Home Ontdek Hamburg Tamelijk toffe tips: stedentrip Hamburg in april

Tamelijk toffe tips: stedentrip Hamburg in april

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Je hebt het me vaker horen zeggen, maar het is echt waar: ook een stedentrip Hamburg in april is een uitstekend plan. 

Naast de bloesem, waar ik elk jaar weer naar uitkijk, hebben we nieuwe restaurants om uit te proberen, een bijzondere plek om te logeren, en kunnen we er ook voorzichtig aan gaan denken om op een terras te gaan zitten. Hamburg in april? Gewoon doen!

Zien in april

Bloesem, selbstverständlich

Hoewel Hamburg echt een Großstadt is, is het ook een verrassend groene stad. En de lentebloesem maakt Hamburg deze maand extra mooi. Ga bijvoorbeeld de bloesem bewonderen in Planten und Blomen (waar je ook kunt minigolfen, voor de liefhebber), in de botanische tuin, in het in de botanische tuin en de Platz der Republik – waar eigenlijk niet!

Lees hier alles over de mooiste plekken om in Hamburg bloesem te bekijken.

En nu je toch bezig bent… wandel dan ook even de mooiste parken van Hamburg in.

Bloesem in Hamburg Othmarschen

Stedentrip Hamburg in april: de mooiste tijd om overal bloesem te bekijken

Doen tijdens je stedentrip Hamburg in april

Wandeling om de Alster

Een mooi lentezonnetje, nog meer bloesem, een stevige wandeling, of een fietstocht, om de Außenalster heen en als afsluiter een Alsterwasser op een terras aan het water en voor wie er zin in heeft een goed gesprek met de Alsterzwanen: dat klinkt toch als een puike lentedag, oder?

➤ Bekijk hier welke bezienswaardigheden aan de Alster je niet moet overslaan.

Suppen op de Alster

Bezoek het Altes Land

Das alte Land, net ten zuiden van de Elbe, staat vol fruitbomen die de komende maand in bloei staan. Wil je er zeker van zijn dat je de mooiste bloesem niet misloopt, check dan wat er wanneer bloeit op de Blütenbarometer.

De beste manier om de deurpjes op het alte Land te bezoeken is trouwens gewoon, lekker Hollands, op de fiets.

Zie ook: Een bezoek aan het Altes Land

Naar de Flohmarkt

Stöbern, snuisteren, hoe je het wilt noemen: houd je van vlooienmarkten, dan moet je echt naar Hamburg komen. Elke week vind je er hier minstens vijf. De klassieker is de Flohschanze op zaterdag, aan de Neuer Kamp. Een overzicht van alle vlooienmarkten vind je bij hamburg.de.

Ben je meer op zoek naar kunst en design, dan zit je hier ook goed. Check bijvoorbeeld dit overzicht maar eens.

Bezoek Hamburg in de lente en ga shoppen op een Flohmarkt

Eten en drinken in april

The Drilling

The Drilling is een plek waar je niet zou komen als ik het je niet verteld had. Hoewel het niet ver van S-Bahn halte Bahrenfeld ligt, is het terrein van de oude marsepeinfabriek gee plek waar je reisgids je naartoe stuurt. Zonde, want de oude fabriek is een schoonheid, en The Drilling is een mooie bar. Overdag drink je er goede koffie, ’s avonds drink je er bijzondere cocktails. Heb je trouwens honger, dan is om de hoek de Elbdeli, die we tegenkwamen in de tips van afgelopen maand.

The Drilling, Friesenweg 4, S Bahrenfeld

Café Sein in Altona

Is het al tijd om buiten te zitten?!

Vroeger woonde ik min of meer naast Café Sein in Altona, en was ik er elke maand wel een paar keer. Het is ook ‘echt wel mijn ding’, so zu sagen: een bijzonder gebouw (het oude ziekenhuis van Altona), prachtige tuin (August-Lütgens-Park), goede Shiraz en uitstekend brood. Dus ook al moet ik nu een stukje fietsen voor Café Sein, ik verwacht toch wel dat ik er ook deze lente (en zomer) regelmatig zit!

Café Sein in Altona, Hospitalstraße 107, S Altona

Café unter den Linden

In een zijstraatje in de Schanze onder een lindenboom op een terras zitten en de dag beginnen. Met een krant, een boek of je telefoon… Een beetje Parijs, een beetje Berlijn, en vooral heel erg Hamburg.

Café unter den Linden, Julius-Straße 16, S/U Sternschanze

Meer inspiratie nodig? Aber sicher doch! De fijnste eettips in Hamburg, hiero!

Eten, drinken en borrelen in april: The Drilling op het tereein van de Marzipanfabrik in Bahrenfeld

Logeren in april

Appartments an der Elbphilharmonie

Gewoon je eigen ding kunnen doen, zelf koken als je daar zin in hebt en zelfs een contactloze check-in – het is helemaal niet zo’n gek idee om een appartement in Hamburg te huren. Sterker nog, het is gewoon best wel een goed idee.

Zeker als het appartement op steenworp afstand van de Elbphilharmonie en de haven ligt, zoals de Appartments an der Elbphilharmonie.

Lentebezoek aan Hamburg april

Er is natuurlijk altijd nog meer Hamburg te beleven

Op naar Hamburg!

Kun je niet wachten om een stedentrip Hamburg in april te maken, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Over de tamelijk toffe tips:

Elke maand deel ik mijn tamelijk toffe tips voor die maand. Eigenlijk zijn dat natuurlijk gewoon heel erg toffe tips, dat begrijp je. Je vindt een overzicht van alle maanden in de Hamburg-kalender.

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2023 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid