Home Reisinfo 5x leukste hotels in St. Georg

5x leukste hotels in St. Georg

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Als je ervoor kiest te logeren in St. Georg, heb je het beste van twee werelden. Aan de ene kant zit je midden in een wijk waar altijd iets te doen is. Aan de andere kant is de Alster nooit ver weg en kun je wegdromen met uitzicht op het water. Dit zijn de beste hotels in St. Georg.

De 5 leukste hotels in St. Georg

Hotel Wedina an der Alster

In dit hotel direct aan de Alster kwamen vele Duitse en internationale schrijvers inspiratie opdoen. Alle kamers hebben een unieke inrichting en hebben grote, hoge ramen. Het hotel bestaat uit 5 huizen: het groene huis kijkt op de tuin, in het gele huis heeft je kamer een eigen bibliotheek. Het roze huis is net zo kleurrijk als St. Georg, het blauwe huis is daarentegen heel strak en koel ingericht.

Wil je langer blijven, bijvoorbeeld omdat je een roman aan het schrijven bent (het kan, toch!), dan kun je in de ‘zweite Heimat’ logeren. Tip: het Wedina ligt niet ver lopen van het Literaturhaus, waar je lezingen kunt bijwonen en kunt eten in een fraaie jugendstilzaal.

➤ Hotel Wedina an der Alster, Gurlittstraße 23, bushalte Gurlittstraße

De leukste hotels in St. Georg: Wedina an der Alster

The George

The George komt toch aardig in de buurt van mijn droomhotel: de inrichting flirt wild met Engeland. Er is een bibliotheek. Er is een fijne sauna, en er is een goede bar (en restaurant, trouwens) met een dakterras waarvandaan je een geweldig uitzicht over de stad en de Alster hebt. En de kamers zijn ook nog hartstikke mooi. Voor de sauna en de bar hoef je niet per se in The George te logeren: ook als daggast ben je welkom.

➤ The George Hotel, Barcastraße 3, U Lohmühlenstraße

Fijn hotel in St. Georg: The George

Nippon Hotel

We spelen even een klein beetje vals: het Nippon ligt namelijk iets ten noorden van St. Georg, in Uhlenhorst. Met de bus ben je echter zo in het centrum. Het hotel ligt aan het Hofwegkanal, een zijtak van de Alster. De kamers zijn, het zal je niet verbazen, in Japanse stijl ingericht.

➤ Nippon Hotel Hamburg, Hofweg 75, bushalte Zimmerstraße

Hotels in St. Georg: Nippon Hotel Hamburg

Boutique 072

Dit boetiekhotel ligt perfect: midden in St. Georg, en toch rustig. Ideaal als je het uitgaansleven aan de Lange Reihe in wilt duiken en daarna gewoon in alle rust wilt pitten. De kamers zijn licht en modern ingericht. Geen poespas, wel fraaie kunst aan de muur.

➤ Boutique 072, Brennerstraße 72, U LohmühlenstraßeEen goed hotel in St. Georg: Boutique 072

Kröger by Underdog

We rekken de grens van de wijk nog even op voor Kröger by Underdog. Ook dit is eigenlijk geen hotel in St. Georg, maar in Wandsbek. Het is echter te leuk om niet even te noemen. Bovendien ligt er een bushalte voor de deur, dus je bent zo waar je wezen moet. Kröger is een betaalbaar designhotel met een stoere industriële inrichting. Er is een parkeerplaats bij het hotel, dus je kunt je auto in Wandsbek laten en met het ov de stad verkennen. (Aanrader, in de stad is het parkeren niet per se heel feestelijk.)

➤ Kröger by Underdog, Ahrensburger Straße 107-109, bushalte Ölmühlenweg (Süd)

De beste hotels in St. Georg: Kröger by Underdog

Goede hotels in St. Georg: Kröger by Underdog

Leuk om te doen in St. Georg

St. Georg puilt uit van de leuke winkeltjes en kroegjes, en ook om een goed restaurant hoef je hier nooit verlegen te zitten.

➤ Bekijk hier alle redenen om deze wijk een bezoek te brengen: Op naar St. Georg.

NB prijzen zijn altijd momentopnamen en kunnen per seizoen flink verschillen. Daarom vermeld ik ze niet meer op Standort Hamburg. 3-4 maanden voor vertrek is vaak een goed moment om een goede deal tegen het lijf te lopen.

➤ Meer hotelinspiratie nodig? Bekijk al mijn hoteltips bij elkaar.

Op naar Hamburg!

Kom je naar Hamburg, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2023 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid