Home Ontdek Hamburg Tamelijk toffe tips: stedentrip Hamburg in augustus

Tamelijk toffe tips: stedentrip Hamburg in augustus

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Zin in een stedentrip Hamburg in augustus? Ik zeg: doen. Kom je in augustus naar Hamburg, dan val je namelijk met je neus in de festivalboter. En het is ook nog mooi weer.

Deze maand staat namelijk in het teken van de open air festivals en Straßenfeste. En van relaxen aan het strand, of in een Biergarten, want het blijft natuurlijk wel zomervakantie. 🙂

Kijk gauw mee naar de tamelijk toffe tips voor Hamburg in augustus en bekijk wat er deze maand op je programma staat. (Ja, op jouw programma, je komt toch deze kant op?!)

Stedentrip Hamburg in augustus: zien

Afgelopen maand heb je al gezien dat de straten van Hamburg één groot openluchtmuseum zijn. Deze fotospots maken meteen duidelijk waarom.

In die lijn gaan we verder en bekijken we in augustus de mooiste baksteenarchitectuur van de stad. En heb je al eens op Hamburgs fraaie watertorens gelet?

Houd je meer van moderne architectuur, macht nix, hebben we ook. 🙂

Bekijk hier nog veel meer bezienswaardigheden in Hamburg – de meeste zijn gratis!

Stedentrip Hamburg in augustus: Pride

Stedentrip Hamburg in augustus: doen

St. Pauli Winzerfest
De Spielbudenplatz verandert van eind augustus in een wijnparadijs. Tijdens het St. Pauli Winzerfest worden de nieuwste Duitse wijnen gepresenteerd. Tip: Grauburgunder, altijd. 🙂

Zwemmen en zonnen
Zit er nou echt helemaal nergens meer een mus op een dak, dan doe je liever niet te veel. Met genoeg zonnebrandcrème en liefst ook een goede Krimi is het goed toeven aan een zwembad of Badesee.

Zonsondergang vanaf een dakterras
Voor extra vakantiegevoel klauter je naar een van Hamburgs rooftop bars om de zonsondergang te bekijken. Dat kan trouwens ook heel makkelijk, en goedkoper, vanaf een van deze uitkijkpunten over de stad.

CSD Hamburg
Augustus begint traditioneel met de Hamburg Pride, ofwel Christopher Street Day. Dit jaar geen grote parade, maar wel een digitaal aanbod, en een grote Fahrraddemo. Op 1,5 meter, natuurlijk.

Op de fiets door Hamburg met een StadtRAD
Nu we het toch over fietsen hebben: een StadtRAD is een makkelijke en goedkope manier om Hamburg op de fiets te verkennen.

Dagtrip naar Stade
Is de stad je een beetje te vol en te veel, dan kun je een dagtrip naar Stade op je lijstje zetten. Ook daar ben je waarschijnlijk niet de enige, maar het is allemaal wat kleinschaliger, en in de omgeving kun je prachtige fietstochten maken.

En nu je toch bezig bent, een dagtrip naar het schattige Friedrichstadt kan ik je ook van harte aanraden!

Houd ook deze maand de festivalkalender in de gaten, want augustus barst van de festivals.

Eten in augustus

ZweiPunktNull
ZweiPunktNull in Ottensen ligt een beetje verstopt, en veel mensen lopen eraan voorbij. Niet doen, want dan loop je niet alleen super lekkere pizza’s mis, maar ook een gemütliches terras aan het binnenhofje!

Filmhauskneipe
Is het terras bij ZweiPunktNull vol, dan kun je het proberen bij de Filmhauskneipe en eten op het terras van de Zeisehallen, wat zeker niet verkeerd is. Iets om te bekijken heb je sowieso.

IJs
Trek in een ijsje? Bekijk dan dit overzichtje van de beste ijscafés in Hamburg. Heb je al eens Spaghetti-Eis gegeten?

Logeren in augustus

The Rilano Hotel
Het Rilano (4 sterren) ligt heel rustig, aan de overkant van de Elbe. Super mooi uitzicht dus. Er is een wellness center op de bovenste verdieping, en het hotel heeft een eigen strand, met van die vrolijke Sylter strandkorbjes.

Meer Hamburg in augustus

  • Het is natuurlijk zomervakantie, dus goede kans dat de kinderen ook mee naar Hamburg komen. Bekijk hier mijn tips: Met het hele gezin naar Hamburg zodat het ook voor de kleintjes een mooie trip wordt.
  • Wilde jij graag naar Engeland, maar wilde je reisgenoot per se naar Hamburg? Dan voel je je bij Eaton’s Place (incl. King Charles aan de muur) misschien toch nog een beetje op het Engelse platteland. (Ik zei toch dat Hamburg van alles wat heeft!)
  • Bezoek je Hamburg in augustus en is het te warm voor uitgebreide voorbereidingen, bekijk dan de tips voor morgen en overmorgen bij AINO Hamburg.
  • Staat er een hittegolf voor de deur? No worries, met deze hittegolftips houd je ook in Hamburg het hoofd koel!

Op naar Hamburg!

Kun je niet wachten om een stedentrip Hamburg in augustus te maken, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Stedentrip Hamburg in augustus | Standort Hamburg

Stedentrip Hamburg in augustus | Standort Hamburg

Over de tamelijk toffe tips:

Elke maand deel ik mijn tamelijk toffe tips voor die maand. Eigenlijk zijn dat natuurlijk gewoon heel erg toffe tips, dat begrijp je. Je vindt een overzicht van alle maanden in de Hamburg-kalender.

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid