Tamelijk toffe tips voor Hamburg in september

Snel nog even een stedentrip maken voordat de herfst begint? Dan gooi ik graag een trip Hamburg in september even in de groep! 🙂 De schroeihitte is voorbij, maar het is nog warm genoeg om ‘s avonds op een terras of aan het strand te zitten. De scholen zijn weer begonnen en op veel plekken is het een stuk rustiger dan eerder in de zomer én er zijn mooie festivals gepland.

Een nazomerreisje Hamburg in september is dus, je raad het al, een uitstekend idee. Bekijk gauw wat we deze maand allemaal gaan doen!

Zien

Tag des offenen Denkmals
Het is weer tijd voor mijn favoriete festival! (Ja, monumentenweekend is voor mij een festival!) Hamburgs mooiste monumenten bezoek je tijdens de Tag des offenen Denkmals van 6-8 september. Het thema van 2019 is ‘Umbrüche in Kunst und Architectur’.

Historische architectuur
Nu we toch een beetje in de sfeer van geschiedenis en architectuur zitten: ik hoor nog steeds vaak dat er in Hamburg geen historische architectuur te vinden zou zijn. Dat is dus écht apekool. Check mijn blogpost en je ziet waarom. Zo. Dat is eruit. 🙂

Insidertips Hamburg
Heb je trouwens mijn Geheimtipps voor Hamburg al bekeken? Maandag overhoring! 😉

Doen

Hamburger Cruise Days
Elke twee jaar kan je innerlijke Hyacinth haar hart weer ophalen aan cruiseschepen die zich kunnen meten met de QEII. Dit jaar is het weer zover, van 13-15 september. Geen zeebenen? Geen probleem! Het idee achter de Cruise Days is iedereen een indruk te geven van het leven op een cruiseschip, gewoon aan land. (Maar als je wél zeebenen hebt, dan zijn er natuurlijk een boel cruiseschepen die je tijdens deze dagen van binnen kunt bekijken.) Schip Ahoi!

Altes Land
Het altes Land is op z’n leukst als er geoogst wordt. Op 7 en 8 september is het Tag(e) des offenen Hofes en kun je bij verschillende Obsthöfe een kijkje nemen.

Groen winkelen
Duurzaamheid is hot in Hamburg en dus komen er steeds meer secondhandwinkels, winkels met lokale en handgemaakte producten en supermarkten zonder onnodige plastic verpakkingen bij. Ik zette een aantal groene winkels en duurzame activiteiten voor je bij elkaar.

Tierpark Hagenbeck
September is ook een mooie maand voor een bezoek aan de dierentuin: het weer is nog aangenaam, maar het is niet meer beredruk (pun intended) in de zoo. Mocht het weer tegensputteren, dan duik je gewoon het aquarium in.

Besluit het weer helemaal over te gaan op guur herfstweer? Geen probleem, dit zijn mijn tips voor Hamburg bij regen.

stedentrip Hamburg in september: Cruise Days

Watertorens in Hamburg: Lokstedt

Eten

Café Sein
Bij Sein kun je de hele dag lekker in de tuin zitten. Regent het, dan is het op de veranda of binnen ook gezellig.

Mangold
Goddelijke truffelpasta eten in de oude gasfabriek – het kan bij Mangold. Bevalt het je er echt goed, kun je blijven slapen, want Mangold is het restaurant van het Gastwerk Hotel.

Hamburg in september: eten bij Mangold in de oude gaswerkfabriek

Logeren

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb er best een beetje moeite mee dat mijn zomervakantie weer voorbij is. Bezoek je Hamburg in september, dan zijn dit hotels waar je het vakantiegevoel nog wat langer vast kan houden:

Hotel Aspria Hamburg Uhlenhorst
Zeer fijn hotel op een Katzensprung van de Außenalster, en met supercomfi saunalandschap (incl. tuin) en tennisbaan. Via halte Mundsberg ben je zo in het centrum.

Strandhotel Blankenese
Kijk je liever direct over het Elbstrand uit, dan op naar het mooie, klassieke Strandhotel.

Das Gästehaus der Elb Lounge
Wil je wel in Blankenese logeren, maar is budget wat kleiner, dan is het Gästehaus een mooie optie. De kamers zijn netjes, en er is een fijn dakterras. Je zit bijna naast het mooie Hirschpark.

Meer Hamburg in september

  • Bekijk ook al mijn tips voor de herfst in Hamburg.
  • September is in Hamburg ook de maand van het Reeperbahn Festival en de Hamburger Theaternacht. O, en wat dacht je van het Comic Festival? Bekijk meer op de evenementenpagina.
  • Plan je spontaan een trip naar Hamburg in september of wil je je gewoon laten verrassen, bekijk dan de tips voor morgen en overmorgen bij AINO Hamburg.

Over de tamelijk toffe tips:

Elke maand deel ik mijn tamelijk toffe tips voor die maand. Eigenlijk zijn dat natuurlijk gewoon heel erg toffe tips, dat begrijp je. Je vindt een overzicht van alle maanden in de Hamburg-kalender.

Plaats een reactie