Hoera, Altona 350 jaar

Moin! Leuk dat je er bent! De 350e verjarie van Altona is inmiddels alweer een aantal jaren geleden. Maar leuke feestjes hebben we nog steeds in Hamburg. Je vindt ze in de evenementenkalender!

Als je 350 wordt, dan moet je dat natuurlijk ordentlich feiern. Dat doe je met lezingen, tentoonstellingen en stadswandelingen het hele jaar door, en met een verjaardagspartijtje dat drie dagen duurt. Althans, zo deed Altona het, en ik was daar natuurlijk bij.

Ik miste de helft door mijn deadlines en genadeloze plensbuien, maar wat ik gezien heb, heb ik zorgvuldig gedocumenteerd:

STAMP Festival

Also, het Strassenkunstfestival viel voor mij grotendeels in het water, maar heb wel nog even kunnen rondwandelen over de markt. Bovendien heb ik Lady Cocktail Hele Enge Dingen zien doen op een Hele Hoge Trapeze (met enkel de straatstenen daaronder) voor de Ikea.

350JahreAltona - Lady Cocktail - Fem op reis

Lang duurde dit optreden helaas niet: een nieuwe plensbui werd over ons uitgestort, waarmee het voor de dames te gevaarlijk werd om op de trapeze te blijven schommelen.

350JahreAltona - Lady Cocktail 2- Fem op reis

Night Parade

Het hele weekend waren er overal in Altona feestjes, concertjes, vuurwerk, theatervoorstellingen, markt en natuurlijk ook veel taart, maar het allernieuwsgierigst was ik naar de Night Parade. Daar wilde ik unbedingt naartoe, en ik was dan ook erg blij dat het even niet regende.

De Night Parade begon, toen het nog net licht was, om 20 u bij de Fischmarkt, en bewoog zich in zo’n twee uur naar de Museumshafen in Övelgönne.

350JahreAltona - Night Parade - Lady - Fem op reis

De parade werd natuurlijk steeds mooier naarmate het donkerder werd. Hieronder zie je Oakleaf, op stelten en later op de avond hel verlicht:

350JahreAltona - Night Parade - Fischmarkt - Fem op reis
Ook de haven lag er mooi bij deze avond. Hier gaat hij mooi op in de parade:

350JahreAltona - Night Parade - Fem op reis
350JahreAltona - Night Parade - kwallen - Fem op reis

STAMP Parade

De volgende dag ging het feest gewoon door. Aanvankelijk in de regen, later met zonneschijn.

350JahreAltona - Day Parade - Fem op reis

Ik had me nooit zo gerealiseerd dat ik parades kennelijk heel vermakelijk vind… ik schoot in 20 minuten zo’n 80 foto’s, zo vrolijk stemde het me dat deze kleurrijke (en enigszins geschifte, laten we wel wezen) bende gewoon door mijn eigen buurt liep. Uiteraard zijn ook vele fotoi niet door de keuring heen gekomen en in de prullenbak beland, maar al met al vond ik dat mijn camera het best goed uithield.

350JahreAltona - Day Parade 2- Fem op reis

Het was heus een heel vrolijke boel, al lijkt die mevrouw hier links onder er niet heel veel aan te vinden…

350JahreAltona - Day Parade 3- Fem op reisOp de volgende jubileumverjarie van Altona moeten we nog even wachten, maar het STAMP-festival komt hopelijk en als het goed is volgend jaar weer terug. Wie gaat er dan mee?

350 Jahre Altona - STAMP festival - fem op reis

2 gedachten over “Hoera, Altona 350 jaar

Plaats een reactie