Home Ontdek Hamburg Tamelijk toffe tips: stedentrip Hamburg in februari

Tamelijk toffe tips: stedentrip Hamburg in februari

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

“Wenn Sie sich die Zukunft ausmalen, sparen Sie nie mit Farbe. Grau wird es von ganz allein. Glauben Se mir.”

Renate Bergmann, Wer erbt muss auch gießen

Na, laten we daar meteen werk van maken en bekijken waarom een stedentrip Hamburg in februari ook zeker geen slecht plan is. In tegendeel zelfs. Deze maand gaan we op zoek naar kleur en gezelligheid – wie weet kunnen we de lente vast wat aanmoedigen!

Bekijk de tamelijk toffe tips voor Hamburg in februari!

Zien in februari

FrauenFreiluftGalerie en een wandeling langs de Elbe

Vorige maand maakten we al een rondje langs de mooiste street art van Hamburg. Op dat thema borduren we lekker voort, en we blijven meteen in beweging.

Een wandeling langs de Elbe is namelijk niet alleen leuk in de zomer, en er is onderweg genoeg kunst te zien! Trek dus stevige schoenen aan en banjeren maar. De FrauenFreiluftGalerie bekijk je aan de Große Elbstraße. Het is een serie grote murals die de geschiedenis van vrouwelijke havenarbeit uitbeelden. Onderweg drink je koffie bij het Hafenbahnhof of in een van de tentjes in Övelgönne.

Mooie murals hebben we ook!

De murals van de FrauenFreiluftGalerie zijn niet de enige grote murals in Hamburg. Sterker nog, er komen steeds meer murals bij. In dit artikel heb ik een selectie murals verzameld.

Ook in het Gängeviertel kom je een boel bonte murals en andere vormen van street art tegen. (Soms aangenaam curieus!)

Bekijk Hamburg vanuit de U3

De gele metrolijn, de U3, is een bezienswaardigheid op zich en daarmee ook meteen een goede slechtweertip: van de 26 stations zijn er op deze cirkellijn namelijk 18 boven de grond.

Tip voor je stedentrip Hamburg in februari: FrauenFreiluftGalerie aan de Elbe

Insider tips Hamburg

Doen in februari

Wil niemand mee naar Hamburg? Kom gewoon alleen!

Deze tip hoort natuurlijk eigenlijk bovenaan te staan. Maar wil er niemand met je mee naar Hamburg, kom dan gewoon alleen. Een stedentrip Hamburg in je eentje is een dikke aanrader, zoals je gaat zien in mijn tips!

Hamburg van zijn mooiste kant fotograferen

De beste fotospots in Hamburg
De beste manier om warm te blijven als het buiten koud is: in beweging blijven (of een wijntje ploppen, maar dat doen we verderop in dit artikel…). Pak je camera in en check op de fiets of met de benenwagen de mooiste plekken van Hamburg voor je fotoalbum.

Instagrammable stations
Is het nou écht te koud en guur om je zelf voort te bewegen, dan kun je altijd nog een Hamburg Card regelen. Dan neem je de U-Bahn en zet je de fotogeniekste stations die hierboven al even aan bod kwamen op de kiek. Ook aan andere U/S-lijnen dan de U3 vind je namelijk bijzondere stations.

Geniale architectuur: het Chilehaus
Ik zet even in op koude winterdagen met een mooi zonnetje en een strakblauwe lucht. Dat soort dagen lenen zich voor wandelingen, en dus ook voor het bekijken van geweldige architectuur. Het Chilehaus in het Kontorhausviertel is een geweldig voorbeeld, maar je kunt je in Hamburg ook vergapen aan historische gebouwen, en interessante baksteenarchitectuur.

Zelf chocola maken. En opeten, versteht sich

Laat je rondleiden door het Chocoversum en ontdek alles over chocolade. Aan het einde van de rondleiding maak je je eigen chocoladetablet. Smullen! (Zie hier mijn choco-creatie… Ik ben een chocovirtuoos! 😉 )

Stedentrip Hamburg in februari: de beste fotospots van Hamburg

Eten in februari

Gaumenganoven

Een fijne vondst in de prachtige Zeisehallen: Gaumenganoven. De koks laten zich o.a. inspireren door Nederland (poffertjes!), Japan en Denemarken. Interessante combinaties dus. Na het diner stap je over op zelfontworpen cocktails. Check ook wat er nog meer te doen is in Ottensen.

Teekontor in het Wasserschloss

In het Teekontor im Wasserschloss waan je je in langvervlogen tijden. Je hebt keuze uit meer dan 250 soorten thee, maar geen stress, de bediening helpt je graag iets uit te kiezen. Het Teekontor is ook een goed vertrekpunt om de Speicherstadt en HafenCity te verkennen.

Bekijk voor meer restauranttips mijn pagina met favorieten!

Logeren in februari

Das kleine Schwarze, Bead & Breakfast & Photography in Hamburg – hotel, museum en galerie in één. Het hele hotel is uitgedost met de mooiste foto’s. Roept een van de foto’s heel hard jouw naam, dan kun je hem in de galerie aanschaffen.

Tortue Hamburg – een hip en luxe designhotel midden in de binnenstad, met prachtige kamers waarvan er niet een hetzelfde is.

Hoteltip voor je stedentrip Hamburg in februari: Tortue Hamburg

Boekentip voor februari

Om vast in de stemming te komen voor je stedentrip zijn hier 11 leuke gidsen over Hamburg.

Lees je liever romans waarin een rol van Hamburg is weggelegd, dan zijn dit mijn aanraders.

Als boek van de maand tip ik je graag een van mijn absolute lievelingsboeken: Trümmerkind van Mechtild Bohrmann, in het Nederlands vertaald als Oorlogskind. Trefwoorden: spannend, ontroerend, en een inkijkje in het Hamburg van net na de oorlog. Gebaseerd op een nooit opgeloste moordserie in Hamburg, waar ik je hier over vertel.

Gewoon gaan lezen, echt. (Zowel het boek als mijn blog, natuurlijk. 🙂 )

Psst, houd je van true crime, check dan deze 13 Duitse true crime podcasts!

Meer inspiratie voor je stedentrip Hamburg in februari

Kun je niet wachten om een stedentrip Hamburg in februari te maken, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Bezoek Hamburg in februari: street art in Bahrenfeld

Over de tamelijk toffe tips: Elke maand deel ik mijn tamelijk toffe tips voor die maand. Eigenlijk zijn dat natuurlijk gewoon heel erg toffe tips, dat begrijp je. Je vindt een overzicht van alle maanden in de Hamburg-jaarkalender.

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid