Home Ontdek Hamburg Deed iets doms, ging naar de opening van Ikea Altona

Deed iets doms, ging naar de opening van Ikea Altona

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Iedereen weet dat je op zaterdagmiddag 14.30 niet naar Ikea moet gaan.

Ik weet dat ook. Waarom ik dus dacht dat het een goed idee was om naar de feestelijke opening van Ikea Altona te gaan is me een raadsel.

Mijn Ikea-taks is ook snel bereikt: het is er altijd te vol, ik struikel altijd over schreeuwende kinderen en rollatorende bejaries en wil na 15 minuten gillend naar de uitgang rennen, die dan helaas nog 100 km doolhof verderop ligt.

Je zou dus denken, Fem is snugger genoeg om de opening van Ikea Altona aan zich voorbij te laten gaan.

Maar nee.

Want mijn portemonnee en ik, wij houden wel van Ikea-spulletjes en ik ben bovendien erg nieuwsgierig. Bij wijze van extra uitdaging ging ik met een goede vriendin die daadwerkelijk dingetjes nodig had voor haar nieuwe huis en twee kleine meisjes van 4 resp. 2,5 jaar, hetgeen betekent dat je al drie kwartier onderweg bent voordat je überhaupt de Ikea bereikt hebt en dat er vervolgens eerst Gummibärchen in de Ikea-snackshop gekocht moeten worden. Gelukkig was er ook Begrüßungssekt. (De meisjes spotten van kilometers afstand een Gummibärchen-verkooppunt, ik heb dat met plekken waar gratis wijn wordt uitgedeeld…)

Opening Ikea Altona

Meer dan een jaar lang was de Große Bergstraße een bouwput, nu is er een reusachtige Ikea. Voor de deur was er natuurlijk weer een demonstratie, want we zijn in Altona en dan hoort een demo er gewoon bij. Deze demo was tegen Ikea en tegen het bouwproject ernaast. Ik vind dat de demonstranten niet moeten zeiken (en hun haar moeten gaan wassen), maar dat is weer een heel ander verhaal.

Also, onze eerste stop was het Gummibärchen-verkooppunt, ofwel de Lördagsgodis:

So far, so good, maar vervolgens ontkom je dan toch niet aan de beruchte Ikea-expeditie, waarbij je de hele winkel door moet, met pech driemaal, om de uitgang weer te vinden.

Gelukkig was er op de eerste verdieping dus de Begrüßungssekt, die wonderwel aangenaam smaakte. Navraag leerde dat deze sekt bij de kassa’s in de Schwedenshop verkrijgbaar was. Dat hield me op de been. Onze nieuwe stadsIkea is mooi geworden en heeft veel dingen die ik hebben wil, hoewel ik ze op dit moment nog niet unbedingt nodig heb. (ik was dan wel zo slim om op de openingsdag überhaupt niets te kopen)

Drieënhalf uur later (!) waren we nog steeds op expeditie, verveelden de kinderen zich het apelazarus en was Femmi onderhand ook total fertig met het bezoek. Het was bovendien 100 graden in de Ikea en er liepen zo’n tienduizend miljoen mensen teveel rond. Helaas hadden we onze missie nog niet voltooid (aanschaf van lattenbodem voor kinderbed) en duurde het zo’n 100 jaar voordat we een werkend Buchungsstation gevonden hadden.

Tot overmaat van ramp was mijn bloedsuikerniveau tot ver onder het nulpunt gedaald en bleek de Schwedenshop een heleboel te hebben, maar geen Sekt. De Ikea-meneren die ik ernaar vroeg begonnen nog lollig te doen en zeiden dat ik dan naar Ikea Moorfleet (aan de rand van Hamburg, zo’n miljoen kilometer verderop) moest gaan. Ik was natuurlijk diep onder de indruk van deze hilarische Witz, maar te gaar om nog iemand botbreuken toe te brengen.

Bij het warenafhaalstation zeeg ik neer op een sofa en heb ik geweigerd nog te bewegen voordat iemand me chocolade kwam brengen.

Ik geloof dat ik Ikea Altona nog even mijd tot de nieuwigheid ervan af is. Dan ga ik op een onbewaakt moment inkopen doen, als ik de hele winkel voor mezelf heb (haha, as if – maar goed, een mens moet toch dromen). Tegen die tijd is misschien ook Vapiano al open…

Hamburg heeft meer!

Gelukkig heeft Hamburg nog heel veel meer te bieden dan de Ikea. 😉 Hoewel we op het dak van Ikea overigens wel een mooi uitkijkpunt over Hamburg hebben.

Afijn, je komt dus deze kant op, schön! Of bra, zoals de Zweden zeggen. Deze pagina helpt je op weg om je reis te plannen. Met de trein ben je er al in een paar uur. Bekijk ook deze artikelen voor nog meer inspiratie:

Heb je deze artikelen al gelezen?

8 reacties

jessie 1 juli 2014 - 08:15

Ik was op tweede paasdag samen met heel nederland in de ikea hier, terwijl ik ook wel beter weet. En bij mij was er geen gratis sekt. Oh en op een doordeweekse dag rond een uur of twee of om acht uur s avonds is het in mijn ervaring vaak rustig

Antwoorden
Fem 1 juli 2014 - 10:53

Ha, dat noteer ik. Volle Ikea zonder gratis sekt is toch de hel…

Antwoorden
jessie 1 juli 2014 - 08:22

Ik bedenk net dat er volgend jaar een ikea in zwolle open gaat (dit was in het nieuws omdat heel zwolle ging solliciteren en ze de gesprekken op het stadhuis moesten doen omdat het nergens anders paste). Krijg ik wellicht toch nog sekt

Antwoorden
Fem 1 juli 2014 - 10:53

Hahaha, wat prachtig!

Antwoorden
Sas 9 juli 2014 - 07:19

Haha ik heb het stukje met plezier gelezen!

Antwoorden
Fem 12 juli 2014 - 16:26

😀 dank!

Antwoorden
Judith 12 juli 2014 - 14:26

Laatst was ik in de IKEA Beijing. Niet tijdens de opening, maar op zaterdag. Da’s ook niet slim, er staat nog een blogje over in de planning (met foto’s!)

Antwoorden
Fem 12 juli 2014 - 16:27

Ha, ben benieuwd! Ik verwacht nu foto’s van in Ikea slapende mensen!

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid