Wijken in Hamburg: Niendorf

Niendorf is misschien niet Hamburgs opwindendste Stadtteil. Nee. Het is z√©ker niet Hamburgs opwindendste Stadtteil, hoewel het om redenen waarover ik lekker niet ga uitwijden ūüėČ een bijzondere plaats in mijn hart/Stadtteileranglijst heeft gekregen. Er zijn geen hotels, geen enorm boeiende musea, weinig restaurants, geen echt interessante winkels.

En toch zou ik je aanraden er eens heen te gaan. Misschien niet bij je eerste bezoek aan Hamburg. En vooruit, misschien ook niet bij het tweede. Maar als je eens wat meer tijd hebt… Ik vertel je waarom:

Niendorf Nord - wijken in Hamburg

Doen in Niendorf

Boekenwurmen, om te beginnen, spoeden zich naar de B√ľchereck, een boekenparadijs waar je je al snel thuis voelt (Nordalbingerweg 15). Er zijn regelmatig interessante lezingen. Je kunt ook gewoon met een boek in een hoekje kruipen.

Verder heeft street artist Vincent Schulze een aantal hoekjes van de wijk opgefleurd met zijn kunstwerken, zijn er op verschillende plekken sculpturen in het wild te spotten en is het station Niendorf-Nord onder de grond absoluut een plaatje.

Wandelen, paardrijden, fietsen en wild spotten doe je in het Niendorfer Gehege, een groot bos dat toch maar mooi (min of meer) midden in de stad ligt. Wild eten doe je vervolgens bij Waldcafé Corell.

Heb je geen zin om actief te zijn, dan kun je in dat Niendorfer Gehege gewoon lekker poedelen in een sauna en prachtige zen-tuin, namelijk bij Bondenwald (Friedrich-Ebert-Straße 71) (aanrader!).

Liefhebbers van kerstmarkten gaan in december even kijken: dan is er op de Tibarg (het plein van Niendorf) een Nordische Weihnachtsmarkt.

Hoteltips

Niendorf zelf heeft geen hotels. Dat is niet erg, want deze wijk is niet de perfecte uitvalsbasis om heel Hamburg te verkennen. Wil je toch in de buurt van Niendorf logeren, dan ligt het Lindner Park-Hotel Hagenbeck in Lokstedt op een paar minuten met de U2. Dit is een bijzonder fijn hotel (voor mijn logeerverslag zie hier) dat direct naast de dierentuin ligt. Met de U2 ben je in een kwartiertje in het centrum van Hamburg.

Restauranttips

Café Artig Рeen van de schattigste lokalen voor Kaffee & Kuchen (taaaaaart) aan de Graf-Anton-Weg 27, waar, zoals de naam al doet vermoeden, kunstige workshops en tentoonstellingen worden georganiseerd.

Nog niet zo heel lang geleden opende Pulverm√ľhle (Bei der Pulverm√ľhle 1 / Kellerbleek 3) zijn deuren. In dit oude (en bijzondere) fabriekspand kun je nu lekker eten, en de architectuur en videosculptuur bewonderen.

Van A naar B in Niendorf

Voor Niendorf is de U2 je lijn, de haltes zijn Niendorf Markt en Niendorf Nord
Meer ov-tips: Met het ov door Hamburg en voor een fiets: Stadtrad Hamburg.

Stations in Hamburg: Niendorf Nord

Wijken in Hamburg: op naar Niendorf

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Als je een reactie achterlaat, ga je akkoord met de voorwaarden en privacyverklaring van Standort Hamburg.