Home Ontdek Hamburg Wijken in Hamburg: Eimsbüttel

Wijken in Hamburg: Eimsbüttel

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Eimsbüttel is een wijk zonder grote, bekende bezienswaardigheden, maar puilt uit van de aparte winkels, gezellige bars en restaurants en heel veel mooie Altbau. Het is er bovendien groen en het ligt net buiten het toeristische centrum van Hamburg, dus het is de perfecte wijk om de stad wat beter te leren kennen.

Doen in Eimsbüttel

Aan leuke winkels geen gebrek in deze wijk, of je nu op zoek bent naar craft beer, vintage kleren, wol, wijn of leuke dingen voor in huis. Straten waar het goed shoppen is zijn o.a. de Weidenallee en de Osterstraße.

Voor de ontspanning, of juist om actief te worden duik je het sport- en saunacomplex aan de KaiFu-Ufer in, al naar gelang behoefte nadat je een stukje langs het kanaal gerend hebt. Het KaiFu Bad en de KaiFu Lodge zijn gevestigd in een jugendstilpand en herbergen zwembaden, een sportschool  en een saunalandschap.

Hamburg is een stad van Straßenfeste en het Osterstraßenfest is een van de leukste. Er is een markt, er zijn bandjes en er zijn drankjes. In de Osterstraße vind je bovendien in augustus het Osterstraße Weinfest, en in december een kerstmarkt.

Deze wandeling door Eimsbüttel neemt je me langs alle leuke winkeltjes, street art en Altbau in de wijk.

Restauranttips Eimsbüttel

Vineyard
Vineyard, in de Osterstraße, is een wijnhandel, wijnbar en restaurant in één. Je drinkt hier mooie wijnen tegen inkoopprijs + kurkgeld en kunt er uitstekende Flammkuchen eten. Wij dronken er laatst een Shiraz van Excelsior Wine Estate (Robertson, ZA): aanrader!

Witwenball
Nog meer mooie wijnen drink je bij wijnbar en restaurant Wittwenball in de Weidenallee.

Jimmy Elsass
In de Schäferstraße eet je de beste Flammkuchen van Hamburg. In de zomer kun je heerlijk buiten zitten.

In de Bellealliancestraße zitten veel leuke bars en restaurants. Ook de Osterstraße zit vol restaurants, waaronder een persoonlijke favoriet: Libanees restaurant L’Orient.

Meer trek in taart? Kaffee und Kuchen in Eimsbüttel.

Hoteltips

Hadley’s Bed & Breakfast
Hadley’s is gevestigd in een voormalig ziekenhuis. Er zijn drie mooie en zeer comfortabele kamers. Ontbijten, brunchen, dineren én borrelen (en indien nodig zelfs oudjaar vieren) doe je in het restaurant of in de mooie tuin aan het park.

Schlaflounge
De Schlaflounge in de Vereinstraße is klein, persoonlijk en rustig gelegen (op Katzensprung van de Bellealliancestraße en het Schanzenviertel).

Fritz im Pyjama
Fritz, in de Schanzenstraße, ligt eigenlijk in de Schanze, maar is ook een prima uitvalsbasis voor Eimsbüttel. Dit mooie boetiekhotel is een van mijn favoriete hotels (je hebt het misschien al eens voorbij zien komen bij de Design Hotels).

Van A naar B in Eimsbüttel

Startpunten voor deze wijk zijn de haltes Schlump (U) en Osterstraße (U) en Christuskirche (U).
Zie voor meer ov-tips: Met het ov door Hamburg
Zie voor de plekken waar je een StadtRAD kunt ophalen: StadtRAD Hamburg

Op naar Hamburg!

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Wandeling door Eimsbüttel

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid