Tamelijk toffe tips voor Hamburg in september

Snel nog even een stedentrip maken voordat de herfst begint? Dan gooi ik graag een trip Hamburg in september even in de groep! 🙂 De schroeihitte is voorbij, maar het is nog warm genoeg om ‘s avonds op een terras of aan het strand te zitten. 

Een nazomerreisje Hamburg in september is dus, je raad het al, een uitstekend idee. Bekijk gauw wat we deze maand allemaal gaan doen!

Zien

Tag des offenen Denkmals
Het is weer tijd voor mijn favoriete festival! (Ja, monumentenweekend is voor mij een festival!) Hamburgs mooiste monumenten bezoek je tijdens de Tag des offenen Denkmals van 10-12 september 2021. 

Historische architectuur
Nu we toch een beetje in de sfeer van geschiedenis en architectuur zitten: ik hoor nog steeds regelmatig dat er in Hamburg geen historische architectuur te vinden zou zijn. Dat is dus écht apekool. Check mijn blogpost en je ziet waarom. Zo. Dat is eruit. 🙂

Moderne architectuur hebben we trouwens ook ‘ne ganze Menge. En alles ertussenin. Check hier alles over architectuur in Hamburg, dan zit je goed.

Insidertips Hamburg
Heb je trouwens mijn Geheimtipps voor Hamburg al bekeken? Maandag overhoring! 😉

Doen

Fietsen
Spring op de fiets (regel bijv. een Stadtrad, dat is makkelijk en goedkoop) en trek erop uit! 100% coronaproof ook, prettige bijkomstigheid. Op mijn fietspagina vind je tips voor mooie routes.

Altes Land
Het altes Land is op z’n leukst als er geoogst wordt. Van augustus tot en met oktober  is de appel- en pompoentijd op het Altes Land. De Obsthofen openen hun deuren, en je kunt overal vers geoogste appels en pompoengerechten eten. (Bonuscoronatip: dit echt even goed checken voor je gaat, want door de coronatoestand staat niet elk Obsthof open voor bezoekers.)

Groen winkelen
Duurzaamheid is hot in Hamburg en dus komen er steeds meer secondhandwinkels, winkels met lokale en handgemaakte producten en supermarkten zonder onnodige plastic verpakkingen bij. Ik zette een aantal groene winkels en duurzame activiteiten voor je bij elkaar.

Zet de gouden herfst op de kiek
Het is nog een beetje vroeg, maar door de snoeiharde hittegolf van de afgelopen tijd beginnen de blaadjes ook al rap te verkleuren. En dat kan maar één ding betekenen: de gouden herfst komt eraan en het is tijd je camera uit je tas te halen!

Tierpark Hagenbeck
September is ook een mooie maand voor een bezoek aan de dierentuin: het weer is nog aangenaam, maar het is niet meer beredruk (moeha!) in de zoo. Mocht het weer tegensputteren, dan duik je gewoon het aquarium in.

Besluit het weer helemaal over te gaan op guur herfstweer? Geen probleem, dit zijn mijn tips voor Hamburg bij regen.

En mocht er nog een hittegolf 2.0 aankomen, dan houd je zo het hoofd koel.

stedentrip Hamburg in september: Cruise Days

Watertorens in Hamburg: Lokstedt

Eten

Café Sein
Bij Sein kun je de hele dag lekker in de tuin zitten. Regent het, dan is het op de veranda of binnen ook gezellig.

Mangold
Goddelijke truffelpasta eten in de oude gasfabriek – het kan bij Mangold. Bevalt het je er echt goed, kun je blijven slapen, want Mangold is het restaurant van het Gastwerk Hotel.

Hamburg in september: eten bij Mangold in de oude gaswerkfabriek

Logeren

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb er best een beetje moeite mee dat mijn zomervakantie weer voorbij is. Bezoek je Hamburg in september, dan zijn dit hotels waar je het vakantiegevoel nog wat langer vast kan houden:

Hotel Aspria Hamburg Uhlenhorst
Zeer fijn hotel op een Katzensprung van de Außenalster, en met supercomfi saunalandschap (incl. tuin) en tennisbaan. Via halte Mundsberg ben je zo in het centrum.

Strandhotel Blankenese
Kijk je liever direct over het Elbstrand uit, dan op naar het mooie, klassieke Strandhotel.

Das Gästehaus der Elb Lounge
Wil je wel in Blankenese logeren, maar is budget wat kleiner, dan is het Gästehaus een mooie optie. De kamers zijn netjes, en er is een fijn dakterras. Je zit bijna naast het mooie Hirschpark.

Meer Hamburg in september

Coronadisclaimer

Zoals je begrijpt maakt corona alles een beetje anders dan anders. 🙁 Houd er rekening mee dat overal coronamaatregelen getroffen worden en dat openingstijden kunnen afwijken. Check altijd even de website voor je ergens naartoe gaat. Vergeet ook niet dat in Hamburg mondkapjes verplicht zijn in winkels en het openbaar vervoer. Alles over de coronamaatregelen in Hamburg lees je hier.

Over de tamelijk toffe tips:

Elke maand deel ik mijn tamelijk toffe tips voor die maand. Eigenlijk zijn dat natuurlijk gewoon heel erg toffe tips, dat begrijp je. Je vindt een overzicht van alle maanden in de Hamburg-kalender.

Plaats een reactie