Een goed vertrekpunt: de beste hotels in Altstadt en Neustadt

Je stedentrip Hamburg begint waarschijnlijk in de Altstadt en de Neustadt: hier vind je belangrijke bezienswaardigheden als het Rathaus, het Levantehaus en de Michaeliskirche. Omdat deze wijken ook het zakendistrict van Hamburg vormen, vind je er ook de grote winkelketens, galeries en veel chiquere restaurants. En prijzige hotels.

Gelukkig hoef je ook als je hier wilt logeren echt niet met een hele grote zak geld te komen. Dit zijn de beste hotels in Altstadt en Neustadt.

Motel One am Michel

Bij een Motel One hotel weet je dat je een prima kamer krijgt en je geld overhoudt om leuke dingen te doen (en ik houd zelf erg van turkoois/petrol, maar dat is natuurlijk Geschmacksache ;)). Dat geldt ook voor Motel One am Michel, op de grens tussen Neustadt en St. Pauli. De naam verraadt het ook al: pal aan de Michaeliskirche !

Motel One am Michel, Ludwig-Erhard-Straße 26, U St. Pauli
Tweepersoonskamer: vanaf € 70 per nacht

Motel One am Michel

SIDE Design Hotel Hamburg

Iets minder budget, maar het geld zeker waar is het SIDE hotel. De kamers zijn hypermodern en luxe, en een groot aantal heeft een prachtig uitzicht op de stad. SIDE heeft bovendien een mooie, ‘colour coordinated’ spa, waar elke activiteit een andere kleur (of zoals ze zelf zeggen: ‘colour box’) heeft. Beautybehandelingen heb je in de gele box (‘welbehagen’), fitnessen doe je in de oranje box (‘bevrijdend’, jawel) en in de sauna relaxen doe je in de blauwe box (‘ontspanning’). Vanuit de Spa Lounge op de 8e verdieping kun je over de stad uitkijken – je hoeft geen hotelgast te zijn om gebruik te maken van de spa.

Side Hotel Hamburg, Drehbahn 49, U Gänsemarkt
Tweepersoonskamer: vanaf € 140 per nacht

De beste hotels in de Neustadt van Hamburg: SIDE

De beste hotels in de Neustadt van Hamburg

Renaissance Hamburg Hotel

Luxe op een Katzensprung van het Rathaus. Mooie kamers met een Hamburgs thema (incl. kreten op de muur ;)). Elke donderdag kun je in de bar/lounge van het hotel, de Bricks Lounge, naar live muziek luisteren. Gasten van het Renaissance hebben gratis toegang tot de spa van het verderop gelegen Marriott hotel.

Renaissance Hamburg Hotel, Große Bleichen, U/S Jungfernstieg
Tweepersoonskamer: vanaf € 125 per nacht

De beste hotels in de Altstadt en Neustadt van Hamburg: Renaissance

De beste hotels in de Altstadt en Neustadt van Hamburg: Renaissance

Barceló Hamburg

Barceló is Spaans, hip, innovatief, strak en heeft een restaurant dat zich specialiseert in fusion cooking. Alles (sehr) schön und gut, maar de grootste trekpleister van het Barceló is voor mij de wijnbar en ruimte voor wijnproeverijen. O, en de kamers zijn ook aangenaam ruim en comfi, een aantal daarvan met fraaie uitzichten. 🙂

Barceló Hamburg, Ferdinandstraße 15, U/S Hauptbahnhof
Tweepersoonskamer: vanaf € 120 per nacht

De beste hotels in de Altstadt en Neustadt van Hamburg: Barcelo

De beste hotels in de Altstadt en Neustadt van Hamburg: Barcelo

Stay! Boarding House

OK, stiekem ligt dit hotel aan de rand van St. Georg, maar dat maakt het geen minder goede uitvalsbasis voor de Altstadt en Neustadt. Het is een aparthotel, je kunt er ook voor langere tijd logeren. Twee kunstenaars, de Spaanse Jull en de Israëlische Uriel Cazes, maakten van elke kamer een kunstwerk.

Stay! Boardinghouse Hotel , Kreuzberg 12, U/S Hauptbahnhof
Tweepersoonskamer: vanaf € 110 per nacht

de beste hotels in Altstadt en Neustadt

Leuk om te doen in Altstadt en Neustadt

Wijken in Hamburg: Altstadt en Neustadt

NB de prijzen zijn gemiddelden, gebaseerd op een tweepersoonskamer, ongeveer 3-4 maanden voor vertrek. Het kan dus goed zijn dat je duurder uit bent, of dat je juist een mooie aanbieding tegenkomt!

Meer hotelinspiratie nodig? Bekijk al mijn hoteltips bij elkaar.

Plaats een reactie