Tamelijk toffe tips voor Hamburg in april

Je hebt het me vaker horen zeggen, maar het is echt waar: ook april is een goed moment voor een stedentrip naar Hamburg. Juist april, zelfs!

Naast de bloesem, waar ik elk jaar weer naar uitkijk, hebben we nieuwe restaurants om uit te proberen, een bijzondere plek om te logeren, en kunnen we er ook voorzichtig aan gaan denken om op een terras te gaan zitten. Hamburg in april? Gewoon doen!

Bezoek Hamburg in april en bewonder de bloesem

Zien in april

Bloesem, selbstverständlich

Hoewel Hamburg echt een Großstadt is, is het ook een verrassend groene stad. En de lentebloesem maakt Hamburg deze maand extra mooi. Ga bijvoorbeeld de bloesem bewonderen in Planten und Blomen (waar je ook kunt minigolfen, voor de liefhebber), rondom de Alster, aan het Altonaer Balkon en de Platz der Republik – waar eigenlijk niet!

De mooiste parken van Hamburg zijn ook de beste plekken om de bloesem te bekijken.

Bloesem in Hamburg Othmarschen

Schattenspiele

Fotografie in het gerechtshof: de tentoonstelling en het gebouw zijn allebei een bezoekje waard. ‘Schattenspiele’ van fotografengroep Bildwerk Hamburg stelt het spel tussen schaduw en licht centraal.

Het Justizgebäude ligt direct naast het park Planten und Blomen en op een Katzensprung van de Frühlingsdom, handig te combineren dus.

Ziviljustizgebäude (Grundbuchhalle), Sievekingplatz 1, U Messehallen, entree gratis, te zien van 1-16 april 2019.

Hamburg in april: de mooiste tijd om overal bloesem te bekijken

Doen in april

Wandeling om de Alster

Een mooi lentezonnetje, nog meer bloesem, een stevige wandeling (of fietstocht!) om de Außenalster heen en als afsluiter een Alsterwasser op een terras aan het water en voor wie er zin in heeft een goed gesprek met de Alsterzwanen: dat klinkt toch als een puike lentedag, oder?

Bekijk hier welke bezienswaardigheden aan de Alster je niet moet overslaan.

Suppen op de Alster

Bezoek het Altes Land

Das alte Land, net ten zuiden van de Elbe, staat vol fruitbomen die de komende maand in bloei staan. Wil je er zeker van zijn dat je de mooiste bloesem niet misloopt, check dan wat er wanneer bloeit op de Blütenbarometer.

De beste manier om de deurpjes op het alte Land te bezoeken is trouwens gewoon, lekker Hollands, op de fiets.

Zie ook: Een bezoek aan het Altes Land

Naar de Flohmarkt

Stöbern, snuisteren, hoe je het wilt noemen: houd je van vlooienmarkten, dan moet je echt naar Hamburg komen. Elke week vind je er hier minstens vijf. De klassieker is de Flohschanze op zaterdag, aan de Neuer Kamp. Een overzicht van alle vlooienmarkten vind je bij hamburg.de.

Ben je meer op zoek naar kunst en design, dan zit je hier ook goed. Check bijvoorbeeld dit overzicht maar eens.

Bezoek Hamburg in de lente en ga shoppen op een Flohmarkt

Eten en drinken in april

The Drilling

The Drilling is een plek waar je niet zou komen als ik het je niet verteld had. Hoewel het niet ver van S-Bahn halte Bahrenfeld ligt, is het terrein van de oude marsepeinfabriek gee plek waar je reisgids je naartoe stuurt. Zonde, want de oude fabriek is een schoonheid, en The Drilling is een mooie bar. Overdag drink je er goede koffie, ‘s avonds drink je er bijzondere cocktails. Heb je trouwens honger, dan is om de hoek de Elbdeli, die we tegenkwamen in de tips van afgelopen maand.

The Drilling, Friesenweg 4, S Bahrenfeld

Café Sein in Altona

Is het al tijd om buiten te zitten?!

Vroeger woonde ik min of meer naast Café Sein in Altona, en was ik er elke maand wel een paar keer. Het is ook ‘echt wel mijn ding’, so zu sagen: een bijzonder gebouw (het oude ziekenhuis van Altona), prachtige tuin (August-Lütgens-Park), goede Shiraz en uitstekend brood. Dus ook al moet ik nu een stukje fietsen voor Café Sein, ik verwacht toch wel dat ik er ook deze lente (en zomer) regelmatig zit!

Café Sein in Altona, Hospitalstraße 107, S Altona

Café unter den Linden

In een zijstraatje in de Schanze onder een lindenboom op een terras zitten en de dag beginnen. Met een krant, een boek of je telefoon… Een beetje Parijs, een beetje Berlijn, en vooral heel erg Hamburg.

Café unter den Linden, Julius-Straße 16, S/U Sternschanze

Heb je zin om iets nieuws te proberen? Dit zijn 5 pas geopende restaurants in Hamburg.

Eten, drinken en borrelen in april: The Drilling op het tereein van de Marzipanfabrik in Bahrenfeld

Logeren in april

Sleeperoo

De Energiebunker in Wilhelmsburg is een bezienswaardigheid op zich: ga mee met een rondleiding, drink koffie bij Café Vju en bekijk de haven van Hamburg eens van de andere kant.

Dat stond vast al op je lijstje. Maar heb je ook al eens overwogen om op het terras van de Energiebunker te overnachten? Dat kan nu! Tussen 15 april en 14 oktober 2019 kun je een ‘cube’ boeken bij Sleeperoo – het laat zich nog het best beschrijven als ‘een soort tentje, maar dan iets comfortabeler’ – en slaap je op het dakterras van de Hochbunker.

Sleeperoo, trefpunt in Café Vju, Neuhöfer Straße 7, bushalte Veringstraße

Lentebezoek aan Hamburg april

Er is natuurlijk altijd nog meer Hamburg te beleven

Over de tamelijk toffe tips:

Elke maand deel ik mijn tamelijk toffe tips voor die maand. Eigenlijk zijn dat natuurlijk gewoon heel erg toffe tips, dat begrijp je. Je vindt een overzicht van alle maanden in de Hamburg-kalender.

Plaats een reactie