Home Ontdek Hamburg Tamelijk toffe tips: stedentrip Hamburg in mei

Tamelijk toffe tips: stedentrip Hamburg in mei

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Kom je in mei naar Hamburg, dan staat je een hoop actie te wachten. Vooral in de haven, want in mei vieren we de verjaardag van de haven. Ook deze maand zijn er weer een boel tamelijk toffe tips te delen!

Maar er is meer, natuurlijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wandeling met een dwergezel, of een sessie Sustainability Slam?

Ik bedoel maar, allemaal redenen om Hamburg in mei op te komen zoeken!

Zien in mei

Bootjes kijken op de Hafengeburtstag

Het grote feest vindt elk jaar plaats rond 7 mei, want dat is de officiële verjarie van de haven van Hamburg. Zoals elk jaar wordt er uitgepakt met bands, de nodige hapjes, drankjes en braderieën en natuurlijk heel veel bootjes. Meer info: Hiep, Hiep, Hafengeburtstag!

En nog meer maritieme highlights

De havenverjarie is natuurlijk niet het enige highlight van de haven van Hamburg. Sterker nog, als mensenmassa’s van jou niet zo hoeven, doe je er beter aan om later deze maand door de haven te flaneren. Het Maritimes Museum mag je in elk geval niet overslaan. En bij goed weer hoort een ijsje gaan aan het water in HafenCity er ook bij.

Hamburg in het klein: Miniatur Wunderland

De haven is behoorlijk groot en er is veel te zien. Ben je het overzicht een beetje kwijt, plan dan een bezoek aan Miniatur Wunderland in. Hier bekijk je Hamburg en de haven op schaal, zodat je kunt checken wat je al gezien hebt en waar je nog naartoe wilt.

Tip: Miniatur Wunderland is niet heel groot en wel erg populair. Kan dus erg druk worden. Dat weten ze in het Wunderland gelukkig ook en de openingstijden zijn dus vaak ruim. Dus als je flexibel bent en er geen bezwaar tegen hebt om op gekke tijden het museum in te duiken, heb je kans dat je het hele Wunderland voor jezelf hebt. (Ik ging bijvoorbeeld om 07.30, soms kun je er zelfs tot 02 u ’s nachts terecht…)

De Hafengeburtstag is een reden om Hamburg in mei te bezoeken

Maritieme highlights van Hamburg in mei: heel veel Hafengeburtstag

Miniatur Wunderland, om Hamburg in het klein te zien

Doen in mei

Frühlingserwachen in het Inselpark

Het Inselpark in Wilhelmsburg ligt deze maand niet alleen maar mooi te zijn. Je kunt er wandelen, skaten, fietsen, klimmen en varen. In het Science Center in het Wälderhaus ontdek je alles over de Hamburgse stadsnatuur.

De lente wordt pas echt goed afgetrapt met het Frühlingserwachen. Dit lentefestival draait om ‘groener leven’. Daarbij hoort muziek (o.a. ‘Sustainability Slam’, jawel), maar ook spelletjes, beweging en geknutsel. Toegang is gratis.

Bekijk voor meer events in het park de agenda: Veranstaltungen Inselpark.

De paden op, de lanen in… met een ezel

Had ik dit eerder ontdekt… Op naar Bergedorf voor een stevige wandeling met een dwergezel! Bij de Eselei kun je zowel korte wandelingen van een uur als dagtours maken. Met een ezel aan je arm. <3

Die Eselei, Brookdeich 288, bushalte Holtenklinke

Duik lekker een park in

Aan mooie parken en tuinen geen gebrek hier! Een van mijn favorieten is toch echt wel de botanische tuin, waar zo veel bloeit dat er altijd wel iets te beleven is.

Frühlingserwachen in het Inselpark: redenen om Hamburg in mei een bezoek te brengen

Meiwandeling in Hamburg. Met een ezel. Bij de Eselei kan het!

Eten in mei

Laten we gaan eten bij Witwenball! Geen budgetrestaurant, maar we hebben toch iets te vieren, want de haven wordt 830, het is lente, we zijn in Hamburg, en het is maar één maand in het jaar mei!

Op de kaart staan een slordige 300 mooie wijnen, dus met de feestelijkheden komt het vast goed.

Uit eten gaan hoeft natuurlijk niet per definitie ’s avonds te gebeuren. Uit ontbijten gaan is minstens net zo leuk. Dit zijn de beste plekken om in Hamburg te ontbijten.

Logeren in mei

Nu we toch zo lekker in het haventhema zitten: als je voor één nacht kraanbestuurder wil zijn boek je in Hamburgs kleinste hotel: Floatel. Deze havenkraan in de Traditionsschiffhafen is omgebouwd tot luxe hotelkamer.

Is die ene kamer nou net al geboekt, dan is The Madison een mooi 4-sterrenalternatief. Het heeft een groot terras en ligt perfect tussen de haven, het Portugiesenviertel en St. Pauli in.

Buiten de deur ontbijten in Hamburg: de leukste plekken om je dag te beginnen

Meer tips voor je stedentrip Hamburg in mei:

Viel Spaß!

Op naar Hamburg!

Kun je niet wachten om een stedentrip Hamburg in mei te maken, dan helpt deze pagina je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er zo! Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Over de tamelijk toffe tips:

Elke maand deel ik mijn tamelijk toffe tips voor die maand. Eigenlijk zijn dat natuurlijk gewoon heel erg toffe tips, dat begrijp je. Je vindt een overzicht van alle maanden in de Hamburg-kalender.

Stedentrip Hamburg in mei | Standort Hamburg

Stedentrip Hamburg in mei | Standort Hamburg

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid