A Most Wanted Man – Dit is geen recensie

Ergens op een blog las ik dat iemand op het punt stond een ticket naar Hamburg te boeken na het zien van A Most Wanted Man, de nieuwste film van Anton Corbijn.

Je begrijpt dat ik de film dus onmiddellijk ook wilde zien!

Zo gedacht, zo gedaan, en nu zou ik willen dat ik die 30 minuten van mijn leven terug kon krijgen. Dertig minuten, inderdaad, want langer heb ik niet volgehouden.

Toch jammer, maar ik vond A Most Wanted Man dus een rukfilm

Waar gaat het om in A Most Wanted Man

A Most Wanted Man gaat over een half-Russische, half-Tsjetsjeense meneer die aankomt in de islamitische gemeenschap van Hamburg. Hij zou geld van zijn vader geërfd hebben en probeert dat te bemachtigen met behulp van een advocate. Veiligheidsdiensten in zowel Duitsland als de VS houden hem in te gaten, want vermoeden dat hij een extremistische engerd is.

Waarom het toch een prutfilm is

Na, dat klinkt toch best interessant.

Maar hoe A Most Wanted Man kan leiden tot inspiratie om Hamburg een keer te bezoeken, is me niet helder. In de eerste 30 minuten zie je in elk geval alleen maar donkere steegjes, ongure buurten en donkere kamertjes. Ik werd er niet wild van.

A most wanted man

Het grootste punt van ergernis (type Opkrullende Tenen) is echter dat iedereen in deze film Engels spreekt, met als dieptepunt Philip Seymour Hoffman als hork met de naam Günter Bachmann.

Duitsers, Amerikanen, op kantoor, in de kroeg, iedereen en overal: Engels. Dat slaat als een voorbips op Dirk wat mij betreft en is net zo ergerlijk als het kromme Engelse accent van Kate Winslet in The Reader.

Dit is waarschijnlijk een van die zeldzame gevallen waarin het beter is een film in Duits nagesynchroniseerde versie te zien… Misschien moet ik dat alsnog proberen…

Hoe het afloopt kan ik je niet zeggen, maar hier is de trailer

Ja goed, ik heb dus mijn grenzen en ga zo’n slechte film niet uitzitten. Heb ik dus ook niet gedaan.

Auf jeden Fall: het is een film die zich afspeelt in Hamburg, en hij schijnt, naar men zegt, retespannend te zijn. Ik kan het je niet vertellen, maar goed, hier heb je de trailer en hier de dvd.

Doet u mij deze films maar

7x Duitse films die je gezien moet hebben

2 gedachten over “A Most Wanted Man – Dit is geen recensie

  1. Stukjes Hamburg, in de buurt van de Elbe, zijn ook zichtbaar in de film Der Amerikanischer Freund (1977), van Wim Wenders, ontleend aan het boek Ripley’s Game van Patricia Highsmith. Door de zeer kalmerende regie van Wenders (Im Lauf der Zeit) ontgaat het je bijna dat het toch een soort Tatort is.

    Beantwoorden

Plaats een reactie