Home Emigratie Omroep Max schrapt afleveringen Derrick

Omroep Max schrapt afleveringen Derrick

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

“Omroep Max schrapt afleveringen Derrick”

Deze kop op Nu.nl intrigeerde me enorm. Gesproken over clickbait! Ik verwachtte namelijk iets als: “Omroep Max vijzelt imago op door afleveringen van slaapverwekkende, belegen en extreem kazige Duitse Krimi Derrick te schrappen.”

Maar nee, Derrick bleek behalve slaapverwekkend ook een schurkeboef

Het feit dat de serie alleen nog op doktersrecept tegen insomnia verkrijgbaar zou moeten zijn, was echter niet de reden dat Omroep Max Derrick geschrapt heeft: de brave borst bleek namelijk, zo kwam afgelopen vrijdag boven water, in de Tweede Wereldoorlog helemaal zo’n brave borst niet geweest te zijn, sterker nog, hij was lid van de SS.

In Duitsland waren de reacties anders…

Of in elk geval bij mij op de taalschool. Dat bekend werd dat Horst Tappert een SS-er was geweest was in Duitsland wel degelijk een veelbesproken issue. Maar er werd niet onmiddellijk overwogen Derrick om deze reden van de buis te halen. Want, zo zei mijn docente Regina, “Als we dat gaan doen, dan kunnen we eigenlijk alles wel van de buis halen.”

Uiteindelijk heeft ZDF de herhalingen van de Krimi niet lang nadat Omroep Max de afleveringen stopzette toch maar wel van de buis gehaald. En zo zijn we in elk geval van deze kazigheid verlost…

Derrick is toch echt alleen maar leuk als Tampert… Und ein Tropical Drink, BITTE.

Kijk en luister gewoon naar écht goede Krimis!

Ze zijn er trouwens wel, hoor, écht goede Duitse Krimis!

Meer van zulks? Na, wat dacht je van deze 13 spannende Duitse true crime podcasts? En vijzel hier meteen je Kommisar-speak een beetje op.

Heb je deze artikelen al gelezen?

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid