Home Duitse steden Achter de mislukte foto’s

Achter de mislukte foto’s

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Normaal gesproken maak ik toch wel een punt van goede foto’s op mijn blog. Soms mislukt een en ander echter jammerlijk. Wazig, slecht belicht, ik draai mijn hand er niet voor om. ;) Omdat er soms een aardig verhaal achter de mislukking zit kijken we vandaag voor één keer naar mijn mislukte foto’s.

Het omvallende wasrek in Lübeck

Daar stond ik dan, in zo’n fotogeniek Lübecks hofje, klaar om een prachtplaat te schieten. Een beetje opgelaten voelde ik me wel, want hoewel je hofjes binnen mag lopen, sta je toch een beetje foto’s te maken in iemands achtertuin. Als dan ook nog het wasrek dat 1,5 meter van je vandaan staat spontaan ter aarde stort… dan krijg je dus onderstaande foto en sta je daarna de onderbroeken van een wildvreemde op te rapen…

Hoe hofjes er eigenlijk uitzien in Lübeck, zonder omvallende wasrekken maar mét katten lees je hier:

Mislukte foto's | Standort Hamburg

Beangstigende ijsbaan in Hannover

Mijn laatste bezoek aan Hannover was eind februari. Toch stond er bij het Hauptbahnhof nog een kleine kerstmarkt met schaatsbaan.

Ik had wijntjes gelurkt in het Bavarium en mijn gezelschap naar de trein gebracht. Op weg naar mijn hotel leek het me een goed plan nog een portie Schmalzkuchen (basically een gefrituurde mix van suiker en klef deeg) te halen en wat foto’s te nemen van de ijsbaan.

Moet ik ernog bij zeggen dat de Schmalzkuchen het waarschijnlijk goed zou doen in dezelfde horrorfilm kwamen als deze foto?

Waarom je ondanks deze foto tóch in Hannover langs moet gaan vertel ik je hier:

Mislukte foto's: Hannover

Hoogtevrees in Lüneburg

In Lüneburg ben ik kennelijk bij voorkeur met slecht weer. En soms ook nog een vieze cameralens. Onderstaande treurnis schoot ik vanaf de oude watertoren. Had ik hem 10 minuten later gemaakt, dan was hij waarschijnlijk nog beroerder uitgepakt.

Ik was namelijk met de lift naar boven gegaan en wilde met de trap naar beneden. Die bleek echter uit te komen in de buik van de watertoren. Daar wachtte een diepte van 1.000 kilometer op mij. Daardoor moest ik dus nog voor ik goed en wel begonnen was met knikkende knietjes weer terug kruipen om toch met de lift te gaan.

Gelukkig kwam het bij een volgend bezoek aan Lüneburg helemaal goed met de foto’s. Met de hoogtevrees ovrigens niet…

Mislukte foto's: Lüneburg | Standort Hamburg

Het is koud en ik wil naar huis: Stade

Ook in Stade heb ik tot nu toe niet echt geluk gehad met het weer. Het heeft er mogelijk iets mee te maken dat ik winterse dagen uitkoos voor een bezoek. De gevoelstemperatuur toen ik deze foto nam was ongeveer -5, en ik was alweer op weg naar het station om naar huis te gaan. Ach, nog één foto, want die man loopt zo aardig onder die poort door… Drie punten voor het idee… Volgende keer in de zomer.

Mislukte foto's in Stade

Het Entertainment-Haus in Hamburg

Thuis schiet ik natuurlijk ook genoeg bagger, zoals hier bij het Entertainment-Haus in St. Pauli. Hier woont het entertainment van cruiseship AIDA: er worden kostuums gemaakt, er wordt getraind voor acrobatische kunsten, er wordt geoefend voor toneel. Het gebouw is rood, maar dat zie je niet zo goed omdat ik erin geslaagd was een onduidelijk blauw filter aan te zetten. En dat ontdekte ik thuis pas, toen ik dus een middag voor appelgebak gefotografeerd had…

Mislukte foto's in Hamburg

Also, dit was een bescheiden selectie uit mijn prutfotoarchief, met weglating van de categorie Ik Heb Zelf Ook Echt Geen Idee Wat Ik Hier Op De Foto Wilde Krijgen… ;)

Nu ben ik uiteraard reuze benieuwd naar jouw mooiste en leukste mislukte foto’s. Kom maar door!

Op naar Hamburg!

Kun je niet wachten om naar Hamburg te gaan en zelf betere foto’s te maken (ik neem het je niet kwalijk!), dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Heb je deze artikelen al gelezen?

4 reacties

Sabine 10 augustus 2016 - 17:40

Whaha leuk idee dit! :D Die eerste vooral heeft echt een grappig verhaal. Die laatste ook met je blauwe filter hihi. Ik heb ook vele mislukte foto’s. Maar één anekdote kan ik even niet bedenken eigenlijk… Ik heb wel genoten van jou mislukkingen! :P

Antwoorden
Fem 11 augustus 2016 - 20:36

Hehe, je moet er iets mee doen he ;) Ik houd me aanbevolen als de mislukte-foto-anekdotes komen bovenborrelen!

Antwoorden
Judith 13 augustus 2016 - 04:09

Eén keer maar? Ik vind dit wel een herhaling waard hoor, als je weer wat meer mislukkingen op je conto kunt schrijven ;)

Antwoorden
Fem 13 augustus 2016 - 18:49

Ha, dat is goed om te weten; ik heb namelijk de afgelopen dagen in Hannover ook weer gemerkt dat mijn camera in de cameratas soms automatisch in de ‘color switch’ stand draait…

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2013-2022 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid