11x de leukste Biergärten in Hamburg

Een van de Biergärten in Hamburg, Leude, dat is dé plek om nu te zijn. De gevoelstemperatuur in Hamburg is inmiddels gestegen tot 37°C, en de daadwerkelijke temperaturen liegen er de komende tijd ook niet om: we hebben hier toch echt met ZOMER te maken. En met een heuse hittegolf, jawohl.

Dan moet je je niet teveel anstrengen, maar vooral rustig aan doen met een biertje in de hand, en eventueel met je voeten in het zand. Daarom gaan we het hebben over de 11 leukste Biergärten in Hamburg.

Zomer in Hamburg: 10x Biergarten in Hamburg

1. Biergarten Süllberg

Je moet er even voor klauteren (tot zover het niet teveel anstrengen ;)), maar als je dan eenmaal bovenaan de Süllberg bent, hebt je wel het beste uitzicht over de Elbe en over het Blankeneser Treppenviertel. De biergarten is wat sjieker, maar de prijzen zijn schappelijk. Voor het ultieme biergartengevoel bestel je bij je biertje een Thüringer Bratwurst.

Biergarten Süllberg, Süllbergsterrasse 12, Bushalte Charitas-Bischoff-Treppe

2. Landhaus Walter

In het Stadtpark kun je aan alle kanten terecht voor een drankje op een zonnig terras. Het grootste hoort bij Landhaus Walter. Naast de biergarten is er een klein strandje – zonder water, maar met strandstoelen. Het Landhaus is ook een evenementencentrum, dus bekijk ook de agenda voor tentoonstellingen en concerten.

Landhaus Walter,Otto-Wels-Straße 2, U Borgweg

3. Alsterperle

Die Seele bäumeln lassen, dat doe je direct aan de Alster. Alsterperle is een van mijn favoriete plekken in de stad, eentje uit de categorie klein maar buitengewoon fijn. Het bestaat uit een voormalig wc-huisje dat tegenwoordig de keuken is, en een terras aan het water. Het is net vakantie, echt waar. Je biertje kan overigens ook heel goed een Aperol Sprizze zijn (voor extra vakantiegevoel). Bonus: in de winter is er erwtensoep.

Alsterperle, Eduard-Rhein-Ufer 1, U Uhlandstraße

18 redenen om naar Hamburg te komen: Alsterperle, foto door clemens runge | Standort Hamburg

Biergarten op de Süllberg

10x Biergarten in Hamburg - Central Park

4. Central Park

Central Park is strikt genomen geen Biergarten, maar een beach club – zonder water. Tijd om daarover te kniesoren hebben we echter niet. Hier kun je in relaxte strandstoelen achteroverleunen – als je geluk hebt zelfs in een hangmat en luisterend naar live muziek. Een uitstekende plek voor een zomers Feierabendbierchen dus, en daarom hoort hij toch in het rijtje met Biergärten. Central Park ligt perfect op de grens tussen Altona en de Schanze.

Central Park, Max-Brauer-Allee 277, S Sternschanze, bushalte Schulterblatt

5. Factory Hasselbrook

Dit grote terras ligt op/aan het voormalige station Hasselbrook. Neem dus zeker ook even een kijkje in de voormalige stationshal – mocht het weer omslaan, dan kun je daar stevige Duitse gerechten oppeuzelen. De Biergarten volgt de regels van de traditionele Münchner Biergarten: op de vloer vind je kiezels, zodat je meteen na een regenbui weer plaats kunt nemen in de tuin en van je drankje genieten kunt zonder modderige voeten te krijgen. De Factory serveert een eigen bier: Factory Pils.

Factory Hasselbrook, S Hasselbrook

6. Blaue Blume

De Blaue Blume heeft geen Biergarten met spectaculair uitzicht. Wel een aangenaam beschutte tuin op een rustige plek, ook wel bekend als ‘das Wohnzimmer von Altona’. Het is bovendien een eetcafé waar je prima kunt eten zonder poespas. De Blaue Blume is van dezelfde eigenaar als Zur Traube in Ottensen, Hamburgs oudste wijnbar.

