Home Reisinfo Het 9-euro-ticket in Hamburg: alles dat je moet weten

Het 9-euro-ticket in Hamburg: alles dat je moet weten

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

**Let op: het 9-euro-ticket is al afgelopen, maar niet getreurd, het is vervangen door het Deutschland-Ticket! Daarover lees je hier alles wat je moet weten!**

Deze zomer zoef je voor € 9 door heel Hamburg met het ov. Wat zeg ik, zelfs door heel Duitsland!

Dit moet je weten over het 9-euro-ticket in Hamburg.

Wanneer is het 9-euro-ticket geldig?

De energieprijzen rijzen de pan uit, voor benzine kun je bijna een hypotheek gaan afsluiten. Om toch wat reisverlichting te bieden heeft Duitsland als energiecompensatie besloten van 1 juni tot en met 31 augustus 2022 maandtickets voor het ov in heel Duitsland aan te bieden voor slechts € 9. Voor € 27 kun je dus drie maanden lang onbeperkt reizen.

De maandkaart is steeds geldig voor één kalendermaand, en je kunt het in de voorverkoop kopen, of op elk moment binnen de geldende periode. Het staat op jouw naam, dus je kunt niet iemand anders op je ticket laten reizen.

In welke treinen is het ticket geldig?

Heel Duitsland doet mee aan het 9-euro-ticket, maar er zijn wel beperkingen. Zo is het ticket niet geldig op langeafstandstrajecten en kun je er dus niet mee in de ICE, EC of IC.

Maar voor € 9 kun je dus onbeperkt van het hele HVV-netwerk gebruik maken (S-Bahn, U-Bahn, bus, Fähre), én kun je ook met de Regionalbahn reizen. Vanuit Hamburg kun je dus zeker ook een uitstapje maken naar Lübeck, of naar Lüneburg, of wat dacht je van het kleine maar fijne Friedrichstadt?

Waar kun je je € 9-ticket kopen?

Het maandticket van 9 euro kun je sinds 20 mei kopen in de HVV-app, servicepunten in Hamburg, in de webshop, en in bepaalde bussen in de regio Hamburg.

Vanaf 1 juni kun je het ticket ook kopen bij de gewone kaartautomaten.

Er is nu al veel interesse voor het ticket, en er wordt behoorlijke drukte verwacht. Mijn tip is dus je ticket online te kopen.

Meer info over hoe het ov in Hamburg werkt kun je hier vinden. En stop zeker je camera in je koffer, want veel van Hamburgs stations zijn zeer instagrammable!

Ben je van plan door heel Duitsland te karren met het 9-euro-ticket? Dat kan met hetzelfde ticket. Het 9-euro-ticket is in heel Duitsland geldig. Je kunt het dus ook bij de Deutsche Bahn kopen.

Wat moet je in en om Hamburg gaan bekijken als je dit ticket op zak hebt?

O, zo veel, zo veel! Maar begin anders met het bekijken van Hamburg vanuit de U3. De gele metrolijn rijdt een rondje om de Alster en de meeste haltes bevinden zich boven de grond. Er is onderweg dus behoorlijk wat te zien.

Bekijk vervolgens de bezienswaardigheden die je niet mag overslaan, en wat er zoal te beleven valt in Hamburg, en dan is dat, zoals men hier zegt, al die halbe Miete. 🙂

Heb je meer zin in een dagtrip vanuit Hamburg, dan vind je hier mijn tips voor leuke steden in de regio.

Ahoi, op naar Hamburg dus!

Wil je meteen je slag slaan en deze zomer naar Hamburg afreizen, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein natuurlijk, om in de sfeer te blijven. (Maar serieus, je bent met de trein al in een paar uur in Hamburg, je staat niet in de file, en je kunt gewoon lekker lezen terwijl je onderweg bent – wie wil dat nou niet?)

Meer inspiratie? Heb ik:

Einsteigen bitte!

Neun-Euro-Ticket: voor € 9 met het ov  in Duitsland deze zomer

Heb je deze artikelen al gelezen?

5 reacties

Ximaar 28 mei 2022 - 23:03

In het verleden kocht ik onbeperkt treinen op 1 dag en dat kostte circa 22 euro per bundesland. Die dingen waren ook niet in elke trein geldig, maar wel in de RE’s en omdat ik een fiets meenam was ik daar toch al erg op aangewezen. 9 euro voor 30 dagen is natuurlijk belachelijk goedkoop. Punt is wel dat de coronacijfers in Duitsland veel minder zakken dan in de andere Europese landen.

Antwoorden
Fem 29 mei 2022 - 08:23

Daarvoor dragen wij wel nog gewoon FFP2-maskers in het ov.
Het Regio-ticket bestaat ook nog steeds, maar deze zomer worden alle andere abonnementen, regiokaarten, enz. vervangen door dit ticket zodat iedereen de goedkoopste prijs betaalt.

Antwoorden
Janneke 31 mei 2022 - 10:25

Hoi Fem,
Wat een fijne actie van de Duitse overheid! Ik heb er alleen 1 vraag over: Zijn alle €9-tickets hetzelfde? Kan ik dus in Hamburg met U- en S- Bahn, bus en veerpont met het €9-ticket dat ik bij de DB heb gekocht?

Antwoorden
Fem 31 mei 2022 - 20:14

Hi Janneke, goed punt! Ja, ik heb even op de FAQ van DB gekeken voor de zekerheid: “Das 9-Euro-Ticket kann bundesweit auf allen Strecken und in allen Verkehrsmitteln des Öffentlichen Personennahverkehrs (ÖPNV) für beliebig viele Fahrten genutzt werden.” Ik zal het artikel ff updaten.

Antwoorden
Janneke 1 juni 2022 - 07:07

Super! Bedankt voor de opheldering!

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid