Home Ontdek Hamburg 5x plekken waar ik naartoe ga om te ontspannen in Hamburg

5x plekken waar ik naartoe ga om te ontspannen in Hamburg

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Het waren me de maanden wel de afgelopen tijd! Rennen, vliegen, meer van zulks. Ik dacht dat het na de verhuizing wel weer rustiger zou worden, maar, nou ja, dat bleek dus niet het geval.

Heb ik dus veel van Hamburg gezien de afgelopen maanden? Nou, neuh. En eigenlijk vind ik dat helemaal niet zo erg…

Als ik niet aan het werk was of in huis bezig was, of liever, ben, dan zijn dit de 5 plekken waar ik in Hamburg naartoe ga om te ontspannen.

Deze plekken zijn, als je het mij vraagt, ook uitermate geschikt om even een pauze te houden tussen alle activiteiten uit je volle sightseeing programma!

1. Lezen in de Loki-Schmidt-Garten

De Loki-Schmidt-Garten, de botanische tuin van de Universiteit Hamburg, is een stuk dichterbij sinds mijn verhuizing. Een mooie bonus, want het is echt fijne om hier te wandelen, de karpers in de vijver te beloeren, of gewoon met een boek in de zon te zitten. (Check bijvoorbeeld hier mijn favoriete Duitse Krimis, of hier, voor de luiere bui, de mooiste Duitse luisterboeken.)

De tuin is bovendien echt bijna altijd open, dus perfect om naartoe te gaan als je er niet met de rest van Hamburg bent, bijvoorbeeld ’s morgens, of door de week.

Het mooist vind ik de Japanse tuin, in april. Want: bloesem!

De botanische tuin is natuurlijk niet het enige mooie park hier. Check ook de mooiste parken in Hamburg.

Tot rust komen in de Loki-Schmidt-Garten

2. Fietsen langs de Elbe

Een fietstochtje langs de Elbe roept toch instant vakantiegevoel op. Zeker in de vroege lente, als er nog niet heel veel mensen op hetzelfde idee gekomen zijn.

Even uitpuffen met een drankje doe ik graag bij Brücke 10 im Strandhaus (Övelgönner Hohlweg 12).

Als je bij Övelgönne naar beneden gaat, hoef je alleen maar immer gerade aus te fietsen tot Blankenese, de Falkensteiner Ufer of zelfs nog verder. De hele route is zo goed als autovrij, dus het is heel ontspannen fietsen.

Een kleine Abstecher voor een wandelingetje in het Jenisch-Park (park en vogelgebied in één) sla ik eigenlijk nooit over.

Zie ook: Fietstocht naar de Falkensteiner Ufer.

Relaxen aan de Elbe

3. Poedelen in Sauna Bondenwald

De Japanse saunatuin van Bäderland Bondenwald in Niendorf in mijn nieuwste sauna-Geheimtipp. Een beetje zwemmen, een beetje opwarmen, een beetje relaxen in de tuin, met een boekje op schoot (of in je oren als het een luisterboek is), heerlijk!

Overigens is er ook, en ik beschouw dit zelf in ’t geheel niet als ‘ontspannend’, maar ik geef het je toch mee, een ‘Action Bad’. Daar zijn een klimwand (!), slackline (!) en duikplanken.

Ik kom ook graag in de spa van Aspria Uhlenhorst Hotel, maar daar kun je alleen gebruik van maken als je ook in het hotel logeert. (Op zich kan ik je dat aanraden. Ik ben van plan er ook dit jaar weer een minivakantietje te houden.) Als je direct vanuit je hotelbed de sauna in wilt rollen, zijn dit hotels met een fijne spa.

Andere fijne sauna’s heb ik in dit artikel voor je verzameld: Naar de sauna in Hamburg.

4. Jawel: tuincentra en plantenshops

Ja, wie had dat gedacht: ik heb tegenwoordig planten. En niet een paar, maar ik heb er in korte tijd heel veel verzameld. Ik ben de tel kwijt geraakt bij 40. Ze hebben (bijna) allemaal een naam en ze leven ook nog. (OK, de meeste planten.)

Een bezoek aan Obi, Bauhaus of Hornbach is tegenwoordig dus echt een uitje. Dat zijn bouwmarkten, maar ze hebben ook goede plantenafdelingen.

Mooie plantenwinkels waar je vaak ook wat bijzonderdere planten kunt scoren zijn Kögel Pflanzenmarkt in het Schanzenviertel en de Winkel van Sinkel in de Neustadt (inderdaad, een van de eigenaren is half-Nederlands ;))

Plantshoppen in Hamburg

5. Vintage shoppen bij Stilbruch

Ja, ook dit verraste mij hogelijk, want eigenlijk heb ik het geduld niet zo voor het jagen naar tweedehands spullies. Maar ja, je bent net verhuisd en je hebt nog van alles nodig nodig, en al die planten hebben ook potten nodig, en alles kost al klauwen met geld, dus je gaat toch eens kijken.

En voor je het weet kom je met prachtige wijnglazen en een Chinees bord thuis. (Natuurlijk nooit met datgene waarvoor je überhaupt op pad ging, maar dat hoort erbij, heb ik me laten vertellen.)

Mijn mooiste vondst tot nu toe was een piepklein en volstrekt onnodig maar prachtig grammofoontje voor € 0,50 dat nu in de kast grote hoeveelheden joy staat te sparken (zie onder – daarop overigens ook het boek dat ik puur gekocht heb omdat de Klimt op het omslag past bij de andere Klimt in de woonkamer. Ik ga het heus vast ook nog eens lezen 😉 ).

Bekijk ook: Vintage shoppen in Hamburg

Nog meer shoptips gefällig? Geen probleem: winkelen in Hamburg

Wie had gedacht dat kringloopshoppen zo ontspannend kon zijn...

Also, dat waren ze, mijn beste zenlocaties om eens goed te ontspannen in Hamburg en de Seele mal richtig baumeln zu lassen!

Viel Spaß en een ontspannen trip naar Hamburg!

Op naar Hamburg!

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid