Auf die Bänke, jetzt geht’s los: Oktoberfest in het Europa-Park

Gelukkig hebben we de foto’s nog… Hoewel…

Oktoberfest in het Euroa-Park

Voor het Oktoberfest hoef je niet per se naar München. Je kunt het ook vieren in het Europa-Park. Ik probeerde het uit…

De Europapark Oktoberfest Special begon voor mij met de constatering dat ik ernstig underdressed was, want niet in Dirndl of Lederhose:

Oktoberfest in het Europa-Park

Vervolgens stelde ik vast dat Lederhosen het niet voor mij doen (ook niet na een emmer bier, wat mij wel beloofd was):

Oktoberfest Europa-Park

Anyhow, underdressed of niet, los ging het, en ik was voorbereid op een zes uur durend feest van bier, Tracht en Schlagers. En daarvoor moet er een bodempje aangelegd worden, in mijn geval met een compleet varken. En een emmer bier, want je bent tenslotte op een Oktoberfest, dus dan moet je niet zeiken dat je bier niet lekker vindt. Een wijntje gaat er bij mij prima in, maar ik moest heel hard werken om een liter (!) bier weg te krijgen. Het werd ook niet lekkerder naarmate de emmer leger raakte… Maar goed, er is bewijs, Fem met een pot bier, schau mal:

Oktoberfest

Ik heb echt mijn best gedaan en werd tweemaal gephotobombed door Henk:

Oktoberfest Europa-Park

We zaten direct naast de band, die enigszins gedeprimeerd overkwam. Dat was ook niet heel gek, want de 1.200 m/v aanwezig in de zaal waren eigenlijk allemaal gekomen voor de twee hoofdacts, Antonia aus Tirol en een knakker van wie de naam me ontschoten is. Met name tegen Antonia aus Tirol leg je het toch al snel af met je behaarde benen en witte sokken.

Oktoberfest in het Europa-Park

Al na een half uur bleek dat “Auf die Bänke, jetzt geht’s loooos, ooooh laaaa laaaa laaaa” geen loze kreet was en stond daadwerkelijk iedereen op de banken. Ik ook (participatie boven alles, natuurlijk), vandaar dat mijn foto’s dusdanig wazig zijn dat ze onbruikbaar zijn. Mijn filmpje van Antonia heeft de edit niet gehaald, dus je zult me op mijn woord moeten geloven dat ze goed viel in de zaal.

Oktoberfest Europa-Park

Alras gingen ook de voetjes van de vloer, wat leidde tot dit soort taferelen. De foto’s zijn inderdaad niet erg scherp, maar ganz ehrlich zag het er waarschijnlijk voor de meeste mensen echt zo uit.

Oktoberfest in het Europa-Park

Also, ik was dan wel niet in München, maar heb toch een stevig Oktoberfest bijgewoond. Na afloop heb ik nog een half uur bij de fontein bij het Colosseo Hotel gezeten om Antonia’s (vertaalde!) vertolking van What’s Up uit mijn hoofd te krijgen. Helemaal mijn ding is het niet, maar misschien wordt het ook pas écht leuk als je een Dirndl of Lederhose aan hebt…

Ik werd overigens nog over de foto’s & video van RegioTrend.de getipt, waar je wat scherpere beelden van het feest vindt: hier.

Oktoberfest Europa-Park

5 gedachten over “Auf die Bänke, jetzt geht’s los: Oktoberfest in het Europa-Park

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Als je een reactie achterlaat, ga je akkoord met de voorwaarden en privacyverklaring van Standort Hamburg.