Tamelijk toffe tips voor Hamburg in juni

Ja, Leude, je houdt het niet voor mogelijk, maar er zijn ook in weer meer dan genoeg redenen om naar Hamburg af te reizen.

De zomer is in aantocht en dat betekent dat we gaan nadenken over Biergärten, fietstochtjes, Straßenfeste, en barbecuen in het park. Kortom, tijd om Hamburg in juni te bezoeken! Vanaf de 15e kan het weer!

Is Hamburg in juni de moeite waard? Zeker wel! Dit zijn mijn leukste tips voor deze maand

Zien in juni

Museumshafen Oevelgönne

In Oevelgönne sla je een hoop vliegen in één klap: en je kunt in de Museumshafen naar fraaie oude schepen kijken, én je kunt aan het straatje Oevelgönne de mooiste Altbau zien, én je kunt met je tenen in het zand een drankje drinken én naar voorbijvarende container- en zeilschepen koekeloeren. Als dat geen vakantie is. 🙂

Zomerse bezienswaardigheden in juni: Museumshafen in Övelgönne

Uitzicht over de haven vanaf Dockland

Dockland, direct naast de cruise terminal in Altona, is een kantoorgebouw dat je kunt beklimmen. (Heb je meteen de nodige beweging achter de rug. 🙂 ) Het dak is namelijk een grote trap. Het is even een klim, maar het uitzicht is het absoluut waard. De beste momenten zijn vroeg in de morgen, als het lekker rustig is, of met zonsondergang.

Nu we het er toch over hebben, voor een Perspektivwechsel zijn dit de mooiste uitkijkpunten over Hamburg.

Bezoek Hamburg in juni en bekijk de stad van bovenaf

Doen in juni

Spring op de fiets!

Hamburg is een prima fietsstad (als je een beetje oplet met de dingen die je op fietspaden tegenkomt ;)). De route naar de Falkensteiner Ufer, langs de Elbe is bijvoorbeeld mooi, of juist de Alster-Radwanderweg naar de bron van de Alster.

Verkoeling aan de Alster

Heb je wat verkoeling nodig, ga dan varen op de Alster of de Stadtparksee. Huur je bootje bijvoorbeeld bij Bobby Reich of Bootsverleih Stute. Je kunt je natuurlijk ook door iemand anders laten rondvaren.

De bloemetjes buiten zetten op een Straßenfest

In Hamburg barsten normaal gesproken vanaf juni de Straßenfeste los. Een beetje wijk heeft hier een of meerdere eigen straatfeesten met bandjes, hapjes&drankjes en een kinderprogramma.

Juni is in Hamburg de maand dat de Straßenfeste losbarsten

Eten in juni

De zomerse temperaturen vragen natuurlijk om lange avonden in een gezellige Biergarten. Dit vind ik de 11 leukste Biergärten van Hamburg.

Voor een stranddag hoef je ook helemaal niet naar Spanje te gaan, welnee. Je gaat gewoon naar een van de stadsstranden! 28° in Wedel brengt je bijvoorbeeld helemaal in tropische vakantiesferen.

De kans dat je je barbecue in je koffer hebt gestopt is natuurlijk vrij klein. Dat neemt niet weg dat grillen in het park nog steeds een leuke optie is. Bij veel supermarkten kun je in de zomer een Einweggrill (wegwerpbarbecue voor eenmalig gebruik) kopen. Bekijk hier een overzicht van parken waar je mag grillen.

10x Biergarten in Hamburg - Central Park

Logeren in juni

Voor een stedentrip Hamburg in juni vind ik een hotel aan het water of groen de beste plek. Tenslotte is het Vakantie met een grote V. Fijn is bijvoorbeeld Hotel Aspria Uhlenhorst, vlak naast de Alster en met een mooie spa.

Blijf je wat langer, of wil je gewoon lekker je gang kunnen gaan en bijvoorbeeld zelf koken (of in de tuin barbecuen!), dan is het idyllische Gastehaus HH in Winterhude een goede tip.

Omdat er altijd nog meer te beleven is…

Over de tamelijk toffe tips:

Elke maand deel ik mijn tamelijk toffe tips voor die maand. Eigenlijk zijn dat natuurlijk gewoon heel erg toffe tips, dat begrijp je. Je vindt een overzicht van alle maanden in de Hamburg-kalender.

doen in Hamburg

Plaats een reactie