Home Duitse steden Auf die Bänke, jetzt geht’s los: Oktoberfest in het Europa-Park

Auf die Bänke, jetzt geht’s los: Oktoberfest in het Europa-Park

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Voor het Oktoberfest hoef je niet per se naar München. Je kunt het ook vieren in het Europa-Park. Ik probeerde het uit! (Ik heb zelfs bier gedronken!)

De Europapark Oktoberfest Special begon voor mij met de constatering dat ik ernstig underdressed was, want niet in Dirndl of Lederhose. Ik stelde verder niet alleen vast dat ik zelf totaal underdressed was, ik kwam ook tot de conclusie dat Lederhosen het niet voor mij doen (ook niet na een emmer bier, wat mij wel beloofd was):

Maar gelukkig hebben we hebben we de (lekker wazige!) foto’s nog…

Hoewel… Anyhow. Auf die Bänke, denn jetzt geht’s ja los!

Oktoberfest in het Europa-Park

Oktoberfest Europa-Park

Oktoberfest in het Europa-Park: Bier, Schlager & Tracht

Underdressed of niet, los ging het, en ik was voorbereid op een zes uur durend feest van Bier, Schlager en Tracht.

Bier

Voor dit festijn moest er een bodempje aangelegd worden, in mijn geval met een compleet varken. En een emmer bier, want je bent tenslotte op een Oktoberfest, dus dan moet je niet zeiken dat je bier niet lekker vindt. Een wijntje gaat er bij mij prima in, maar ik moest heel hard werken om een liter (!) bier weg te krijgen. Het werd ook niet lekkerder naarmate de emmer leger raakte… Maar goed, er is bewijs, Fem met een pot bier, schaut doch mal, Leude:

Oktoberfest

Ik heb echt mijn best gedaan en werd tweemaal gephotobombed door Henk:

Oktoberfest Europa-Park

Schlager

We zaten direct naast de band, die enigszins gedeprimeerd overkwam. Dat was ook niet heel gek, want de 1.200 m/v aanwezig in de zaal waren eigenlijk allemaal gekomen voor de twee hoofdacts, Antonia aus Tirol en een knakker van wie de naam me ontschoten is. Met name tegen Antonia aus Tirol leg je het toch al snel af met je behaarde benen en witte sokken.

Oktoberfest in het Europa-Park

Al na een half uur bleek dat “Auf die Bänke, jetzt geht’s loooos, ooooh laaaa laaaa laaaa” geen loze kreet was en stond daadwerkelijk iedereen op de banken. Ik ook (participatie boven alles, natuurlijk), vandaar de matige kwaliteit van de foto’s… Mijn filmpje van Antonia heeft de edit niet gehaald, dus je zult me op mijn woord moeten geloven dat ze goed viel in de zaal.

Oktoberfest Europa-Park

Tracht

Alras gingen ook de voetjes van de vloer, wat leidde tot dit soort taferelen. De foto’s zijn inderdaad niet erg scherp, maar ganz ehrlich zag het er waarschijnlijk voor de meeste mensen echt zo uit: overal onscherpe Dirndl en Lederhosen…

Oktoberfest in het Europa-Park

Also, ik was dan wel niet in München, maar heb toch een stevig Oktoberfest bijgewoond. Na afloop heb ik nog een half uur bij de fontein bij het Colosseo Hotel gezeten om Antonia’s (vertaalde!) vertolking van What’s Up uit mijn hoofd te krijgen. Helemaal mijn ding is het niet, maar misschien wordt het ook pas écht leuk als je een Dirndl of Lederhose aan hebt…

Ik werd overigens nog over de foto’s & video van RegioTrend.de getipt, waar je wat scherpere beelden van het feest vindt: hier.

Ook een keer een Oktoberfest in het Europa-Park bijwonen?

Staat het Europa-Park op je lijstje, en ben je ook wel benieuwd naar het Oktoberfest, zonder dat het je hoofdactiviteit hoeft te worden, dan is het Oktoberfest in het Europa-Park een goede optie. Alle info over het grote feest van dit jaar vind je op de website van het Europa-Park.

Mocht je denken ‘dat Europa-Park, dat is niks voor mij, want ik durf toch niet in al die attracties’, lees dan even het verslag van mijn bezoek aan het Europa-Park. Ik ben namelijk ook geen held (lees: in de verste verte niet en al hoogtevrees op een huishoudtrapje), en ik vond dat er meer dan genoeg te doen was voor de Held op Sokken.

Oktoberfest Europa-Park

Heb je deze artikelen al gelezen?

5 reacties

Fem 18 oktober 2014 - 14:19

Haha! Geweldig! Supergave foto’s 😀

Antwoorden
Henriette 18 oktober 2014 - 14:53

lache he, waar was jij;P sta ik er zo bij in de duitse pers whaha

Antwoorden
Fem 21 oktober 2014 - 12:48

ik was zonder dirndl niet fotogeniek genoeg 😉

Antwoorden
Henriette 21 oktober 2014 - 13:21

misschien maar goed ook;P

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid