Home Ontdek Hamburg 10x betaalbare boetiekhotels in Hamburg

10x betaalbare boetiekhotels in Hamburg

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Stel, je bent op zoek naar een betaalbaar boetiekhotel in Hamburg. En je wilt het liefst ook een mooie kamer, waar nog iets te zien of te doen is. Paaldansen, bijvoorbeeld, ik noem maar wat.

In Hamburg is dat gelukkig geen probleem: bij deze hotels ben je aan het goede adres!

De mooiste betaalbare boetiekhotels in Hamburg

The niu Bricks***

De naam doet het al vermoeden: The niu Bricks is een hommage aan de typische Hamburgse baksteenarchitectuur. Het ligt aan de rand van de prachtige wijk Eppendorf, waar je veel groen vindt, fraaie Altbau-panden en bijzondere boetiekjes om je geld achter te laten. Het hotel is stoer en dankzij het vele groen tegelijkertijd heel warm en knus.

➤ The niu Bricks, 33 Christoph-Probst-Weg

Doen in de buurt van The niu Bricks

Betaalbare boetiekhotels in Hamburg: the niu brickswidth=

stilwerk Hotel Heimhude***

stilwerk Heimhude beschrijft zichzelf als ‘elegant, authentiek en uniek’. Of liever: als een ‘Grande Dame in Sneakers’. En dat vind ik best een passende beschrijving. De Jugendstil-villa die de thuisbasis van dit hotel is, is namelijk een sjieke dame, maar haar inrichting is een mix tussen klassiek, modern en quirky, incl. palmbomenbehang. Er is ook een bibliotheek (bonus!!) en een bar. In de buurt vind je nog meer fraaie Altbau, en een kleine Katzensprung verder zit je aan de Alster.

Ook de Altstadt kun je te voet bereiken, en vanaf halte Dammtor ben je zo op alle andere plekken die je in Hamburg wilt zien.

➤ stilwerk Hotel Heimhude, Heimhuder Straße 16

Doen in de buurt van stilwerk Hotel Heimhude

Betaalbare boetiekhotels in Hamburg: stilwerk Heimhude
Betaalbare boetiekhotels in Hamburg: heimhude

YoHo – the Young Hotel***

Ook YoHo is gevestigd in een 19e-eeuwse villa, dit keer in de wijk Eimsbüttel, niet ver van station Schlump en de Schanze. Alle kamers van het YoHo – The Young Hotel zijn ingericht in stijlvolle crème- en grijstinten en hebben een modern interieur.

➤ YoHo – the Young Hotel, Moorkamp 5

Doen in de buurt van YoHo

YOHO Hamburg: betaalbaar boetiekhotel, Hamburg
Young Hotel Hamburg: Betaalbare boetiekhotels in Hamburg

Moxy Hamburg***

Het bonte Moxy heeft twee vestigingen in Hamburg, eentje heel centraal in St. Georg en eentje in Altona (stiekem in Bahrenfeld). Het is vrolijk, het is bont, en het doet z’n best om het stoere van de haven te combineren met de romantiek van de kleine grachten en de Binnenalster.

➤ Moxy City, Anckelmannstraße 11

 Moxy Altona, Kuehnehoefe 8

Doen in de buurt van Moxy Hamburg

  • Moxy Altona ligt eigenlijk in Bahrenfeld, zeker een leuke wijk. Ottensen is ook niet ver, en vergeet ook Marktzeit in der Fabrik en de Zeise Kino niet.
  • Moxy City ligt in St. Georg, maar van hieruit ben je ook zo in Uhlenhorst en Winterhude. Ga bijvoorbeeld eens winkelen en borrelen aan de Mühlenkamp.
goedkope boetiekhotels in Hamburg: Moxy
Moxy Hamburg, boetiekhotel

Das kleine Schwarze

Das kleine Schwarze in Eimsbüttel is eigenlijk een hotel, museum en galerie in één. De eigenaren hebben een grote passie voor fotografie en hebben het hotel uitgedost met de mooiste foto’s. Laat een van de werken je niet meer los, dan kun je het in de galerie aanschaffen.

➤ Das kleine Schwarze, Bead & Breakfast & Photography in Hamburg, Tornquiststraße 25

Doen in de buurt van Das kleine Schwarze

Betaalbare boetiekhotels in Hamburg: das Kleine Schwarze
Betaalbare boetiekhotels in Hamburg: das kleine schwarze

Fritz im Pyjama***

Al een tijdje mijn favoriet: wat een juweel, dit boetiekhotel in de Schanze! (En bonuspunten voor de naam, dat ook.) Ik ben een beetje verliefd op Fritz en zijn mooie kamers.

