Eimsbüttel is een wijk zonder grote bezienswaardigheden, maar vol aparte winkels, gezellige bars en restaurants en heel veel mooie Altbau. Het is er bovendien groen en het ligt net buiten het toeristische centrum van Hamburg, dus het is de perfecte wijk om de stad wat beter te leren kennen.

Ook in Eimsbüttel vind je FC St. Pauli fans 😉 

Doen in Eimsbüttel

Aan leuke winkels geen gebrek in deze wijk, of je nu op zoek bent naar craft beer, vintage kleren, wol, wijn of leuke dingen voor in huis. Straten waar het goed shoppen is zijn o.a. de Weidenallee en de Osterstraße.

Voor de ontspanning, of juist om actief te worden duik je het sport- en saunacomplex aan de KaiFu-Ufer in, al naar gelang behoefte nadat je een stukje langs het kanaal gerend hebt. Het KaiFu Bad en de KaiFu Lodge zijn gevestigd in een jugendstilpand en herbergen zwembaden, een sportschool  en een saunalandschap.

Hamburg is een stad van Straßenfeste en het Osterstraßenfest is een van de leukste. Er is een markt, er zijn bandjes en er zijn drankjes. In de Osterstraße vind je bovendien in augustus het Osterstraße Weinfest, en in december een kerstmarkt.

De Wandeling door Eimsbüttel neemt je me langs alle leuke winkeltjes, street art en Altbau in de wijk.

Restauranttips

Vineyard, in de Osterstraße, is een wijnhandel, wijnbar en restaurant in één. Je drinkt hier mooie wijnen tegen inkoopprijs + kurkgeld en kunt er uitstekende Flammkuchen eten. Wij dronken er laatst een Shiraz van Excelsior Wine Estate (Robertson, ZA): aanrader!

Nog meer mooie wijnen drink je bij wijnbar en restaurant Witwenball in de Weidenallee.

Jimmy Elsass, in de Schäferstraße, heeft geweldige Flammkuchen. In de zomer kun je heerlijk buiten zitten.

In de Bellealliancestraße zitten veel leuke bars en restaurants. Ook de Osterstraße zit vol restaurants, waaronder een persoonlijke favoriet: Libanees restaurant L’Orient.

Hoteltips

Hadley’s Bed & Breakfast ligt in een voormalig ziekenhuis. Er zijn drie mooie en zeer comfortabele kamers. Ontbijten, brunchen, dineren én borrelen (en indien nodig zelfs oudjaar vieren) doe je in het restaurant of in de mooie tuin aan het park.

Schlaflounge in de Vereinstraße, is klein, persoonlijk en rustig gelegen (op Katzensprung van de Bellealliancestraße en het Schanzenviertel).

Fritz im Pyjama in de Schanzenstraße ligt eigenlijk in de Schanze, maar is ook een prima uitvalsbasis voor Eimsbüttel. Dit mooie boetiekhotel is een van mijn favoriete hotels (je hebt het misschien al eens voorbij zien komen bij de Design Hotels).

Van A naar B in Eimsbüttel

Startpunten voor deze wijk zijn de haltes Schlump (U) en Osterstraße (U) en Christuskirche (U).
Zie voor meer ov-tips: Met het ov door Hamburg
Zie voor de plekken waar je een Stadtrad kunt ophalen: Stadtrad Hamburg

DSC_1086_Standort-Hamburg_Eimsbuettel

WIjken_EImsbuettel_Standort-Hamburg_DSC_1190

DSC_1146_Standort-Hamburg_Bellalliancestrasse-Eimsbuettel

DSC_1183_Eimsbuettel_Standort-Hamburg

DSC_1127_Standort-Hamburg_Altbau-in-Eimsbuettel

DSC_1188_Eimsbuettel_Standort-Hamburg