Home Ontdek Hamburg Adventszeit voor thuis

Adventszeit voor thuis

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Daar gaan we weer, helaas. Het RKI heeft Nederland en Belgie op de lijst met Hochrisikogebiete gezet. Net nu we allemaal naar de kerstmarkt wilden! (Nuja, allemaal minus 1, want ik ben daar niet zo van… heb ik wel tips voor, overigens. Dit geheel terzijde.)

Maar goed. Dat maakt allemaal niet dat we er geen fijne advent van kunnen maken. Nee, we halen de advent in Hamburg gewoon naar huis. En wel met onderstaande tips. Pak een dekentje, en je lievelingssokken, dan maken we d’r een gezellige boel van! 

Voor we met het entertainment gaan beginnen zorgen we dat we goed verzorgd zijn:

Süßes

  • De manier om je heimwee naar Hamburg te sussen is Franzbrötchen bakken, nomnom. Hoe dat gaat lees je hier.
  • Maar het is natuurlijk wel Adventszeit en dan mogen kerstige zoetigheden niet ontbreken. Zelf gebakken kerstkoekjes, bijvoorbeeld naar dit recept Uit Paulines keuken).
  • Maar de beste adventszoetigheid komt toch uit Duitsland. Heb je al trek in Lebkuchen, marsepein en geroosterde amandelen of pompoenpitten? Je kunt alles krijgen bij Mutterland in Hamburg (ook in de webshop!).
  • Zelfgemaakte jam! Niet zo’n keukenwonder? Je kunt ze ook bij Etsy kopen, bijvoorbeeld met Bratafpfel/marsepein– of Glühwein-smaak.

Glühweintje erbij, of liever een Wintertee?

  • Probeer eens een bijzondere koffie, bijvoorbeeld eentje uit Hamburg of een speciale kerstkoffie van Querfee.
  • Glühwein en Glühapfel van Elbler (ook alcoholvrij verkrijgbaar).
  • Ga zelf in de weer met kruidnagel, steranijs, kaneel, zoete/bittere sinaasappelschil en anijs en maak je eigen Glühwein. (Niets voor jou? No prob: je kunt ook kant-en-klare kruidensets kopen, o.a. bij Dille & Kamille.) Een mooi Glühwein-recept is dit recept van Merel van De Groene Meisjes.
  • Of brouw je eigen Glühbier, als je je avontuurlijk voelt. Braumagazin vertelt je hoe je het maakt.
  • Glühwein-thee (alcoholvrij) of een winterthee, bijvoorbeeld de nieuwe amandelthee van Meßner. (Mijn nieuwe favoriet die ik in bulk insla en waar ik waarschijnlijk tot diep in februari van ga genieten.)

Podcasts, podcasts en nog meer podcasts!

Ik ben echt helemaal verslingerd geraakt aan podcasts de laatste jaren. Dit zijn 20 Duitse podcasts die je op je lijst moet zetten, en houd je, net als ik van true crime verhalen, dan heb ik hier mijn favoriete Duitse true crime podcasts voor je. O, en podcasts uit Hamburg? Die heb ik natuurlijk ook in mijn mouw zitten. Hier, ik schud ze er even uit.

Fijn leesvoer mag niet ontbreken

Hoe meer leesvoer, hoe beter, natuurlijk. Wat dacht je van deze romans die in Hamburg spelen, of deze spannende Regionalkrimis? Zelf ben ik een groot liefhebber van luisterboeken.

Zoek je iets lekker luchtigs om te lachen deze adventstijd, dan kan ik je de boeken van ‘Online Omi’ Renate Bergmann erg aanraden – er is een fijne collectie inmiddels. Verder vind ik Tommy Jaud een aanrader.

Heb je deze films al gezien?

Nu we toch op de bank onder ons knusse dekentje zitten, is het tijd om een filmmarathon te starten. Heb je deze Duitse films al een keer gezien?

Liever iets kerstigs op tv? Heb ik!

Über Weihnachten

Ja zeg, het zal je gebeuren: je broer verschijnt aan het kerstdiner met zijn nieuwe vriendin… die helaas ook jouw ex is. Om wie je nog altijd treurt… Deze serie laat het standaardplaatje van o-wat-zijn-we-toch-allemaal-blij-met-kerst lekker links liggen en is weer eens een bewijs dat Duitsers absoluut wel humor hebben.

Je vindt Über Weihnachten op Netflix.

Zwei Weihnachtsmänner

Jaaa! Deze film is namelijk geschreven door Tommy Jaud, en zijn boeken vind ik hilarisch. Bovendien speelt Christoph-Maria Herbst mee, en hij is een van mijn favoriete voorlezers van luisterboeken. Uitgangspunt van de film: twee zakenmannen die elkaars tegenpolen zijn willen op tijd thuis zijn voor kerst, maar hun vlucht wordt omgeleid. Moet goedkomen, lijkt me.

Ook de Zwei Weihnachtsmänner wonen op Netflix.

Check hier mijn andere favoriete Duitse kerstfilms.

Fijne souvenirs uit Hamburg die ook gewoon jouw kant op kunnen komen

Wat is er leuker dan iemand verrassen met een mooi pakje onder de kerstboom? Iemand verrassen met een hele berg kleine pakjes in de adventstijd!  En voor fijne kerst- en adventpakjes hoef je niet per se naar Hamburg. Hamburg komt gewoon naar jou toe dit jaar.

Bijvoorbeeld deze souvenirs uit Hamburg.

Wist je trouwens dat Taschenwärmers hier een ding zijn? Kleine frutsels die je jaszakken warm houden zodat je geen koude handen krijgt. Ik vind deze lamaatjes heel schattig, je vindt ze bij Radbag!

Een abo op Storytel is trouwens ook een leuk kerstcadeau (voor iemand anders, of gewoon op jezelf). 

Kerst in Hamburg… als het weer kan

Kan het weer of wil je vast inspiratie opdoen voor je volgende kerstrip naar Hamburg, bekijk dan hier het kerstmarktenoverzicht voor Hamburg, en vind je hier alles dat je moet weten over kerst in Hamburg.

Ik wens je een hele fijne advent! Blijf gezond en laat je vaccineren als je dat nog niet gedaan hebt, en hopelijk tot snel in Hamburg!

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid