Tamelijk toffe tips voor Hamburg in juli

Is het in juli niet te warm voor een stedentrip naar Hamburg?

Nee hoor.

Nuja, goed, echt stedentrippen en alle bezienswaardigheden ‘afvinken’ is misschien niet zo’n goed idee bij 35°C (en ja, die hebben we al aangetikt deze zomer). Maar als het te warm is voor een stedentrip Hamburg, dan maak je er toch gewoon een strandvakantie in Hamburg van? Al dan niet met een festivalletje hier of daar, een verfrissende plons in een zwembad en een ijskoud Alsterwasser in een Biergarten? Geen probleem!

Nee, Hamburg in juli, dat is echt wel een puik plan.

Uitzicht over de Elbe vanaf camping Elbe Camp

Doen in juli

Van 35°C tot een stormachtige 15°C, we hebben het allemaal al gezien in 2 weken tijd. Deze zomer kan alle kanten op, kennelijk. Maar als je zowel je bikini als je plu in je tas stopt, is er niks aan de hand en ben je goed voorbereid. Zwemmen in de buitenlucht doe je bijvoorbeeld hier, en mocht het weer nu verrückt spielen, dan ga je hier op pad.

Ook het Open Air seizoen gaat weer van start, wat betekent dat er weer volop (gratis) festivals te bezoeken zijn. Check dus zeker de festivalagenda even. De Schlagermove is dit jaar bijvoorbeeld op 13 juli ;).

Heb je meer zin in een film? Dat kan natuurlijk ook gewoon buiten. Ga je liever naar de Open Air Kino gaat in het Millerntor Stadion of toch liever op de binnenplaats van Rathaus Altona? Keuzes, keuzes….

Bezoek Hamburg in juli en duik een van de vlooienmarkten in

Meer zin in een Straßenfest of Flohmarkt? Ook daarvan zijn er deze maand eine ganze Menge. Bijvoorbeeld de Kulturflohmarkt bij het Museum der Arbeit op 27 juli (zeker ook het museum zelf ook bezoeken!). O, en het is eind deze maand trouwens ook Pride Week, of zoals we in Hamburg zeggen, Christopher Street Day!

Ben je nog niet in Ahrensburg geweest? Dan is het Weinfest Ahrensburg misschien een mooie gelegenheid voor een kort uitstapje.

Bezoek Hamburg in juli: het zomerfestivalseizoen begint!

Zien in juli

Je hoeft geen museum in om mooie dingen te zien (hoewel dat waarschijnlijk wel het fijnst is als het buiten loeiheet is). Op de straten van Hamburg is genoeg te beleven. Bekijk bijvoorbeeld deze fotospots en sla ook een selfie-op-de-Elphi niet over.

Nu we het toch over hoge temperaturen en mooie fotomotieven hebben: deze U-Bahn stations zijn én koel én instagrammable.

Uitzicht over Hamburg: Elbphilharmonie | Standort Hamburg

Eten in juli

Allereerst gooi ik graag de fijnste Biergärten van Hamburg nog even in de groep, want tot nu toe hebben we ze al flink nodig gehad, en ik ga ook nog steeds uit van een Biergärtensommer.

Voor een oertypische Hamburgse maaltijd, een Alsterwasser én uitzicht op de Elbe is Gasthaus zum Elbblick nog steeds een zomerfavoriet van me, ook al woon ik tegenwoordig niet meer in de buurt.

Ben je in de Schanze maar heb je geen zin in het drumherum en zit je liever in een rustige tuin? Dan op naar Café Sternchance, aan het Schanzenpark. Ik was er vorige week weer eens met een oud-collega en kan je de Merguez-burger erg aanbevelen.

Logeren in juli

Je ogen open doen en de Elbe zien. Ik vind het niet verkeerd! Ik ben geen kampeerder, maar als het echt zou moeten, dan wil ik best naar camping Elbe Camp. (Wil je niet blijven slapen, dan kun je er ook gewoon op het terras komen ontbijten en/of lanterfanten, zoals ik wel eens doe als ik met de fiets naar de Falkensteiner Ufer rijd.)

Slaap je liever in een echt bed en wil je toch in de buurt van de Elbe zijn, dan kun je kijken naar Strandhotel Blankenese (als je budget behoorlijk ruim is) of Hotel Hafen Hamburg (als je dichter bij St. Pauli wilt zitten en ook graag een goede deal vindt).

Welkom bij Elbe Camp

Meer Hamburg in juli

  • Heb je Blankenese al bezocht, of een fietstocht gemaakt naar de bron van de Alster?
  • Juli is ook de maand van het 20-jarige jubileum van de Verein Historische S-Bahn Hamburg e.v. Het wordt gevierd met eten (klar) en historische S-Bahnen (ook voor de hand liggend, maar daarom natuurlijk juist een reden om een keer naar Poppenbüttel af te reizen).
  • Bezoek je Hamburg in juli en heb je geen tijd voor uitgebreide voorbereidingen, bekijk dan de tips voor morgen en overmorgen bij AINO Hamburg.
  • Ook de Kulturlotse staat deze zomer weer vol leuke events. Bijkomend voordeel: bij de Kultorlotse zijn alle events gratis.

Over de tamelijk toffe tips:

Elke maand deel ik mijn tamelijk toffe tips voor die maand. Eigenlijk zijn dat natuurlijk gewoon heel erg toffe tips, dat begrijp je. Je vindt een overzicht van alle maanden in de Hamburg-kalender.

Hamburg in juli: Blankenese

Plaats een reactie