Wijken in Hamburg: Altstadt en Neustadt

De Altstadt en Neustadt zijn de kern van Hamburg, waar het zakenhart van de stad klopt. Dit is waar de grote kantoren en winkelketens zijn, maar ook bezienswaardigheden als het Rathaus, de Michaeliskirche, het Alsterhaus, goede galeries en sjieke restaurants.

WIjken in Hamburg: Altstadt en Neustadt | Standort Hamburg

Doen in Altstadt en Neustadt

Een portie kunst snuif je op in de geheel vernieuwde Kunsthalle en in de Deichtorhallen. Een avond uit organiseer je in de Hamburger Staatsoper, of de bioscoop ernaast, Metropolis.  Op adem komen doe je aan de Binnenalster, met een currywurst (midden tussen de Hamburgers die lunchpauze hebben) of in het park Planten & Blomen. In december is bijna het hele gebied tussen de Petri-Kirche en de Gänsemarkt omgetoverd tot kerstmarkt.

Bekijk hier meer tips:

9x gratis bezienswaardigheden voor een eerste kennismaking met Hamburg
Komm in die Gänge en bekijk het verstopte Gängeviertel

Restauranttips

Goede Duitse gerechten en tóch origineel eet je bij Goot (Depenau 10, ook voor de lunch heel leuk). span style=”color: #4275b7;”>Saliba Alsterarkaden met zijn fijne Syrische gerechten is ook zeker een aanrader. Of de drukbezochte span style=”color: #4275b7;”>Brooklyn Burger Bar. Liever een stevige maaltijd met een goed glas bier? Dan op naar Brauhaus Joh. Albrecht of de Gröninger Privatbrauerei.

Hoteltips

Barceló Hamburg – Spaans, met wijnbar… 🙂
Motel One am Michel – je kunt de plank niet misslaan met een kamer in een Motel One vestiging, zeker niet als die pal naast de Michaeliskirche ligt!
Stay! Boardinghouse Hotel – op steenworp afstand van Hamburgs Shoppingmeile en ingericht door Uriel Cazes (kunstenaar uit Israël). Bijzonder aan dit hotel is dat als Hamburg je bevalt, je ook langer dan een paar nachten in dit hotel kunt wonen.

Check voor meer hoteltips: Check voor meer hoteltips in de Altstadt en Neustadt: Hotels in Altstadt en Neustadt

Van A naar B in Altststadt en Neustadt

Je kunt prima te voet door deze wijken stiefelen (een kort overzichtswandelingetje vind je bij hamburg.de). Ga je liever op de fiets, dan haal je een Stadtrad op bij o.a. Jungfernstieg of het Hauptbahnhof. (Op de website vind je alle Standorte van de rode stadsfietsen.) Bij Zweiradperle kun je niet alleen fietsen huren, maar ook fietstours door de stad boeken (Altstädterstraße 3-7).

Belangrijke stations in deze wijken: Hauptbahnhof (S, U, bus), Jungfernstieg (S, U, bus), Mönckenbergstraße (U), Gänsemarkt (U). Zie voor meer ov-tips: Met het ov door Hamburg.

Street art in het Gängeviertel

Relaxen in Planten & Blomen

Rathaus zeker niet overslaan!

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Als je een reactie achterlaat, ga je akkoord met de voorwaarden en privacyverklaring van Standort Hamburg.