Home Ontdek Hamburg 4 nieuwe restaurants in Hamburg om snel een keer uit te proberen

4 nieuwe restaurants in Hamburg om snel een keer uit te proberen

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Eigenlijk ben ik niet zo van de wensenlijstjes. Maar er zijn zo veel nieuwe restaurants in Hamburg bij gekomen, dat ik spontaan ‘voortrek’ krijg.

En omdat me is ingefluisterd dat jullie ook graag meer willen weten over lekker eten en borrelen in Hamburg, deel ik vandaag toch vast 4 nieuwe restaurants in Hamburg  waar ik binnenkort zeker ga eten.

Terwijl ik dit schrijf is het overigens zondagmiddag en eet ik een stuk chocoladetaart, omdat het nog te vroeg is om ergens tapas naar binnen te schuiven. Anyhow.

1. Vineyard Deichstraße

Het concept van Vineyard aan de Osterstraße simpel: goede wijnen die je tegen Lagerpreis en ‘Korkengeld’ soldaat maakt. Het is bovendien een wijnwinkel, dus bevalt de wijn, dan kan hij mee naar huis. Hier kom ik heel graag (en regelmatig)! Ik was dus ook erg in mijn nopjes om te horen dat Vineyard een tweede vestiging geopend heeft, en wel in de historische Deichstraße. Deze vestiging heeft een serieuze Duitse keuken. En de mooiste wijnen, uiteraard.

Vineyard Deichstraße, Deichstraße 37, U Rödingsmarkt of Baumwall (Elbphilharmonie)

Doen in de buurt: 9 gratis bezienswaardigheden in Hamburg

Foto: BuddelsGasthausWeinbar via IG

2 El Jardin

Op dezelfde fiets gaan we nog even door, want ook El Jardin ligt in Ottensen. En tapas en wijn, dat vind ik altijd fijn. (In het kader van #ikpas dan wel even na Pasen, maar goed.) Er worden ons traditionele tapas met een moderne twist beloofd. Nu kan dat van alles betekenen, maar ik heb meerdere reviews gelezen die zeggen dat je het beste de héle kaart bestelt. OK, das hört sich ja gut an!

El Jardin (fb), Arnoldstraße 2, S Altona

Doen in de buurt: Ottensen of Altona onveilig maken, natuurlijk!

Foto: eljardinhamburg via IG

3. Rock our Kitchen

De tagline van Rock our Kitchen is “Createry & Winebar – Salat, Pizza und Wein”. Dat kan natuurlijk ook weer alles of niets betekenen, maar de barkrukken schijnen er de vorm van een wijnkurk te hebben.

Dat is alvast interessant. Bovendien gaat het maar deels om de creativiteit van de kok, want je eigen creativiteit krijgt ook een plek: iedere gast kan zijn eigen pizza samenstellen, bijvoorbeeld. (In mijn geval: kaas, kaas, nog meer kaas.)

Er wordt ook gerept van ‘spannende’ seizoensingrediënten, en ik heb goede dingen gehoord over de 70 wijnsoorten die geserveerd worden. Kom maar door dan!

Rock our Kitchen, Lilienstraße 9, U/S Hauptbahnhof en Grindelhof 87, U Hallerstraße

Foto: rockourkitchen via IG

4. Pulvermühle

Pulvermühle is niet helemaal nieuw: het gebouw is een gerenoveerde fabriek uit 1889, en het restaurant opende in 2017 zijn deuren. Ik ben er nog steeds niet geweest, maar ben wel erg nieuwsgierig. Op de kaart veel Italiaanse invloeden, aan de bar interessante cocktails. Omdat ik reken op stralend lenteweer, hoop ik hier in de meivakantie een keer op het terras neer te strijken.

Pulvermühle, Bei der Pulvermühle 1, bushalte Nedderfeld

Doen in de buurt: Tierpark Hagenbeck is niet ver van de Pulvermühle. Een stevige wandeling in het Niendorfer Gehege is ook zeker een optie.

Foto: pulvermuehle_restaurant_bar_hh via IG

Nog honger?

Meer ideeën voor fijne restaurants (die ik wel al voor je getest heb) (en vooral voor mezelf, laten we wel wezen ;)) vind je hier:

Op naar Hamburg!

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2013-2023 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid