Parkeren in Hamburg

U vraagt, wij draaien! Naar aanleiding van de blog over met de auto naar Hamburg kwam van verschillende kanten het verzoek om meer info over parkeren in Hamburg. Logisch, natuurlijk, want als je met je bolide naar Hamburg kart, moet je hem natuurlijk ook ergens kwijt als je de stad onveilig gaat maken.

Vandaag dus tips voor de beste parkeerplaatsen in Hamburg.

Parkeren in Hamburg | Standort Hamburg

Waar kun je je auto kwijt in Hamburg?

Parkeren bij je hotel

Als je auto op dezelfde plek kan logeren als jijzelf is dat mooi. Gelukkig zijn er veel hotels in Hamburg waar dat kan – op booking.com vind je maar liefst 274 hotels in Hamburg met een parkeerplaats in de buurt. Hieronder vind je een aantal fijne hotels met een eigen parkeerplaats of met goede openbare parkeerplaatsen in de directe omgeving.

Prizeotel Hamburg-City
Prizeotel is een budget designhotel in Hammerbrook, niet ver van S-Bahn Hammerbrook en U-Bahn Steinstraße. Ook in de buurt van het Chocoversum (just sayin’). Het Prizeotel heeft een privéparkeerplaats waarvoor je € 15 per dag betaalt.

Hotel B&B Altona
Eveneens heel betaalbare optie, in Bahrenfeld. Met de bus ben je zo in Ottensen en het centrum. Je kunt voor € 5 per dag parkeren op een privéparkeerplaats.

Gastwerk Hotel
Dit hotel in de oude gasfabriek heb je hier al vaker voorbij zien komen. Het is een van mijn favorieten. Het hotel heeft geen eigen parkeerplekken, maar in de directe omgeving is een gratis openbare parkeerplaats. Hier kun je ook je auto kwijt als je logeert bij 25Hours Number One.

Arcotel Rubin
Dit is een goede optie als je in hartje St. Georg overnachten. Je auto kun je voor € 18 per dag kwijt op het terrein van het hotel (privé).

Hotel Amsterdam
Bij het Dammtor Palais, waarin Hotel Amsterdam gevestigd is, kun je gratis (openbaar) parkeren. (Plus: in de buurt van station Dammtor.)

Hotel Volksschule
Dit hotel, in een oud schoolgebouw, heeft eigen parkeergelegenheid, waar je gratis gebruik van kunt maken. Het ligt iets verder weg, maar de S-Bahn brengt je naar zo het centrum.

InterCity Hotel Altona
Bij InterCity Hotel Altona, direct naast Bahnhof Altona, kun je je automobiel voor € 12 per dag in de openbare Tiefgarage neerzetten. Met je kamerpas kun je bovendien gratis met het ov in Hamburg reizen.

Tip: er zijn nog veel meer hotels met parkeerplaatsen natuurlijk. Is een parkeerplaats essentieel, check dit dan goed bij je boeking (bij booking.com kun je de hotels daarop selecteren.)

Tip: heb je een fietsenrek achterop, kies dan voor een hotel met een privéparkeerplaats.

Parkeren in Hamburg  Standort Hamburg

Parkeren in een Parkhaus

Zet je de auto liever in een autoflat, en vind je het geen probleem om in de binnenstad te rijden (druk!), dan vind je bij hamburg.de een overzicht van alle Parkhäuser in Hamburg. In de binnenstad alleen al zijn dat er 26. Op het kaartje kun je live zien hoeveel plaatsen er in elk Parkhaus nog beschikbaar zijn, met prijzen erbij. Vervolgens kun je met deze kaart meteen je route plannen.

Parkhäuser in de binnenstad van Hamburg

Een aantal voorbeelden van zeer centraal gelegen en grotere Parkhäuser:

Parkhaus Europa-Passage
Maximaal tarief per dag: € 16

Parkhaus Hanseviertel
Maximaal tarief per dag: € 28

Parkhaus Rödingsmarkt
Maximaal tarief per dag: € 17 (of € 12 als je vooruitbetaalt)

Parkhaus Große Reichenstraße
Maximaal tarief per dag: € 17

Parkhaus Stadthöfe (Bleichenhof)
Maximaal tarief per dag: € 32

Tiefgarage Deutsch-Japanisches Zentrum (Stadthausbrücke)
Maximaal tarief per dag: € 16

City Parkhaus XXL
Maximaal tarief per dag: € 20

Tip: check de parkeerplaats die je op het oog hebt even online, bijv. om te kijken hoeveel parkeerplaatsen voor invaliden er zijn, of je auto niet te hoog of breed is om in de garage te passen, wat het uurtarief is, enz.

Tip: net als in Nederland is het beter geen waardevolle spullen in de auto achter te laten (ook al worden Parkhäuser bewaakt).

Parkeren op straat

Bij Parkopedia kun je het adres invoeren waar je naartoe wilt, en de parkopeed (?) zoekt er een parkeerplaats bij (op straat of in een Parkhaus).

Helemaal accuraat is hij niet (ik heb een straat ingevoerd waarvan ik weet dat je er gratis kunt parkeren en hij meldde verderop pas parkeerplaatsen), maar hij geeft een aardig idee van parkeermogelijkheden in de buurt.

Parkeren in Hamburg

Gratis parkeren in Hamburg

Jagers die graag door de stad touren op jacht naar de beste plek (hee, het kan zomaar een alternatieve stadstour worden…) kunnen op gratisparken.de terecht voor alle plekken waar je gratis je auto kunt stallen.

Park + Ride Hamburg

Op een Park + Ride parkeerplaats kun je direct na het inparkeren in de bus of Bahn springen en naar het centrum rijden – je kent het concept waarschijnlijk wel uit Nederland.

Parkeren is hier aanzienlijk goedkoper dan in de binnenstad: voor een dagkaart betaal je bijvoorbeeld € 2. Wil je je auto een paar dagen kwijt, dan koop je een Mehr-Tage-Karte voor € 4.

Een overzicht van de Park + Ride opties in Hamburg en de actuele prijzen vind je op pr.hamburg.

Op de website van de hvv kun je meteen checken hoe je van de P+R met het ov verder reist.

Hoe kom je eigenlijk met de auto in Hamburg?

Parkeren is natuurlijk enig, maar daarvoor moet je eerst in Hamburg zijn aangekomen. Hoe je dat met de auto aanpakt lees je hier: Met de auto naar Hamburg

P1070154-Parkeren in Hamburg_Standort Hamburg

Hee, een fiets 😉

2 gedachten over “Parkeren in Hamburg

Plaats een reactie