Naar de HEMA in Oldenburg!

Ik ga niet onder stoelen of banken steken dat de aanwezigheid van een HEMA de hoofdreden was om een ministedentrip naar Oldenburg te maken. In mijn hemaloze bestaan is HEMA Oldenburg, op twee uur treinen en tweeënhalf uur bussen van Hamburg, de dichtst bij zijnde HEMA (d.w.z., tot HEMA besluit het filiaal in Hamburg definitief doorgang te laten vinden #hoopjemee), dus ja, dan kijk je ernstig uit naar zo’n bezoek.

Domweg gelukkig in HEMA Oldenburg…

Dus. Ik verheugde me eindeloos op dit weerzien met mijn toch wel lievelingswinkel en toog naar Oldenburg. Zelfs de extreem chagrijnige caissière kon mijn instant opgeborrelde geluk niet verpesten. Van gekkigheid wist ik ook niet eens wat ik moest kopen en heb ik als de lokale dorpsgek foto’s staan nemen van idiote dingen als handdoeken, pindakaas en blikjes met iets erin. Het was dus een succes, dit bezoekje aan de HEMA.

Daarom hierbij een mogelijk enigszins hysterische shoplog. Soort van.

m20161126105300_standort-hamburg_hema-oldenburg
De buit

Ik kocht stroopwafels voor het thuisfront en gevulde speculaas voor mij – twee verpakkingen, zodat voornoemd thuisfront ook mag kan proeven. Verder een takkiemok en een notitieboekje, omdat ik unbedingt iets van Jip&Janneke wilde meenemen. En, natuurlijk, douchegel, maar die heb ik zelfs in mijn hotelkamer al linea recta naar de badkamer getransporteerd. Oh, en undies, maar die zet ik niet op de foto, want zo’n meisje ben ik natuurlijk niet. Tot slot kocht ik een grote boodschappentas. Ik ben van plan met deze tas door heel Hamburg te paraderen, zodat iedereen zich afvraagt, HEMA, wat is dat toch, en vooral ook: dat moeten wij ook hebben. En dan gaat iedereen brieven sturen naar de HEMA en dan komt er ook een HEMA in Hamburg.

Dat is het plan. Je kunt mij er niet van betichten dat ik geen visie heb.

dsc_0042_standort-hamburg_hema-oldenburg

Echt HEMA

HEMA Oldenburg heeft, net als andere buitenlandse filialen, geen rookworst, geen erwtensoep en geen tompoezen. Dat is jammer (vooral in erwtensoep had ik best trek gehad), maar ook wel weer begrijpelijk: dit zijn zulke typisch Hollandse dingen dat het in het buitenland niet zo zou lopen. En dan blijf je maar zitten met al die rookworsten en tompoezen…

Verder is het gewoon een HEMA zoals het hoort. Zoals thuis. (Ik was ook aangenaam verrast door de grootte van het filiaal in Oldenburg.)

Er zijn trouwens wel tompoezen die je op je gezicht kunt smeren:

m20161126105549_standort-hamburg_hema-oldenburg

Voor allen die ook een hemaloos bestaan leiden

HEMA Oldenburg bevindt zich hier:

Haarenstraße 11-15
26122 Oldenburg

Woon je in Duitsland en is Oldenburg te ver weg? (Jij pechvogel!) Dan zijn gelukkig de stroopwafels (en vele andere producten) ook in de online shop te vinden.

Verder verslag over de trip naar Oldenburg volgt zeer binnenkort, want er is heus meer leuks te zien dan de HEMA, maar ik vond dit even belangrijk om mee te beginnen.

m20161126105930_standort-hamburg_hema-oldenburg

dsc_0043_standort-hamburg_hema-oldenburg

2 gedachten over “Naar de HEMA in Oldenburg!

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Als je een reactie achterlaat, ga je akkoord met de voorwaarden en privacyverklaring van Standort Hamburg.