O, Leude, Leude…

O, Leude, wat een toestanden met die besmettingscijfers weer!

Dat we voorlopig niet gaan reizen is duidelijk, en heel logisch. Dat is ook gewoon echt niet wat je moet willen momenteel.

Maar goed, ik heb dus wel een city blog die om reizen naar Hamburg draait, en ja, wat doe je daar dan mee, als er niet gereisd kan worden? Dat is een goede vraag, en ik heb er nog niet echt een goed antwoord op. Om heel eerlijk te zijn ligt mijn motivatie op het moment ook rond het vriespunt.

Ik kan je wel vertellen wat er tof is aan Hamburg, maar 1) je kunt het voorlopig toch niet komen bekijken, 2) ik weet ook niet wat er na de crisis allemaal nog bestaat/open is en 3) ik doe zelf nu niets anders dan werken (op de bank) en wandelen door mijn eigen buurt. Niets om over naar huis te schrijven op een blog over Hamburg dus.

Ik kan je ook wel vertellen hoe ik de afgelopen maanden beleefd heb en hoe ik aankijk tegen de komende maanden, maar dat is een te persoonlijk en te somber verhaal, en dat past niet op Standort Hamburg en hoeft van mij eigenlijk überhaupt niet op het interwebs. Het gaat niet lekker, en daar helpt de coronatoestand bepaald niet bij. Ik heb geen foto’s van een leeg Hamburg gemaakt, want ik had andere dingen te doen tijdens de lockdown. Ik kijk met verbijstering en bezorgd naar de stijgende cijfers in Nederland (en ook in Duitsland, al gaat het hier niet zo idioot hard), naar al die rare lui met hun wazige complotten waar op social media bijna niet tegenop te blocken is. Maar als ik dáárover begin, dan komt er stoom uit mijn oren, en daar zit ook niemand op te wachten. (Ikzelf in elk geval niet.)

Dus wat nu?

Even een tandje minder.

De coronapagina’s werk ik regelmatig bij, maar niet meer elke dag. Op die pagina’s staan links naar de actuele livetickers, zodat je toch altijd de laatste info hebt. Vragen stellen via de comments of mail kan ook altijd, tenzij je gaat wappen, want daar ben ik niet van.

Ja, maar, komen er dan nog nieuwe artikelen?

Vast wel, want ik heb heus nog wel ideeën, vooral over geschiedenis, taal en architectuur, en ik werd zelfs op het idee van een Hamburg-feuilleton gebracht (wie weet!). Maar nu nog even niet.

Dus heb je een idee, of een vraag, gooi het in de groep: ik ben er wel, maar gewoon niet altijd. Das wird schon wieder.

Tot slot: blijf gezond en #maskeauf! Bis dann!

4 gedachten over “O, Leude, Leude…

Plaats een reactie