het ontbrekende puzzelstukje

Duitse steden

Zin in een stedentrip Duitsland? Dan ben je hier waar je moet zijn. Ik geef je de leukste tips voor je stedentrip in de mooiste Duitse steden. Bekijk hier alle steden.

Stedentrip Hamburg

Hamburg

Een stedentrip Hamburg, dat moet je nou echt eens doen. Ik laat je graag het mooiste van de stad waar ik al meer dan 10 jaar woon zien! Bekijk al mijn insidertips!

Leuke dagtrips vanuit Hamburg

Dagtrips omgeving Hamburg

Heb je zin om je stedentrip Hamburg te combineren met een aantal leuke dagtrips? Goed plan, want in de omgeving van Hamburg zijn nog veel meer leuke steden en stadjes te ontdekken. Bekijk hier alle dagtrips vanuit Hamburg die je kunt maken. Of kies je stad in het overzicht hieronder.

Alle steden op Standort Hamburg

Berlijn

Berlijn heeft altijd weer iets nieuws voor je in petto. Of je nu op zoek bent naar het sprankelende stadsleven of juist naar een oase van rust om even op adem te komen.

Bremen

Bremen is lekker compact, maar vergis je niet, want er is enorm veel te zien. Dwaal bijvoorbeeld door het gezellige Schnoor, bezoek de brouwerij en maak zelfs een wereldreis in het Übersee-Museum.

Dresden

Een stad die in de oorlog verwoest is en tegelijkertijd ‘Florence aan de Elbe’ genoemd wordt. Daar moeten we toch fluks meer van weten! Bekijk hier mijn tips voor Dresden.

Düsseldorf

Veel te ontdekken, zonder al te ver te hoeven reizen. Zei iemand Düsseldorf? Musea, bijzondere winkels, hypermoderne architectuur en meer wachten op je. Mijn tips voor Düsseldorf vind je hier.

Freiburg

Zonnig in de zomer, sneeuw in de winter, vakwerkhuizen, veel cultuur & wijn en een prachtige omgeving. Freiburg heeft het. Een perfecte stad voor een stedentrip in het zuiden van Duitsland!

Friedrichstadt

Een klein en gezellig Holländerstädtchen, zomaar in Nordfriesland. In Friedrichstadt kun je niet alleen poffertjes eten, maar ook heerlijk fietsen en uitwaaien.

Glückstadt

Een slordige 55 km ten westen van Hamburg vind je het kleine maar gezellige Glückstadt. Wandel met de schaapjes over de dijk, eet matjes en kijk met een drankje in je hand en je voeten in het zand over de Elbe.

Hamburg

Ik zeg het nog maar eens: een stedentrip Hamburg, het moet er nu echt eens van komen! Blader gewoon maar eens verder door Standort Hamburg.

Hannover

Hannover is ten onrechte nog niet zo’n hele bekende stedentripbestemming. Laten we daar gauw verandering in brengen, want ik beloof je, tijdens een stedentrip Hannover verveel je je in geen geval. Op naar het bijzondere Hannover!

Keulen

Maak je een stedentrip Keulen? Goed idee!  Ontdek hier wat je echt moet beleven in Keulen, van de mooiste bezienswaardigheden en restaurants tot de leukste budgettips.

Lauenburg

Op slechts een uurtje treinen van Hambur vind je Lauenburg an der Elbe. Niet groot, wel charmante en een leuke bestemming voor een dagtrip.

Lübeck

Lübeck heeft het allemaal: veel geschiedenis en prachtige musea, maar ook gezellige terrassen en niet te vergeten: strand. En de stad is ook nog eens prima te voet te veroveren.

Lüneburg

Nog zo’n stad met een prachtig historisch centrum! Lüneburg is niet alleen een leuke stad, maar ook een goede uitvalsbasis voor de Heide en kleinere stadjes in de buurt. Tip: Lüneburg heeft in de advent niet alleen gemütliche kerstmarkten, maar ook sprookjeshuisjes door de hele binnenstad

Marburg

Vakwerkhuizen, heel veel trappen en een universiteit – dat is Marburg in een notendop. Marburg ademt cultuur en geschiedenis. Bijkomen van al die trappen doe je in een van de gezellige cafés.

Monschau

Monschau is een populair pareltje in de Eifel, en niet onterecht. Het is er elke dag van het jaar kerst, en ook met Halloween zit je er goed. De omgeving vraagt om lange wandelingen!

München

Een stad die je vast kent van het Oktoberfest en traditie, maar die ook vol staat met bijzondere en moderne architectuur, we hebben het natuurlijk over München. Sla ook zeker de musea niet over!

Münster

Niet ver van de grens en elk jaar een heel knusse kerstmarkt. Tel daar goede musea en gezellige oude straten bij op en voor je het weet staat een stedentrip Münster op je wensenlijst. En terecht!

Oldenburg

Best een goede kans dat je nog niet aan Oldenburg had gedacht voor je volgende stedentrip. Maar wil je niet te ver weg en toch een interessante stad bezoeken, dan kun je toch eens naar Oldenburg kijken.

Ostsee en Nordsee

Zon, zee, strand, dat gaat in Noord-Duitsland ook uitstekend! Bekijk hier de tips voor de Ostsee en de Nordsee.

Stade

Met de S-Bahn ben je zo in Stade. Ooit een belangrijke hanzestad, nu een gezellig en overzichtelijk stadje met een historisch centrum. 

Tip: laat je per gondel door de gracht varen… 

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2024 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid