg naar huis moest ik noodgedwongen dwars door de kerstmarkt in Ottensen manoeuvreren. Ik doe echt mijn best om ervoor open te staan en het leuk te vinden, maar ik kan helaas alleen maar denken dat ik  in de hel beland ben. (Zijn kerstmarkten zeg maar wel helemaal jouw ding? Dan vind je hier het grote Hamburger kerstmarktenoverzicht.)

Maar aangezien de Adventskalender hier een groot ding is en hier in de buurt niemand nog over iets anders praat dan kerstmarkten en Glühwein, moet ik – in het kader van de integratie – van mezelf toch een beetje mijn best doen. Vandaar dus dat ik voordat ik naar Münster vertrek toch nog maar even in Ottensen langs voor een glaasje Glühwein. Nu vind ik dat eigenlijk normaal gesproken ook niet te hachelen, maar voor de wetenschap doe ik natuurlijk alles.

Meer info over De Fabrik vind je overigens hier: www.fabrik.de en www.marktzeit.com
Je vindt de Fabrik in de Barnerstraße 36.

Check ook de evenementenkalender van Hamburg voor feesten en festivals in de Fabrik en elders in de stad!

2 gedachten over “Marktzeit in der Fabrik

Plaats een reactie