Mit Bier und Bollerwagen – Vatertag in Hamburg

Men neme:

  • mannen (vader hoeven ze niet eens te zijn, het vermoeden van een penis is voldoende)
  • bier (veel)
  • worst (zum Grillen)
  • reservebier
  • een vervoermiddel voor het bier (dit kan een Bollerwagen zijn, maar ook een fiets, huifkar, aanhangwagen, boot, winkelwagentje, koets, tractor of gewoon een bierbike).

Und los geht’s: Vatertag in Duitsland

Op Vatertag, altijd gelijktijdig met Hemelvaartsdag, moet je niet raar opkijken als je overal groepjes mannen ziet, in verschillende stadia van beschonkenheid. Vatertag is in Duitsland namelijk de dag waarop mannen (niet per se alleen vaders, men noemt het ook wel Herrentag) zich verzamelen voor een Männerausflug. Sommige mannengroepjes doen nog een beetje hun best om eerst wat te fietsen voor ze zich aan bier en grillen zetten, andere zetten het meteen om 11 u op een zuipen.

Traditioneel is er deze dag meer dan gemiddeld los in de stad en omgeving, omdat vele mannen dusdanig alkoholisiert raken dat ze slaags met elkaar raken. De laatste jaren zijn er echter ook steeds meer mannen die met vrouw, kinderen en vrienden op pad gaan, of zich voor een Grillpartie in een park parkeren.  Speciale Vatertagsveranstaltungen vind je hier: Vatertag in Hamburg.

Voor zover ik weet is er geen traditionele activiteit voor de thuisblijvende moeders, of voor moeders of vrouwen überhaupt, dat vergt nog enig nader onderzoek. Het is me ook niet helemaal duidelijk of kinderen hier voor vaderdag ook waxinelichtjeshouders en asbakken moeten kleien. (Zou ik de moeder zijn van een kind waarvan de vader de gehele vaderdag bier hijst met zijn matties, dan zou ik het kind geloof ik zeggen dat hij/zij het kleien achterwege kan laten…)

Bier und Bollerwagen Vatertag

6 gedachten over “Mit Bier und Bollerwagen – Vatertag in Hamburg

  1. Inderdaad geen kleisels voor vader als ie toch alleen maar gaat zuipen…
    En wat gebeurt er op moederdag? Krijgen moeders wel gekleide badschuimflessen en presse papiers (no offence, die voor opa was heel mooi hoor)?

Plaats een reactie