Design hotels in Hamburg

Na een hele dag sight seeing in Hamburg wil je natuurlijk gewoon neerploffen in een goed bed. En omdat je alleen bij mij mag slapen als ik met je wil trouwen, is het zaak elders een fijn bed te zoeken.

Gelukkig zijn er daarvan genoeg in Hamburg! Mijn familie komt regelmatig op bezoek en heeft inmiddels best wat hotels getest, en zelf heb ik voor mijn bezoek uit Nederland ook op de leukste plekken gejaagd. Los geht’s vandaag dus met vijf design hotels in Hamburg.

Fritz im Pyjama

Mijn nieuwste vondst en wat een juweel, dit boetiekhotelletje in de Schanze! (En bonuspunten voor de naam, dat ook. En het logo.) Ik ben een beetje verliefd op Fritz en zijn mooie kamers.Fritz im Pyjama - Design hotels in Hamburg

Vanuit de leukste kroegjes en winkeltjes van de Schanze ben je in mum van tijd terug bij Fritz, dus je kunt het gerust laat maken.

Fritz im Pyjama, Schanzenstraße 101-103, S/U-Bahn Sternschanze (ong. 5 minuten)
Prijs tweepersoonskamer vanaf ong. € 115 per nacht

Fritz im Pyjama Schanze - Design Hotels in Hamburg

Pyjama Park

Het broertje van Fritz in St. Pauli! Dit broertje is aangenaam Hanseatisch ingericht en heeft dan ook geen kamers met slaapplaatsen, maar met ‘aanlegplaatsen’. (Duitse humor, jongens, breek me de bek niet open. Maar toch…)
[quote]“Günstig und cool pennen, auf Hamburgs sündiger Meile.”[/quote]

Pyjama Park, Reeperbahn 36 (ong. 5 min. lopen vanaf U-Bahn halte St. Pauli)
Tweepersoonskamer ong. € 161 (meerpersoonskamers zijn goedkoper)

Budget hotels in Hamburg - St. Pauli

Hotel My Place

My Place is een klein en zeer fijn hotel dat midden in de Schanze ligt en toch heerlijk rustig is. Geen van de in totaal 18 kamers is hetzelfde. Ze hebben allemaal een eigen thema, en zijn vernoemd naar wijken in Hamburg.

Hotel My Place, Lippmannstraße 5 (ong. 7 minuten lopen vanaf U/S Sternschanze)

Henri Downtown

Henri wil graag je nieuwe vriend zijn: “If Henri were a person, you’d feel relaxed in his presence straight away and wonder if you hadn’t come across him before.”
En niet alleen dat, Henri is een vriend met wie je op tijdreis gaat, want zijn huis is ingericht met een vette knipoog naar de jaren ’50.

Bij je nieuwe vriend Henri zit je heel centraal. Direct in de buurt vind je o.a. het Kontorhausviertel, maar ook het Museum für Kunst und Gewerbe, de Deichtorhallen en de Binnenalster.

Henri Hamburg Downtown, Bugenhagenstraße 21, Hammerbrook
U-Bahn: Mönckenbergstraße (ong. 2 minuten)
Tweepersoonskamer: vanaf € 125 per nacht

Henri Downtown Hamburg Lounge

Henri Downtown Hamburg

Gastwerk Hotel

Hotel Gastwerk was eind 19e eeuw het Gaswerk en voorzag het westen van Hamburg van stroom. Waar nu het hotel is, werden toen de kolen opgeslagen. Later is het nog een voederverwerkingsfabriek geweest. Elementen die daaraan herinneren zijn behouden in de Denk.Mal Bar (bonuspunten voor de naam van de bar!).

Baksteenarchitectuur: slapen in de oude gasfabriek

De Tweede Wereldoorlog beschadigde het gebouw zwaar, en hoewel het hersteld werd en er nog steeds brandstoffen voor andere Gaswerke in de stad werden opgeslagen, kwam het pand leeg te staan tot het ontdekt werd door activisten, studenten en kunstenaars die het als woning/atelier/opslagplaats/autowerkplaats (!) gebruikten. De voormalige kolenhal werd vanaf de jaren ’50 als voederverwerkingsfabriek gebruikt.

Designhotels in Hamburg: Gastwerk

Begin jaren ’90 merkten architecten het voormalige Gaswerk op, en richtten een forum op om het Backstein gebouw te kunnen behouden. Inmiddels is het volledig gerenoveerd en staat het onder Denkmalschutz – hier kun je slapen in een industrieel monument, hoe gaaf is dat! (Heel gaaf, ik zeg het je maar vast.) De Spa van het hotel, de Denk.Mal Bar en andere bars en restaurant Mangold kun je ook bezoeken als je niet bij Gastwerk logeert.

In de buurt: de Fabrik, voor concerten, maar ook voor Marktzeit, en het gezellige centrum van het vroeger industriële Ottensen, vol barretjes, restaurants en de Zeise Kino zijn om de hoek.

Hotel Gastwerk, Beim alten Gaswerk 3, Bahrenfeld
S-Bahn: Bahrenfeld (ong. 10 minuten lopen)
Prijs tweepersoonskamer: +/- € 135 per nacht

Dit waren inderdaad niet de allergoedkoopste hotels in Hamburg (maar wel fraaie, vind je niet?). Daarom vervolgen we de miniserie de volgende keer met de budget hotels!

Plan je stedentrip naar Hamburg

Meer tips voor het plannen van je stedentrip naar Hamburg vind je hier: Plan een stedentrip naar Hamburg.

Bekijk voor nog meer design hotels in Hamburg:

5 fijne boetiekhotels in Hamburg

De leukste hotels in Hamburg

3 gedachten over “Design hotels in Hamburg

    • Snap ik! Ik ben er vrij zeker van dat Henri dat ook wel met jou wil 🙂 (je kunt vast raden wat ik las, toen ik je reactie te snel las… lalala)

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Als je een reactie achterlaat, ga je akkoord met de voorwaarden en privacyverklaring van Standort Hamburg.