Home Duits A Most Wanted Man – Dit is geen recensie

A Most Wanted Man – Dit is geen recensie

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Ergens op een blog las ik dat iemand op het punt stond een ticket naar Hamburg te boeken na het zien van A Most Wanted Man, de nieuwste film van Anton Corbijn.

Je begrijpt dat ik de film dus onmiddellijk ook wilde zien!

Zo gedacht, zo gedaan, en nu zou ik willen dat ik die 30 minuten van mijn leven terug kon krijgen. Dertig minuten, inderdaad, want langer heb ik niet volgehouden.

Toch jammer, maar ik vond A Most Wanted Man dus een rukfilm

Waar gaat het om in A Most Wanted Man

A Most Wanted Man gaat over een half-Russische, half-Tsjetsjeense meneer die aankomt in de islamitische gemeenschap van Hamburg. Hij zou geld van zijn vader geërfd hebben en probeert dat te bemachtigen met behulp van een advocate. Veiligheidsdiensten in zowel Duitsland als de VS houden hem in te gaten, want vermoeden dat hij een extremistische engerd is.

Waarom het toch een prutfilm is

Na, dat klinkt toch best interessant. Zeker.

Maar hoe A Most Wanted Man kan leiden tot inspiratie om Hamburg een keer te bezoeken, is me niet helemaal helder, om niet te zeggen dat het me ronduit een raadsel is. In de eerste 30 minuten zie je in elk geval alleen maar donkere steegjes, ongure buurten en donkere kamertjes. Ik weet niet waar die blogger precies naar op zoek was in Hamburg, maar ik werd er niet wild van.

Het grootste punt van ergernis (type Opkrullende Tenen) is echter dat iedereen in deze film Engels spreekt, met als dieptepunt Philip Seymour Hoffman als hork met de naam Günter Bachmann.

Duitsers, Amerikanen, op kantoor, in de kroeg, iedereen en overal: Engels. Dat slaat als een voorbips op Dirk wat mij betreft en is net zo ergerlijk als het kromme Engelse accent van Kate Winslet in The Reader.

Dit is waarschijnlijk een van die zeldzame gevallen waarin het beter is een film in Duits nagesynchroniseerde versie te zien… Misschien moet ik dat alsnog proberen…

Hoe het afloopt kan ik je niet zeggen, maar hier is de trailer

Ja goed, ik heb dus mijn grenzen en ga zo’n slechte film niet uitzitten. Heb ik dus ook niet gedaan.

Auf jeden Fall: het is een film die zich afspeelt in Hamburg, en hij schijnt, naar men zegt, retespannend te zijn. Ik kan het je niet vertellen, maar goed, hier heb je de trailer en hier de dvd.

Zin in een goede Duitse film? Kijk dan gewoon hiernaar

Denk je nou ook, die film hoef ik niet te zien? Snap ik. Goede echte Duitse films en series zijn er gelukkig meer dan genoeg, kan ik je zeggen. Wil je dus gewoon iets aardigs kijken, dan heb je ruim keus!

We zijn nu lekker op dreef, vind je ook niet? We kunnen ook gewoon lekker gaan lezen. Dit zijn uitstekende Duitse Krimis. Ben je meer van het luisteren, dan heb ik hier 20+ Duitse podcasts voor je, en hier, ik doe er 13 spannende Duitse true crime podcasts voor je bij. En voor je het weet ben je heel die kutfilm vergeten, toch?

Heb je deze artikelen al gelezen?

2 reacties

j de kat 25 februari 2015 - 01:31

Stukjes Hamburg, in de buurt van de Elbe, zijn ook zichtbaar in de film Der Amerikanischer Freund (1977), van Wim Wenders, ontleend aan het boek Ripley’s Game van Patricia Highsmith. Door de zeer kalmerende regie van Wenders (Im Lauf der Zeit) ontgaat het je bijna dat het toch een soort Tatort is.

Antwoorden
Fem 25 februari 2015 - 10:27

Haha 🙂 Die film ga ik opzoeken! Een soort Tatort of niet, ik houd erg van Patricia Highsmith!

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid