Even over de wentelteefjes in Stadtcafé Ottensen…

Edit 2018: Stadtcafé Ottensen is overgenomen door een nieuwe eigenaar en heet nu Cafe’Behring. Of hier ook wentelteefjes zijn moet ik nog onderzoeken 😉

Ja, we moeten het over die wentelteefjes hebben. Misschien eerst over Stadtcafé Ottensen, want dat ligt bijna in Bahrenfeld, dus je moet er even voor lopen. Maar laten we daar niet over kniesoren. Dat doet er namelijk niet toe, want Bahrenfeld is ook een hartstikke leuk Stadtteil, en de wentelteefjes zijn het wel waard.

Anyhow, het stond al geruime tijd op mijn planning om het nieuwe Stadtcafé Ottensen uit te proberen – je weet immers nooit wanneer je op een nieuw lievelingscafé stuit. Dit café werd in 2009 gesloten omdat het gebouw min of meer op instorten stond, en is vervolgens opnieuw gebouwd en in de zomer van 2015 weer geopend, geheel in de stijl van de Oostenrijkse kunstenaar Hundertwasser (en een beetje Gaudí, als je het mij vraagt, maar dat is niet de officiële lezing).

Stadtcafe Ottensen in Bahrenfeld - Standort Hamburg

Enigszins onvoorbereid trotseerde ik op een late morgen (dat mag in het weekend) de smeltende sneeuw en stiefelde ik naar Bahrenfeld. Ik zeg ‘onvoorbereid’ omdat ik niet meer op de website gekeken had en dus niet wist dat er zondags een uitgebreid brunchbuffet op je staat te wachten als je naar het Stadtcafé afreist.

Het verbaasde me dus een beetje dat ik moeite moest doen om het laatste vrije tafeltje te bemachtigen, maar toen ik aan het brunchbuffet begon begreep ik wel waarom het zo propjevol was.

Stadtcafe Ottensen in Bahrenfeld 2 - Standort Hamburg

Toen maakte ik namelijk kennis met de wentelteefjes. En met de rest van het buffet, maar vooral met de wentelteefjes. Waarvan ik niet eens weet hoe ze heten in het Duits, maar wat maakt dat uit?!

Hoewel de locatie van het tafeltje dat ik had weten te bezetten niet ideaal was (want naast de trap) vond ik het Stadtcafé een prima plek om op mijn gemak alle wentelteefjes uit het buffet op te peuzelen te brunchen, wat te lezen en vast wat ideeën neer te krabbelen voor de blog. Het tweeluik over de 12 aanwijzingen dat je het Duits onder de knie hebt werd mede mogelijk gemaakt door voornoemde wentelteefjes…

Stadtcafé Ottensen, Behringstraße 42. Katzensprung van een bushalte, 15 minuutjes lopen naar hartje Ottensen. Elke zondag brunchbuffet tussen 10 u en 15 u, voor € 14,90 (incl. Sekt of sinaasappelsap). Een blik op de avond- en borrelkaart deed me besluiten binnenkort terug te gaan.

Wentelteefjes Stadtcafe Ottensen - Standort Hamburg

4 gedachten over “Even over de wentelteefjes in Stadtcafé Ottensen…

  1. Oooh, een hele post over wentelteefjes. Fijn! Ik heb nu wel zin om een keer een stedentrip Engeland te maken (waar maakt dan ook eigenlijk niets uit) speciaal voor de scones. En daar dan over schrijven (en over niets anders).

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Als je een reactie achterlaat, ga je akkoord met de voorwaarden en privacyverklaring van Standort Hamburg.