Parkeren in Hamburg

U vraagt, wij draaien! Naar aanleiding van de blog over met de auto naar Hamburg kwam van verschillende kanten het verzoek om meer info over parkeren in Hamburg. Logisch, natuurlijk, want als je met je bolide naar Hamburg kart, moet je hem natuurlijk ook ergens kwijt als je de stad onveilig gaat maken.

Vandaag dus tips voor de beste parkeerplaatsen in Hamburg.

Parkeren in Hamburg | Standort Hamburg

Parkeren bij je hotel

Als je auto op dezelfde plek kan logeren als jijzelf is dat mooi. (‘Bonus!’ zou mijn voormalig huisgenoot M. hebben gezegd. Althans, vroeger zou hij dat hebben gezegd. Ik heb hem al een tijdje niet gezien…) Gelukkig zijn er veel hotels in Hamburg waar dat kan – volgens booking.com bij 274 hotels. Hieronder vind je een aantal fijne hotels met een eigen parkeerplaats of met goede openbare parkeerplaatsen in de directe omgeving.

Prizeotel Hamburg-City is een budget designhotel in Hammerbrook, niet ver van S-Bahn Hammerbrook en U-Bahn Steinstraße. Ook in de buurt van het Chocoversum (just sayin’). Het Prizeotel heeft een privéparkeerplaats waarvoor je € 15 per dag betaalt.

Hotel B&B Altona is een eveneens heel betaalbare optie, in Bahrenfeld. Met de bus ben je zo in Ottensen en het centrum. Je kunt voor € 5 per dag parkeren op een privéparkeerplaats.

Gastwerk Hotel in de oude gasfabriek heb je hier al vaker voorbij zien komen. Het is een van mijn favorieten. Het hotel heeft geen eigen parkeerplekken, maar in de directe omgeving is een gratis openbare parkeerplaats. Hier kun je ook je auto kwijt als je logeert bij 25Hours Number One.

Wil je hartje St. Georg overnachten, dan is Arcotel Rubin een goede optie. Je auto kun je voor € 18 per dag kwijt op het terrein van het hotel (privé).

Bij Hotel Amsterdam in de buurt van station Dammtor en de Alster kun je gratis (openbaar) parkeren.

Hotel Volksschule, in een oud schoolgebouw, heeft eigen parkeergelegenheid, waar je gratis gebruik van kunt maken. De S-Bahn brengt je naar het centrum.

Bij InterCity Hotel Altona kun je je automobiel voor € 12 per dag in de openbare Tiefgarage neerzetten. Met je kamerpas kun je bovendien gratis met het ov in Hamburg reizen.

Parkeren in Hamburg  Standort Hamburg

Parkeren in een Parkhaus

Zet je de auto liever in een autoflat, dan vind je bij hamburg.de een overzicht van alle Parkhäuser in Hamburg. Op het kaartje kun je live zien hoeveel plaatsen er in elk Parkhaus nog beschikbaar zijn, met prijzen erbij. Vervolgens kun je met deze kaart meteen je route plannen.

Parkeren op straat

In de Altstadt/Neustadt kun je de auto op straat kwijt in (o.a.) de Wexstrasse, Alsterterrasse, Dovenfleet Süd en aan de Johannes-Brahms-Platz. (Kan wel druk zijn.)

Bij Parkopedia kun je het adres invoeren waar je naartoe wilt, en de parkopeed (?) zoekt er een parkeerplaats bij (op straat of in een Parkhaus). Helemaal accuraat is hij niet (ik heb een straat ingevoerd waarvan ik weet dat je er gratis kunt parkeren en hij meldde verderop pas parkeerplaatsen), maar hij geeft een aardig idee van parkeermogelijkheden in de buurt.

Parkeren in Hamburg

Gratis parkeren

Jagers die graag door de stad touren op jacht naar de beste plek (hee, het kan zomaar een alternatieve stadstour worden…) kunnen op gratisparken.de terecht voor alle plekken waar je gratis je auto kunt stallen.

Park + Ride

Op een Park + Ride parkeerplaats kun je direct na het inparkeren in de bus of Bahn springen en naar het centrum rijden – je kent het concept waarschijnlijk wel uit Nederland.

Een overzicht van de Park + Ride opties in Hamburg vind je bij hamburg.de, of (iets informatiever en in het Engels) bij car-parking.eu. Op de website van de hvv kun je meteen checken hoe je van de P+R met het ov verder reist.

Met de auto naar Hamburg

Parkeren is natuurlijk enig, maar daarvoor moet je eerst in Hamburg zijn aangekomen. Hoe je dat met de auto aanpakt lees je hier: Met de auto naar Hamburg

P1070154-Parkeren in Hamburg_Standort Hamburg

Hee, een fiets 😉

2 gedachten over “Parkeren in Hamburg

Een reactie plaatsen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Als je een reactie achterlaat, ga je akkoord met de voorwaarden en privacyverklaring van Standort Hamburg.