Blaue Blume, Gerichtstraße 49, S Altona

Biergarten Hamburg: Blaue Blume

Standort Hamburg: de leukste biergarten in Hamburg

Biertje erbij in een gezellige Hamburgse Biergarten | Standort Hamburg

7. Altonas Balkon

In Biergarten Altonas Balkon, direct aan het Altonaer Balkon, drink je je biertje met goed zicht op de haven. In alle rust, bovendien, want bij toeristen is deze plek niet zo bekend. Ongestoord genieten van het uitzicht dus!

Altonas Balkon, Palmaille 41, S Altona

8. Lesecafé Rosengarten

Nog een Biergarten midden in het Stadtpark: Lesecafé Rosengarten. Net als de Alsterperle vind je dit café in een oud pleehuisje. Ik houd van cafés die je aanmoedigen om boeken op hun terras te komen lezen. 🙂 ’s Avonds kun je hier allerdings ook heel goed de dag afsluiten met een frisse borrel. Je kunt er trouwens ook (laat) ontbijten (v.a. 11 u).

Er zijn trouwens nog meer oude wc-huisjes in Hamburg waar je kunt borrelen, mocht het je ding zijn (aanrader, wat mij betreft!): borrelen in voormalige wc-huisjes

LeseCafé am Rosengarten, Saarlandstraße 67a, S Alte Wöhr, U Saarlandstraße

9. Sierichs Biergarten

Sierichs Biergarten is een nieuwkomer in het Stadtpark. Je kijkt uit op de Stadtparksee, waar je trouwens ook in kunt zwemmen – voor de ultieme verkoeling op een warme zomerdag. Ik weet dat ik net beweerd heb dat je voor een goede beach club/Biergarten geen water nodig hebt, en dat is ook zo. Maar als de temperaturen echt dagen (weken inmiddels!) achtereen dik boven de 25°C uit komen, dan is de aanwezigheid van een grote plas water wel een enorme plus! Op de kaart vind je verschillende craft biertjes en goede wijnen. Eten kun je er uiteraard ook (hamburgers!).

Sierichs Biergarten, Südring 5 b, U Saarlandstraße

10x Biergärten in Hamburg, Sierichs Biergarten, foto door kaianderkiste | Standort Hamburg

Zomer in Hamburg: koud drankje in een biergarten

10x Biergärten in Hamburg, Quartier 21 Gasthaus, foto door Quartier 21 Gasthaus | Standort Hamburg

10. Quartier 21 Gasthaus

Nog een Biergarten op een bijzondere locatie: Gasthaus Quartier 21 bevindt zich in het Barmbeker Wasserturm-Palais uit 1913. Ook dit is weer een plek om goed om je heen te kijken!

Op de kaart vind je naast wat info over de geschiedenis van het gebouw o.a. burgers, cocktails en natuurlijk interessante bieren. Daaronder ook een eigen bier, de Barmbeker Natur. Voor de volgende keer – ik geef toe dat ik voor de Aperol Sprizze ben gegaan 😉

Gasthaus Quartier 21, Fuhlsbütteler Staße 405, S Rübenkamp

11. Zum Anleger

Maak je aan de overkant van de Elbe een fietstocht door de haven, of ben je op weg naar Wilhelmsburg, dan is Zum Anleger, aan het Ernst-August-Kanal een heerlijke plek om even uit te rusten. Ben je met de kano? Geen probleem, kun je gewoon aanleggen. Heb je honger, dan wacht er een fijne Flammkuchen op je.

Zum Anleger, Vogelhüttendeich 123, bushalte Vogelhüttendeich.

Meer zomers Hamburg

Bekijk hier meer zomertips voor Hamburg, en check ook de evenementenkalender voor alle Hamburger zomerfestivals:

doen in Hamburg

2 gedachten over “11x de leukste Biergärten in Hamburg

Plaats een reactie