We hebben een kattencafé: Katzentempel Hamburg!

Het heeft even geduurd, jongens, maar het is zover: Katzentempel Hamburg is een feit – Hamburg heeft eindelijk een eigen kattencafé!

Een plek waar je én taart kunt eten én een kat kunt aaien. Hoej!
Ik ging er ontbijten: Get your paws up voor Katzentempel Hamburg, prrrr!

Katzentempel Hamburg: het eerste kattencafé in Hamburg | Standort Hamburg

Het eerste kattencafé van Duitsland: Katzentempel München

Het concept is simpel: een café waar je in het gezelschap van 5-7 asielkatten taart eet. De katten wonen in het café, kunnen overal rondlopen en op klauteren en hebben een eigen kamer om zich terug te trekken als het bezoek ze teveel wordt. Het taart etende bezoek mag de katten aaien, op schoot nemen en met ze spelen, maar alleen als de katten daar zelf zin in hebben. (Zo werkt het leven met een kat eigenlijk sowieso…)

Duitslands eerste kattencafé werd in 2013 in München geopend, Katzentempel München.

En nu dus ook: Katzentempel Hamburg

En nu, eindelijk, is er aan de rand van het Schanzenviertel ook een Katzencafé in Hamburg.

In de rij voor de Katzentempel

Het café is nu een paar weken open en ik dacht heel naïef ‘o, ik ga binnenkort gewoon wel even langs voor een stuk taart en een knorrende poes op schoot’. Leuk bedacht, natuurlijk, maar ik vergat even dat ik niet de enige in Hamburg ben die lang heeft gewacht tot iemand hier een kattencafé zou openen.

Het loopt zelfs zo storm bij het vers geopende café dat je alleen bij het ontbijt nog kans hebt om zonder reservering een plekje te bemachtigen! En zelfs voor het ontbijt heb ik mensen (kort) in de rij zien staan…

kattencafé in Hamburg

Katzentempel Hamburg | Standort Hamburg

Ontbijten bij Hamburgs eerste kattencafé

Uit voorzorg reserveerde ik dus maar ruim op tijd, en kon ik dus vandaag ontbijten met een poes op schoot. Nuja, terwijl er kattebeesten om me heen trippelden. Project poes-op-schoot is misschien meer voor een volgend bezoek… 🙂

In het begin is iedereen nog een beetje onwennig (“O, kijk een kat, hihihi!”) en kijken de katten, uhm, vooral elkaar… nog even uit de boom. Even later komen de poezebeesten vanzelf even kijken wie er op bezoek is en zijn ze best bereid zich te laten aaien of gezellig bij je te komen zitten.

Alles op de kaart van de Katzentempel is veganistisch. Ik vind dat niet echt een plus (ik houd van eigen keus en dus van gemengde kaarten) en eerlijk gezegd was ik ook niet verschrikkelijk stuk van mijn Katerfrühstück, maar ik heb er best iets voor over om een kat te aaien. De taart was bovendien prima (en vrij machtig, trouwens, dus je kunt goed volstaan met een stuk taart).

>>> Meer leuke ontbijttips vind je overigens hier: ontbijten in Hamburg – insider tips

Im Cafe Katzentempel kann man in Gesellschaft von geretteten Katzen ein ausgiebiges Frühstück, Mittag- oder Abendessen genießen. Oder man kommt einfach nur zu Kaffee und Kuchen vorbei. Alle Speisen und sämtlich Kuchen und Torten werden frei von tierischen Zutaten in der Katzentempelküche zubereitet. – Katzentempel Hamburg

Katzentempel Hamburg: vegan ontbijten

Hier stellen de katten zich aan je voor:

Katzentempel Hamburg

Een bezoek aan de katten in het kattencafé Hamburg: praktisch

Zoals gezegd: je doet er verstandig aan om even te reserveren. Katzentempel zelf raadt aan dat minimaal 48 van te voren te doen. Je kunt reserveren via de website.

Café Katzentempel Hamburg, Kleiner Schäferkamp 24 I, U Schlump
Openingstijden: ma-za: 10–20 u, zo 10-18 u
Prijzen: €€

Een hoekje van het café is ingericht als winkeltje waar je shirts, buttons, mokken en andere kleine souvenirs kunt kopen. Alles met katten erop, uiteraard.

Katzentempel heeft ook vestigingen in Neurenberg en München.

Bekijk ook deze Katzencafés elders in Duitsland.

4 gedachten over “We hebben een kattencafé: Katzentempel Hamburg!

Plaats een reactie