Blitzreise naar Hannover

Ofwel Hannover voor als je eigenlijk met het verkeerde been uit bed gestapt bent, Steuerstress hebt, alsmede weinig tijd en tóch een beetje een indruk wilt krijgen van Hannover. Zoiets. Ik ging op bezoek bij mijn Steuerberater en zag het volgende van Hannover, dat me goed beviel.

Dit beeld van Ernst August te paard is op zichzelf niet vreselijk bijzonder, maar er is een geinige fontein bij waar ik gelet op de temperatuur het liefst in was gaan liggen. Maar goed, gauw verder.

Hannover Ernst August - Standort Hamburg

Norddeutsche Landesbank

Op weg naar de Steuerman liep ik langs de Staatsoper (ook interessant, volgende keer beter opletten en foto’s nemen), en stiefelde ik dwars door het zakendistrict. Dit was om meerdere redenen vermakelijk. Om te beginnen waren er overal mensen in nette pakken op straat, die er opmerkelijk fris en fruitig uit zagen, ook al was het kwik tot boven de 25 graden gestegen (ik zie er in pak dan meteen uit alsof ik met pak en al in de sauna ben geweest, dus ik ben van dat soort dingen altijd danig onder de indruk). Omdat ik nog tijd had, heb ik mezelf op een bankje geparkeerd en deze mensen in pakken goed bestudeerd.

Hannover moderne architectuur - Standort Hamburg
Ten tweede stuitte ik op een paar fraaie gebouwen. Ik ben natuurlijk eerder een groot Altbaufan, maar moderne architectuur heeft soms toch ook zijn charmes, zoals in dit geval de Norddeutsche Landesbank en aanliggende gebouwen.

Hannover moderne architectuur 2- Standort Hamburg
Toen ik genoeg had van de mensen in pakken en toe was aan een koud drankje ben ik net buiten de zakenwijk neergeploft op een terrasje, dat het terras van de lokale bejaardensoos (b)leek te zijn, met bijpassende plastic kleedjes en een kaart waar de non-alcoholische drankjes helemaal op de laatste pagina waren weggemoffeld. Nu had ik an sich best trek in een alcoholische versnapering, maar ik moest nog naar de belastingman, dus dat leek me geen goed idee.
Op een terras vol bejaarden die halve liters bier naar binnen hesen, dronk ik dus een ijsthee.

Maschpark en Rathaus

Hannover Maschpark - Standort Hamburg

Net aan de rand van de Altstadt ligt het nieuwe Rathaus en het Maschpark, beide zo rond 190o gebouwd en aangelegd en mij aanbevolen door de belastingman. Het Maschpark is 10 hectare groot (mind you, midden in de stad) en is zeer geschikt om te joggen, lanterfanten, te lezen en concerten te horen. Uit deze mogelijkheden heb ik gekozen voor semi-lanterfanten, dat wil zeggen, ik ben in het gras gaan zitten, aan het water, maar heb daarbij wat gewerkt in mijn notitieboek. Bepaald geen straf, kan ik je zeggen. Tot ik dorst kreeg.

Maschpark Hannover - Standort Hamburg

Hannover Rathaus Standort Hamburg
Rathaus Hannover - Standort Hamburg

Ik kiekte ook stiekem nog wat lezende mensen.

Hannover reading - Standort Hamburg

Hannover reading 2- Standort Hamburg

Café Audrey

Hier volgde het moment waarop ik dacht, ga ik nog cultureel doen vandaag, of ga ik gewoon een prosecco drinken? Ik kwam alras tot de conclusie dat er ergens op de wereld wel een 5 in de klok moest zitten en streek dus neer bij Cafe Audrey. Dit was dus ná het gesprek met de Steuerberater, ik zeg het er maar even bij.

Cafe Audrey Hannover 2- Standort Hamburg

Cafe Audrey, aan de Friedrichswall 10, koos ik uit vanwege de dolle kleurtjes, het feit dat er ‘bar’ op de deur stond en het terras er goed uit zag. Tot mijn vreugde bleken ze er ook een uitstekende wijnkaart te hebben, fijne prosecco en allerlei taartjes die je doen vergeten dat je al gegeten hebt (cheesecake, meer zeg ik niet).

Cafe Audrey Hannover - Standort Hamburg

De Audrey naar wie het café genoemd is, is Audrey Hepburn, uiteraard. Haar hoofd siert de wanden en de menukaart. Het terras aan de achterkant ligt aan het water, heeft strandstoelen en een enorme bank met zachte kussens…

Cafe Audrey Hannover terras - Standort Hamburg

… en een frisse prosecco. Plop.

Cafe Audrey terras Hannover Standort Hamburg

En natuurlijk mijn Steuerberater

Voor ik me aan de wijn en in het park zette ging ik natuurlijk langs bij mijn Steuerechtgenoot, en nu is het helemaal officieel: hij gaat mij en mijn Zaak betreuen, denkt met me mee en rekent daar een redelijk tarief voor zodat ik er niet failliet aan ga en het enige dat ik hoef te doen is mijn bonnetjes verzamelen en die elk kwartaal aan hem doen toekomen. Je begrijpt dat ik aan het einde van de dag enorm opgelucht weer in de bus naar Hamburg stapte.

2 gedachten over “Blitzreise naar Hannover

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Als je een reactie achterlaat, ga je akkoord met de voorwaarden en privacyverklaring van Standort Hamburg.