Kattencafés elders in Duitsland, omdat Hamburg er nog geen heeft

Moin! Katten op straat hebben we in Hamburg nog steeds niet, maar wel is inmiddels Katzentempel Hamburg geopend. Check hier mijn blog over Hamburgs eerste kattencafé.

Hamburg heeft álles. Behalve katten op straat.

De enige kat die ik in ruim twee jaar Hamburg op straat heb gezien is de kat die door zijn baasje wordt uitgelaten in het Wohlerspark. Aan een lijn.

Ik zie dus veel te weinig katten en heb daardoor ernstig Katzenentzug.

Daarom hoop ik dat iemand zo goed wil zijn om een Katzencafé in Hamburg te openen. Een café waar je kunt ontbijten, lunchen en borrelen en katten kunt aaien omdat die daar gewoon wonen. Zo’n café wil ik.

Tot het zo ver is zijn we aangewezen op Katzencafés in Duitsland, die al wel hebben ingezien dat een kattencafé een must is:

Katzencafés in Duitsland

Katzentempel, München

Vergeet het Oktoberfest, zoiets heb ik toch al eens meegemaakt: de belangrijkste reden om naar München af te reizen is Café Katzentempel. Hier eet je een stuk taart en lees je een krantje terwijl de op het moment zes stuks katten om je heen klauteren. (Hebben ze daar een keer geen zin in, dan trekken ze zich terug in hun eigen Katzenzimmer, no-humans-allowed!)

Katzentempel verkoopt ook Katzengoodies (mokken e.d.) en organiseert ook events, van workshops ehbo voor dierenvrienden tot speeddatingsessies voor kattenliefhebbers (!).

Café Katzentempel, Türkenstr. 29, 80799 München

Pee Pees, Berlijn

Pee Pees heeft een wat curieuze naam, maar dat mag de pret niet drukken. In het café van Andrea Kollmorgen banjeren twee katten rond en kun je terecht voor zelfgebakken Kuchen, een ‘Kat in de zak’, of een Katerfrühstück (bonuspunten voor gerechten met originele namen, oder?!). Veel gerechten zijn ook in vegan variant te krijgen.

Andrea verkoopt bij Pee Pees (echt, aan de naam kan ik nog niet helemaal wennen, daar moet een verhaal achter zitten) ook zelfgemaakte sjaals (voor katten én mensen), telefoonhoesjes, kattenmandjes en dekentjes – het meeste met niedliche kattenmotieven natuurlijk. (Al heb ik ook sjaals gezien met ankjertjes erop, wat me een teken lijkt voor een kattencafé in Hamburg.)

Pee Pees, Thomasstraße 53, 12053 Berlijn

Café Schnurrke, Keulen

Tot slot heeft ook Keulen een café waar je niet alleen met een knorrende kat op schoot kunt zitten, maar waar je ook huisgemaakte Kuchen en allerhande vegetarische gerechten kunt eten. Ook bij Schnurrke kun je Katzengoodies kopen voor thuis – het lijkt voorwaar een Ding in de Duitse Katzencafés!

Café Schnurrke, Ritterstraße 27, 50668 Keulen

Katzencafés in Duitsland: Cafe Schnurrke Koeln goodies

foto Café Schnurrke

De dode mus in dit rijtje

Dat is Katzencafé in Bremen. Ik dacht al, hoera, wat fijn, ook een Katzencafé wat dichter bij mij in de buurt. Maar nee: “Unser Name ist, zugegeben, ein wenig irreführend. Denn Katzen kommen uns eher selten besuchen, und ein Café sind wir auch nicht – zumindest nicht nur. Das Katzencafé ist ein Restaurant. Ein gutes Restaurant.”

Dat kan best zijn, maar als je geen café bent en ook geen katten hebt moet je je toko niet Katzencafé noemen. Dat is gemeen.

Kattencafés Duitsland

Also, ik ga nog even lobbyen voor Café Purrrfect (werknaam hè, werknaam) in Hamburg…

Update!

Ha! Goed nieuws! De Münchner Katzentempel heeft in augustus 2017 uitgebreid met een vestiging in Hamburg! Ik ben meteen even op bezoek gegaan, natuurlijk: Katzentempel Hamburg

2 gedachten over “Kattencafés elders in Duitsland, omdat Hamburg er nog geen heeft

  1. FEM!!! Ik voel me zelden ZO slecht over een post van jou. In de laatste zes maanden ZOWEL het kattencafe in Berlijn als in Keulen gemist. Extremely MOPPER!! Overigens… bij VVV is een route The Cats of Utrecht beschikbaar, kun je allerlei cafés langs met feline company. Kom je?

    • Dat betekent alleen maar dat je moet terugkomen! 😀 Ondertussen moeten we een kattentour in Uut plannen! Geniaal idee, zo’n boekje! Als het Hamburger kattencafé er eenmaal is (ik denk in mogelijkheden), dan volgt een boekje in no time!

Plaats een reactie