Uitvalsbasis aan de haven: hotels in Speicherstadt en HafenCity

Dicht bij de historische pakhuizen én bij de modernste architectuur van Hamburg en altijd de beste blik op de haven: vanuit de Speicherstadt en HafenCity kun je Hamburg tijdens je stedentrip heel goed veroveren. Dit zijn de leukste hotels in de Speicherstadt en HafenCity.

The Westin Hamburg

Om meteen maar even helemaal over the top te beginnen: in de Elbphilharmonie kun je niet alleen concerten beluisteren, maar ook logeren. Je moet er wel even voor sparen, want voor één nacht betaal je toch al gauw tussen € 250 en € 400. Maar dan heb je wel een fantastisch uitzicht op de haven, een kamer vol bijzondere lichtinval, een wellnesscentrum en een goed ontbijt. Toen het net geopend werd waren gasten niet echt onder de indruk van het hotel, maar dat is na ruim een jaar allemaal netjes bijgetrokken (dat mag ook wel, voor die prijs…). Ook in de Elbphilharmonie zit trouwens Störtebeker Elbphilharmonie, waar je goed kunt eten en vooral ook een blik moet werpen op de craft beer kaart.

The Westin, Platz der Deutschen Einheit, U Baumwall (Elbphilharmonie)
Tweepersoonskamer: vanaf € 250 per nacht

De beste hotels in de Speicherstadt: het Westin

Henri Downtown

Het hotel zelf stelt zichtelf als volgt voor: ‘Henri, als hij een man zou zijn, zou hij je nieuwe beste vriend zijn’. Normaal gesproken wantrouw ik dat soort uitspraken nogal, maar met Henri wil ik inderdaad wel vrienden zijn. Hij heeft namelijk smaak en heeft zijn ‘huis’ ingericht met een dikke knipoog naar de jaren ’50. En omdat ik er dan ook van uitga dat Henri een heer is, heb ik stiekeme hoop dat hij ook mijn voeten wil masseren… Als hij dat niet komt doen, heb je in elk geval koffie&thee op je comfortabele kamer, en een goed uitgerust fitnesscentrum tot je beschikking.

Henri Hamburg Downtown, Bugenhagenstraße 21, U Mönckenbergstraße
Tweepersoonskamer: vanaf € 108 per nacht

De beste hotels in de Speicherstadt en HafenCity: Henri

25Hours Hotel HafenCity

25Hours in HafenCity heeft geen kamers, maar ‘hutten’. Ook in het design van dit hotel wordt geknipoogd, hier naar de havenindustrie. De inrichting van het hotel is dan ook industrieel en toch comfortabel. Mocht je dringend souvenirs willen kopen, dan kan dat: souvenirwinkel Mare, naast de receptie, is 24 uur per dag open en heeft veel écht leuke hebbedingen om mee naar huis te nemen. Honger zul je ook niet krijgen: restaurant Heimat Küche serveert (o.a.) erg goede hamburgers – when in Hamburg… 😉 Na het eten kun je blijven zitten voor een borrel en muziek. Ook leuk als je niet in het hotel logeert, trouwens.

25Hours Hotel HafenCity, Überseeallee 5, U Überseequartier
Tweepersoonskamer: vanaf € 100 per nacht

De beste hotels in Speicherstadt en HafenCity 25Hours

25hours Hotel altes Hafenamt

Om de hoek bij 25hours HafenCity ligt het derde en jongste 25hours hotel in Hamburg. Het is gevestigd in het voormalig havenkantoor, het oudste gebouw in HafenCity. Het staat onder Denkmalschutz, maar dat betekent niet dat je in dit hotel niet van alle gemakken voorzien bent. Naast prachtige kamers zijn er een fitnesruimte en een tuin. Borrelen doe je in de Boilerman Bar, lekker eten in NENI. Omdat het Hafenamt vindt dat je Hamburg het beste met de fiets verkent, kun je een fiets en routekaart van het hotel meenemen.

25Hours Hotel altes Hafenamt, Osakaallee 12, U Überseequartier
Tweepersoonskamer: vanaf € 110 per nacht

De beste hotels in Speicherstadt en HafenCity: 25Hours Altes Hafenamt

De leukste hotels in Speicherstadt en HafenCity: 25Hours Altes Hafenamt

Sir Nikolai Hotel

Nog een heer op het lijstje: Sir Nikolai, die nog niet zo lang in Hamburg woont. Hij heeft een bibliotheek (met vooral boeken van Hamburgse auteurs) en hij legt een klein souvernir voor je neer op je kamer. Er is ook een restaurant, IZAKAYA, dat serveert Japans-Peruaans geïnspireerde gerechten.

Sir Nikolai Hotel, Katharinenstrasse 29, U Rödingsmarkt of Baumwall
Tweepersoonskamer: vanaf € 110 per nacht

Nieuw hotel in Speicherstadt: Sir Nikolaj

Ameron Hotel

Waar je je nu rustig voorbereid op een dag sight seeing was het vroeger een drukte van belang in het Ameron hotel. Eind 19e eeuw opende hier namelijk de Hamburger Kaffeebörse en werd er koffie verhandeld. De historische Börsensaal, waar de handel plaatsvond, kun je in het Ameron als vergader- of feestzaal huren. Soms doet het hotel mee aan de Tag des offenen Denkmals in de gaten en kun je de zaal tijdens het openmonumentenweekend in september te bezichtigen. De inrichting van het hotel herinnert sterk aan het koffieverleden en aan de zeevaart. Het heeft bovendien een wellnessruimte met sauna en fitness.

Ameron Hotel Speicherstadt, Am Sandtorkai 4
U Überseequartier
Tweepersoonskamer: vanaf € 120 per nacht

De beste hotels in Speicherstadt en HafenCity: Ameron

Leuk om te doen in de Speicherstadt en HafenCity:

NB de prijzen zijn gemiddelden, gebaseerd op een kamer voor 2 personen, ongeveer 3-4 maanden voor vertrek. Het kan dus dat je duurder uit bent, of dat je juist een goede aanbieding vindt!

4 gedachten over “Uitvalsbasis aan de haven: hotels in Speicherstadt en HafenCity

Plaats een reactie