Home Reisinfo Ontdek Hamburg met de Hamburg Card

Ontdek Hamburg met de Hamburg Card

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Hamburg ontdekken met de Hamburg CardHamburg is zeker geen extreem dure stad, maar een stedentrip kan toch best prijzig worden. De Hamburg Card kan een goede manier zijn om Ă©n geld te besparen Ă©n de belangrijkste bezienswaardigheden van Hamburg te bekijken. In dit artikel lees je waar je een Hamburg Card kunt kopen, voor welke attracties hij geldig is, en wanneer je beter een ov-dagkaart kunt kopen.

Hamburg ontdekken met de Hamburg Card

Met een Hamburg Card op zak kun je gebruik maken van bus, U/S-Bahn, Schnellbus en Fähre zonder je nog druk te maken over een kaartje. Bovendien krijg je op meer dan 150 bezienswaardigheden en restaurants kortingen tot 25%, o.a. op Miniatur Wunderland, Alstertours of een havenrondvaart en de huur van een fiets.

Wil je wel met korting naar musea, theater en restaurants, maar heb je geen behoefte aan een ov-ticket (bijvoorbeeld omdat je een fiets hebt), dan kun je de Hamburg Card light aanschaffen: daarmee heb je alle kortingen, maar zonder openbaar vervoer.

Met de Hamburg Card Hamburg ontdekken | Standort Hamburg

Het ov zelf is trouwens ook een bezienswaardigheid

Je Hamburg Card geeft je korting op vele attracties bezienswaardigheden, maar het openbaar vervoer in Hamburg is op zichzelf ook al een bezienswaardigheid.

Fähre 62

Deze ferry geeft je bijvoorbeeld een mooie indruk van de haven. Je kunt opstappen bij de LandungsbrĂĽcken en naar Finkenwerder, TeufelsbrĂĽck of Ă–velgönne varen. Met je Hamburg Card kun je gratis met de ferry mee, dus voor deze alternatieve havenrondvaart betaal je niets extra’s.

Bus 111

Heb je geen zeebenen, maar wil je toch de haven zien, neem dan bus 111. Deze rijdt tussen Altona en HafenCity, langs hightlights als de Fischmarkt, Reeperbahn, Michel en de Elbphilharmonie.

U3

De gele metrolijn, de U3, rijdt een royaal rondje om de Alster heen. De U3 rijdt grotendeels boven de grond en rijdt door o.a. de haven, Eppendorf en Winterhude. Je kunt een flink deel van Hamburg dus vanuit de U3 bekijken.

Hamburg Card: tips & tricks voor bezienswaardigheden | Standort Hamburg

Voor iedereen de juiste Hamburg Card

De Hamburg Card koop je in verschillende varianten: van 1-5 dagen, als eenpersoonskaart of als kaart voor groepjes van max. 5 personen. Reis je met het ov kriskras door Hamburg en bezoek je minimaal Ă©Ă©n bezienswaardigheid en Ă©Ă©n restaurant, dan heb je de kaart er vaak al uit. Wil je meer ontdekken dan alleen Hamburg, dan kun je de kaart voor het Gesamtbereich kopen, waarmee je bijvoorbeeld ook naar een dagtrip naar Stade kunt maken.

Prijzen Hamburg Card

Je kunt hem bij alle kaartenautomaten kopen, bij het informatiecentrum op het Hauptbahnhof en Hamburg-Dammtor en in de meeste hotels en jeugdherbergen. Natuurlijk kun je de Hamburg Card ook online kopen.

Prijzen Hamburg Card 2023

Prijzen Hamburg Card, stand juni 2023

Wanneer is een Hamburg Card de moeite waard en wanneer kun je beter een dagkaart kopen?

Zeker bij je eerste bezoek aan Hamburg kan de kaart je veel geld besparen. Het gratis vervoer en de kortingen op de restaurants en bezienswaardigheden zijn echt de moeite waard. Het loont wel van te voren te bekijken welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken – de kortingen verschillen per bezienswaardigheid.

Ben je vooral van plan om de kaart te gebruiken als ov-kaart, dan kun je beter kiezen voor een dagkaart van HVV.

Mijn familie heeft na inmiddels ruim 10 jaar bezoeken aan Hamburg de meeste bezienswaardigheden wel gezien en koopt tegenwoordig dagkaarten voor kleine groepen (wat heel handig is, want daarop kan ik ook meereizen ;))

Meer info over de verschillende dagkaarten vind je op hvv.de

Tip: Hamburg Card

Meer vervoersopties in Hamburg

Meer bezienswaardigheden en kortingen in Hamburg

Op naar Hamburg!

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er al in een paar uur!

Je wilt natuurlijk niks hoeven missen en dus een fijn hotel hebben dat een beetje handig ligt. east in St. Pauli is dan een mooie optie, of Motel One am Michel. Voor meer ideeën vind je hier al mijn hoteltips.

Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Heb je deze artikelen al gelezen?

4 reacties

Miriam 12 mei 2018 - 19:03

Hoi,
Dank je voor jouw nuttige info mbt 3-daagde trip. We hebben genoten. Een mooie aanvulling is de oude Elbetunnel te bezoeken. Zeer apart om via de tunnel van de ene kant naar de andere kant onder de Elbe te lopen.
Aanrader voor het eten is het Vietnamese restaurant Nom, Zeughausmarkt 17; super goed eten voor een zeer acceptabele prijs. Kwaliteit van het eten is super evenals de bediening.
Afrader is Porto in het Portugese deel van Hamburg, vlakbij de haven; veel te duur voor hetgeen je krijgt.
De lekkerste cappuccino drink je bij Café Transmintana, Davidstraat (vlakbij de haven).
We komen zeker terug om Hamburg verder te ontdekken.

Antwoorden
Fem 17 mei 2018 - 22:27

Ha Miriam, wat leuk om te horen dat Hamburg jullie zo goed bevallen is! 🙂

Antwoorden
Nick Bindels 28 juli 2018 - 10:13

Hallo Fem,
wij gaan vrijdag 24 augustus tot maandag 27 augustus met 6 personen naar Hamburg. Ik heb jouw tips al bekeken en deze zijn zeker interessant.
Ik heb ook kennis genomen van de Hamburg-Card waar gesproken wordt over 150 “attracties” waar je tot 50% korting kunt krijgen. Heb jij enig idee of er een lijst van restaurants, musea e.d. waarvoor deze Card van toepassing is?

Antwoorden
Fem 28 juli 2018 - 10:30

Jazeker, die kun je hier downloaden bij hamburg.de: https://bit.ly/2LtIVPN

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. DĂ© plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid