5 mooie Duitse spreuken voor een gesprek met een Quarkbüddel

Stel, je bent uitgenodigd op een Duits feestje en het is niet helemaal wat je ervan verwacht had. De wijn is op en noodgedwongen klets je al een uur met een Nörgler of Quarkbüddel die je maar niet kwijtraakt.

Eerder kon je al deze Wunderbare uitdrukkingen voor op een feestje lezen, vandaag breiden we je feestrepertoire uit met de volgende juweeltjes. Zijn ze niet van toepassing op het feestje dan kun je er waarschijnlijk elders de blits mee maken*, want zeiksnorremansen heb je overal.

5 mooie duitse uitdrukkingen om van iemand af te komen

Je hebt geprobeerd je nieuwe vriend ‘The Look’ te geven, maar dat heeft hem niet afgeschrikt…

Das komm’ nich’ in die Tüte

De zeiksnor kondigt aan je als zijn nieuwe beste vriend te zien en wil na het feestje bij jou thuis nog een afzakkertje nemen. Tenslotte kennen jullie elkaar nu al een heel uur. Aaargh: daar komt niets van in!

(Een mooie Noord-Duitse spreuk die in het zuiden misschien niet begrepen wordt en daarmee tot verlenging van het gesprek leidt. Dat je gewaarschuwd bent! 😉 )

Biste nicht ganz dicht?

‘Sag mal, spoor jij eigenlijk wel?’ vraag je aan je opdringerige gesprekspartner als hij ook nog aangeeft met je op vakantie te willen en voorstelt dan samen één koffer mee te nemen.

5 Mooie Duitse uitdrukkingen voor een gesprek met een Quarkbüddel

Du gehst mir voll auf den Keks!

Deze feestneus drijft je volledig tot waanzin met zijn geëmmer. Hij volgde je zelfs naar de wc om door de deur heen tegen je aan te blijven klessebessen over zijn postzegelverzameling.

Du bist wohl ein wenig geistlich unterbelichtet

Je nieuwe beste vriend heeft duidelijk het buskruit niet uitgevonden en lijkt niet te willen begrijpen dat je het geen goed idee vindt om ‘friends forever’ en zijn initialen op je borst te laten te tatoeëren.

Das ist ja völlig sinnbefreit

Dit slaat helemaal nergens op, sterker nog, het slaat als kut op Dirk. Tijd om een zenuwinzinking voor te wenden en het feestje zo snel mogelijk te verlaten!

Mocht het uit de hand lopen, dan kun je deze creatieve Duitse scheldwoorden inzetten voor het grovere geschut.

Disclaimer: ik kan niet garanderen dat je na gebruik van deze uitdrukkingen nog vaak op feestjes wordt uitgenodigd…

11 handige Duitse uitdrukkingen voor op een feestje

* Mensen zouden vaker ergens ‘de blits’ moeten willen maken, als je het mij vraagt.

6 gedachten over “5 mooie Duitse spreuken voor een gesprek met een Quarkbüddel

  1. Ha, nu had ik gister een bruiloft. Niet dat de gasten ook maar één woord Duits verstonden, maar toch. Hoogtepunt was de opmerking ‘Maar dan ban je zeker alleen’, toen ik vertelde een eigen bedrijf te runnen. Ik deed een ‘Shaun the sheep’ blik, want wat kun je anders…

    Beantwoorden

Plaats een reactie