Vanuit de leukste kroegen en winkels van de Schanze ben je in mum van tijd terug bij Fritz, dus je kunt het gerust laat maken.

➤ Fritz im Pyjama, Schanzenstraße 101

Doen in de buurt van Fritz im Pyjama

Hotel vinden in Hamburg: handige tips - hotel Fritz im Pyjama
boetiekhotel Fritz im Pyjama Hamburg

Pyjama Park

Fritz heeft nog een broertje in de Schanze, en ook eentje in St. Pauli: twee vestigingen van Pyjama Park. De Pyjama Parks hebben niet alleen tweepersoonskamers, maar ook kamers voor groepen. Pyjama Park St. Pauli is aangenaam Hanseatisch ingericht en heeft dan ook geen kamers met slaapplaatsen, maar met ‘aanlegplaatsen’. 😉 Van het feestgedruis op de Reeperbahn heb je verrassend weinig last.

➤ Pyjama Park St. Pauli, Reeperbahn 36

➤ Pyjama Park Schanze, Bartelsstraße 12

Doen in de buurt van Pyjama Park

Betaalbare boetiekhotels in Hamburg: Pyjama Park
Betaalbare boetiekhotels in Hamburg

Hotel My Place: klein maar fijn

Dat een gezellig boetiekhotel niet duur hoeft te zijn laat ook My Place zien. Het is een klein en maar erg fijn hotel dat midden in de Schanze ligt en toch heerlijk rustig is. Geen van de in totaal 18 kamers is hetzelfde.

Ze hebben allemaal een eigen thema, en zijn vernoemd naar wijken in Hamburg. Het wordt gerund door mijn vroegere buurvrouw en haar moeder. 🙂

➤ Hotel My Place, Lippmannstraße 5

Doen in de buurt van My Place

  • Midden in de Schanze is het goed winkelen en borrelen. Bekijk bijvoorbeeld mijn tips voor het de Schanze.
My Place Hamburg
Hamburg, schanze: My Place hotel

ARCOTEL Onyx Hamburg****

OK, dit is eigenlijk niet echt een van Hamburgs budget boetiekhotels. Maar bij dit hotel loont het de moeite om de prijzen in de gaten te houden. Ik heb namelijk ook aanbiedingen voor € 115 per nacht voorbij zien komen. Bovendien wilde ik nog even terugkomen op het paaldansen.

Dat kan hier dus. Alle kamers hebben namelijk een thema. Zo is er een kamer uitgerust met een paal om je inner-paaldanser de vrije teugel te geven, en een kamer met een boksbal. Na al deze inspanning kun je uitrusten in de sauna, of jezelf trakteren in het Wiener Café.

➤ ARCOTEL Onyx Hamburg, Reeperbahn 1a

Doen in de buurt van ARCOTEL Onyx:

Arcotel Onyx

Hotel Village***

Denk je ‘ja, paaldansen, leuk, maar ik ben op zoek naar iets meer’? Laat je dan vallen in het hysterische pluche van Hotel Village n St. Georg. Als je de foto’s ziet, kun je vast wel raden wat dit hotel in een vorig leven was… Yep, een luxebordeel!

Ja, dit artikel gaat over betaalbare boetiekhotels in Hamburg, en misschien valt dit hotel net niet helemaal in de categorie ‘boetiek’. Aan de andere kant, misschien ook juist wel!

De inrichting van Village is heerlijk over the top, net als in de tijd dat het nog een Huis van Plezier was. 🙂 Bonus: de regendouche in de badkamer.

➤ Hotel Village, Steindamm 4

Doen in de buurt van Hotel Village

Meer boetiekhotels in Hamburg

Je ziet, naar betaalbare boetiekhotels hoef je in Hamburg helemaal niet lang te zoeken. Maar mag je logeeradres wel wat luxueuzer zijn? Bekijk dan de deze prachtige luxe designhotels in Hamburg.

Meer hotelinspiratie nodig? Bekijk al mijn hoteltips bij elkaar.

NB prijzen zijn altijd momentopnamen en kunnen per seizoen flink verschillen. Daarom vermeld ik ze niet meer op Standort Hamburg. 3-4 maanden voor vertrek is vaak een goed moment om een goede deal tegen het lijf te lopen.

Op naar Hamburg!

Zin gekregen in een stedentrip Hamburg? Snap ik! Deze pagina helpt je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Boetiekhotels Hamburg: tips | Standort Hamburg

Hamburg: boetiekhotels voor je stedentrip | Standort Hamburg

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid