Wijken in Hamburg: Ottensen

Ottensen is een mijn favoriete wijken in Hamburg: de oude fabrieken hebben een nieuw leven gekregen als bioscopen, clubs, en galeries. Vele restaurantjes en lunchtentjes maken dat lekker eten altijd in de buurt is (belangrijk!). De wijk is bovendien heel geschikt om flink te shoppen en zijn bewoners zijn alternatief en wars van ‘Gentrifizierung’. Dat Ottensen zijn eigen karakter verliest, daar hoeven we ons dus niet druk om te maken.

Wijken in Hamburg: Ottensen | Standort Hamburg

Doen in Ottensen

Aan leuke uitgaansadressen geen gebrek in deze wijk! (Zie ook onderaan deze paragraaf.) Shoppen doe je in de Fabrik, tijdens Marktzeit, waar je lokale producten van kaas tot kunst kunt kopen terwijl je naar live muziek luistert.

De Zeisekino is een hele fijne arthouse bioscoop (wel zijn de meeste films nagesynchroniseerd – maar de locatie in de oude scheepsschroevenfabriek maakt veel goed).

Ook in de Zeisehallen zit Galerie Chaco (die hele mooie dingen heeft die net boven mijn budget zijn… windowshoppen kan echter ook ;)) Shoppen kun je verder goed bij een van de vele quirky winkeltjes, bijvoorbeeld bij de Kaufmannsladen.

Bekijk hier meer tips:

Een avondje uit in Ottensen
Oude fabrieken in een nieuw jasje

Restauranttips

Via Vai Pizza al Taglio (fb) moet hier als eerste genoemd worden: klein, gezellig, heel betaalbaar en échte pizza’s.

Das Knuth – een van dé hotspots van Ottensen, niet zonder reden. Gezellig voor de lunch, Kaffee & Kuchen of voor ‘s avonds. Kaart wisselt steeds, maar ik leef altijd enorm op als er risotto op de kaart staat. 🙂

L’Orient – Libanees, elegant en modern en de perfecte plek voor eend met vijgencarpaccio en notenrijst.

The Opposti – Hamburgers en pizza: Italië ontmoet New York ontmoet Hamburg. Goede combi!

Mercado is een overdekte markthal met een aantal leuke stands om lekker te eten (en kaas te kopen bij de kaasboer!).

Honger hoef je in Ottensen niet te hebben: meer restauranttips in mijn artikel over uitgaan in Ottensen!

Hoteltips

25Hours Hotel Number One – uit dezelfde stal als het hotel in HafenCity, maar toch weer heel anders. Number One is ingericht met een knipoog naar de jaren ’60/’70 en heeft een dakterras.

Gastwerk Hotel – heb je misschien al eens voorbij zien komen in de blog Slapen in… hotels met een verhaal. Dit hotel is namelijk gevestigd in de oude gasfabriek. Strikt genomen ligt het in Bahrenfeld en niet in Ottensen, maar met de bus ben je zo in Ottensen.

Van A naar B in Ottensen

Bahnhof Altona is voor Ottensen je startpunt.
Meer ov-tips: Met het ov door Hamburg en voor een fiets: Stadtrad Hamburg.

Marktzeit in der Fabrik

Zeisehallen, waar een van Hamburgs gezelligste bioscopen zit (Zeisekinos), maar ook galeries en restaurants

3 dagen in Hamburg: uitgaan in Ottensen

2 gedachten over “Wijken in Hamburg: Ottensen

    • Hallo Cor, ik heb het boek in mijn kast staan, maar moet eerlijk zeggen dat ik het nog niet heb gelezen – het speelt deels in Ottensen, toch?

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Als je een reactie achterlaat, ga je akkoord met de voorwaarden en privacyverklaring van Standort Hamburg.