Home Reisinfo De mooiste 5-sterrenhotels in Hamburg

De mooiste 5-sterrenhotels in Hamburg

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Heb je iets bijzonders te vieren of wil je je gewoon écht eens in de watten laten leggen tijdens je stedentrip? Dan zijn deze luxe 5-sterrenhotels in Hamburg vast iets voor jou. Met dat in de watten leggen komt het in deze hotel in elk geval helemaal goed.

Ook leuk om gewoon even bij weg te dromen als je niet toevallig net de loterij gewonnen hebt, trouwens 😉

Luxehotels in Hamburg: The Westin

In dit artikel noem ik de spraakmakendste en mooiste 5-sterrenhotels in Hamburg. Spreekt de wijk of luxe van het hotel je wel aan, maar vind je de prijzen net iets te gortig? Dan heb ik voor elk hotel een mooi 4-sterren alternatief.

The Westin Hamburg Hotel

Er is een zeer fraaie spa, er is een goed restaurant, er zijn prachtige kamers, en er is vooral: een schitterend uitzicht over de haven. Alles draait hier om location, location, location. Dé grote plus van The Westin is namelijk wel dat het hotel zich in de Elbphilharmonie bevindt en dat je direct vanuit je bed de zon zowel kunt zien opgaan als ondergaan boven de haven.

➤ The Westin Hamburg Hotel, Platz der Deutschen Einheit, HafenCity
Fijn 4-sterrenhotel in de buurt: 25hours Hotel Altes Hafenamt of Empire Riverside Hotel.

5-sterrenhotel in Hamburg: The Westin

Luxe in Hamburg: The Westin

The Fontenay Hotel

The Fontenay is een van Hamburgs nieuwste hotels. Net als met de bouw van de Elbphilharmonie duurde het een tijdje voor het af was, maar het resultaat mag er zijn. Het Fontenay is een super-de-luxe hotel direct aan de Außenalster en het Alsterpark. De rooftop spa is gigantisch, en ook vanuit de Fontenay Bar kijk je uit over de Alster.

➤ The Fontenay Hotel, Fontenay 10, Rothenbaum
Fijn 4-sterrenhotel in de buurt: Aspria Hamburg Uhlenhorst, op loopafstand van de Alster en met een erg fijn saunalandschap.

5-sterrenhotels in Hamburg

Luxehotels in Hamburg: Fontenay

Hotel Atlantic Kempinski Hamburg

Het Atlantic Kempinski is een begrip in Hamburg. Het bestaat al sinds 1909 en heeft meermaals de prijs voor beste hotel in Duitsland gewonnne. De film Tomorrow never dies is gedeeltelijk hier opgenomen, en vele beroemdheden logeerden er. Hamburgs culticoon Udo Lindenberg woont zelfs in het Atlantic Kempinski. Ik heb hem wel eens gespot! (Niet toen ik er logeerde, overigens, ik was natuurlijk gewoon ergens wijn wezen lurken aan de Alster.) Er is een spa, uitzicht op de Alster en zelfs een kleine bioscoop.

➤ Hotel Atlantic Kempinski Hamburg, An der Alster 72-79, St. Georg
Fijn 4-sterrenhotel in de buurt: The George Hamburg, met spa, heerlijke Engelse inrichting en een gaaf dakterras.

5-sterrenhotels in Hamburg: Atlantic Kempinski

Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten

Nog zo’n Hamburgse klassieker is het Vier Jahreszeiten. Het is beroemd om zijn high-tea in Café Condi, die je ook kunt reserveren als je niet in het hotel logeert. Houd je van luxe dineren en borrelen, dan zit je in dit hotel sowieso goed: het restaurant Haerlin heeft maar liefst 2 michelinsterren, er is een designrestaurant (Nikkei Nine), een mooi terras, een bar, en een grillrestaurant. Gelukkig is er ook een spa om bij te komen van alle culinaire hoogstandjes.

Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten, Neuer Jungfernstieg 9-14, Neustadt
Fijn 4-sterrenhotel in de buurt: ha, dat is nog niet eens heel eenvoudig, want Vier Jahreszeiten wordt omgeven door 5-sterrenhotels. Het al eerder genoemde The George Hamburg is echter niet ver weg.

5-sterrenhotel Fairmont Vier Jahreszeiten

Hotel Louis C. Jacob

Het 200 jaar oude Louis C. Jacob staat voor rust en romantiek: de omgeving is groen en er is een geweldig terras met uitzicht op de Elbe. Daarnaast is er een spa, een bibliotheek en een bar, en heeft het hotel een eigen Barkasse waarmee je een tochtje over de Elbe kunt maken. Het Jenisch-Park is niet ver weg, Blankenese ook niet: het hotel verhuurt ook fietsen, dus je bent er zo. Volg de Elbe en je komt er vanzelf.

➤ Hotel Louis C. Jacob, Elbchaussee 401-403, Nienstedten
Fijn 4-sterrenhotel in de buurt: Landhaus Flottbek – zonder Elbzicht, maar dat wordt ruimschoots goedgemaakt door de gave inrichting van het hotel en de aanwezigheid van het Jenisch-Park om de hoek.

5-sterrenhotels in Hamburg: Louis C. Jacob, met uitzicht op de Elbe

Luxehotel met uitzicht op de Elbe: Louis C. Jacob

Meer inspiratie voor je stedentrip naar Hamburg

Gesproken van baden in luxe, dat kan hier ook. Letterlijk: fijne hotels met een day spa

Op een lege maag gaat natuurlijk niks: lekker eten in Hamburg

En er is ook heel veel te zien: de mooiste bezienswaardigheden

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Meer hotelinspiratie nodig? Bekijk al mijn hoteltips bij elkaar.

NB: de prijzen zijn altijd momentopnamen, daarom vermeld ik ze niet meer op Standort Hamburg. Ook voor 5-sterrenhotels geldt dat de prijzen (iets) gunstiger kunnen liggen als je tijdig boekt, en dat de prijzen enorm omhoog schieten bij bijzondere feestdagen als de Hafengeburtstag of Silvester.

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2023 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid