Restaurants aan de Elbe

Aan de Elbe raak je niet uitgekeken… de haven, de Fischmarkt, street art, gebouwen als Dockland, het Elbstrand en ga zo maar door. Van al die leuke dingen krijg je natuurlijk honger en dorst, vandaar dat we vandaag een rondje langs de leukste Kneipen, wijnbars en restaurants aan de Elbe maken:

Wijn

La Vela Restaurant und Weinbar

La Vela is stiekem een Italiaans restaurant waar je ook heel goede wijnen kunt proeven. Plus van dit restaurant is bovendien dat het direct aan de Elbe ligt, dus geweldig uitzicht tijdens het ploppen gegarandeerd. Nadeel is wel: het is er vrij prijzig.

La Vela Restaurant und Weinbar, Große Elbstraße 27, €€

View this post on Instagram

A post shared by Eugenio Dolfo (@eugeniodolfo) on

Vis en Seemannskneipen

Gasthaus zum Elbblick

Zum Elbblick, ‘ein altes Traditionslokal‘, ligt een beetje verstopt aan de Olbersweg, en is niet zo bekend bij toeristen. Hamburgers, vooral ook wat oudere, komen er echter graag. De kaart is simpel, maar altijd vol verse vis, het Alsterwasser smaakt er prima en vanaf het terras heb je – uiteraard – zicht op de Elbe. Ik at hier mijn allereerste Labskaus en raad je aan hetzelfde te doen als je bij Elbblick bent.

Gasthaus zum Elbblick, Olbersweg 49

View this post on Instagram

A post shared by Sebastian (@ghostbasti) on

Zum Schellfischposten

Hamburgs oudste zeemanskroeg met bijpassende inrichting, alle spelen van HSV en St. Pauli op groot scherm en een vaste Stammtisch. De website is… bijzonder 🙂

Zum Schellfischposten, Carsten-Rehder-Straße 62

View this post on Instagram

A post shared by NADINE (@nadesi72) on

Fisch & So

Voor – naar het schijnt – het beste Fischbrötchen van de stad ga je snel naar Fisch & So. Naar het schijnt, want ik ben niet zo’n heel groot visbroodjesfan en heb dus niet heel veel vergelijkingsmateriaal. Maar visfans doen er goed aan deze simpele Imbiss met een bezoekje te vereren.

Fisch & So, Große Elbstraße 117

View this post on Instagram

A post shared by Erdna Regürk (@andrekrueger) on

Op sjiek

Au Quai

Au Quai, ‘waar de Elbe haast tegen de rand van je bord klotst’, heeft een Frans-Italiaanse keuken en een schitterend terras aan de rivier. En een goede wijnkaart. Niet goedkoop, helaas, maar toch. Voor als je iets te vieren hebt.

Au Quai, Große Elbstrasse 145 B-D, €€€

View this post on Instagram

A post shared by Hamburg Foodguide (@hamburgfoodguide) on

Fischereihafen

Nog zo’n restaurant met zo’n hammer-Ausblick, vlak naast Au Quai: Fischereihafen. Laat je niet afschrikken door het weinig opwindende uiterlijk van het restaurant aan de straatkant. Tip: ga hier lunchen, tussen 11.30 en 15.00 is er een echt goede en steeds wisselende Mittagstisch voor een aanzienlijk kleinere prijs dan op de dinerkaart te vinden is.

Fischereihafen, Große Elbstraße 143, €€€

View this post on Instagram

A post shared by Fischereihafen Restaurant (@fischereihafen_restaurant_hh) on

Op het havenstationnetje

Helemaal aan het eind van de Große Elbstraße, waar je Neumühlen in slaat om naar Övelgönne te lopen kun je nog even op krachten komen bij het Hafenbahnhof. Vroeger was dit het kantoor bij het voormalig havenstation, tegenwoordig is het een kleine club waar je naar live muziek kunt luisteren. Op zondag is het Hafenbahnhof vanaf 12.00 open en kun je er ook koffiedrinken.

Hafenbahnhof, Große Elbstraße 276

View this post on Instagram

A post shared by Clotilda del Mar (@clotildadelmar) on

Övelgönne

Elbwarte

Eenmaal aangekomen in Övelgönne kun je op woensdag en in het weekend koffie gaan drinken bij de bejaries in het Augustinum. Sorry, koffiedrinken in een bejaardentehuis? Jawel, want deze bejaries hebben een prachtig uitzicht over de haven vanuit hun eigen rooftop bar. Kijk maar even bij de blog over Rooftop bars in Hamburg.

Elbwarte, in het Augustinum, Neumühlen 37

View this post on Instagram

A post shared by 🌈 sheu🦂 (@sheuphoric) on

Kleinhuis

Ook leuk is het Kleinhuis restaurantschip in de Museumshafen Övelgönne, met uitzicht op de moderne haven aan de ene kant en de museumschepen aan de andere kant. Tip: de Flammkuchen!

Kleinhuis Restaurantschiff, Museumshafen Oevelgönne e.V., Fähranleger Neumühlen/Övelgönne. De ferry legt naast dit schip aan.

View this post on Instagram

A post shared by Moritz Joebges (@moritzjoebges) on

Zum alten Lotsenhaus

Het oude Fachwerkhaus waar in 1745 de Lotsenbruderschaft gesticht werd, bovenop de Elbberg, wordt al sinds 1801 (!) gebruikt als Gaststätte. Het is een van de oudste van Hamburg. Je eet er met zicht op de haven en het Elbstrand. Tussen terras en strand ligt bovendien Dock13, de Strandbar/Loungebar/Biergarten van het Lotsenhaus.

Zum alten Lotsenhaus, Övelgönne 13, €€

View this post on Instagram

A post shared by 강 예지 (@yeaji_kang) on

Chillen aan het Elbstrand

Wil je gewoon chillen aan het Elbstrand, dan haal je gewoon een biertje en een Bretzel bij Strandperle of Kiosk Ahoi en plof je in het zand neer. Succes verzekerd 🙂

View this post on Instagram

A post shared by Christo Merten • Architekt (@c.merten) on

Meer over de haven te weten komen? Lees ook: Highlights van de haven van Hamburg

2 gedachten over “Restaurants aan de Elbe

  1. Nice!! Toen ik voor mijn artikel naar Hamburg kwam ben ik dus in zum Elbblick geweest! Met mijn man, die het echt helemaal de bom vond (omdat hij een closet ouwe zeerot is). Ofwel: aanrader.

    Beantwoorden

Plaats een reactie