Home Emigratie Er ligt een pak sneeuw in Hamburg, en ik wil dat toch even in de groep gooien

Er ligt een pak sneeuw in Hamburg, en ik wil dat toch even in de groep gooien

door Fem
Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Dag Leude, daar breek ik weer even uit mijn lockdownbubble.

Er ligt namelijk sinds vrijdag een dik pak sneeuw in Hamburg. Nu heb ik daar verder ook niet zo veel over te vertellen, maar zo’n sneeuwdeken (10+ cm) heb ik hier niet meer gezien sinds begin 2013. Dus dan schrijf je er toch even over naar huis, zoals men dat zegt.

Het was vanmorgen nog -7°C en de meeste sneeuw is dan ook veranderd in een glibberige ijsplaat.

Toch heb ik me even naar buiten gewaagd voor een wandelingetje door Othmarschen. Want weer of geen weer, ik maak elke morgen een wandeling voor de broodnodige frisse lucht, beweging en het gevoel niet helemaal lockdownwaanzinnig te zijn/worden. ’s Morgens vroeg is het meestal overal nog lekker rustig.

De combinatie Altbau + parken en de oude Marzipanfabrik op de rand van Bahrenfeld doet het prachtig in de sneeuw (en bij elk ander weertype, als je het mij vraagt, maar dat terzijde) en doet je (bijna) vergeten dat je eigenlijk al je ogen nodig hebt om niet uit te glijden.

We zijn hier allemaal gepast onder de indruk van de sneeuw, en zoals dat hoort was het ook chaos op de weg en lag al het openbaar vervoer meteen plat. (Wat ook weer niet zo erg is, want we werken toch al tijden thuis.)

Maar natuurlijk valt het eígenlijk nog heel erg mee. De temperaturen zijn nog niet zo obsceen laag als in december 1978, toen de sneeuw 5 dagen doorging en dorpen in Noord-Duitsland afsloot van de buitenwereld. Bij nachtelijke temperaturen van -47°C (wtf) en een gemütliche dagtemperatuur van -14°C. (Ik zal proberen hieraan te denken als we vannacht de -11°C aantikken.) Nog geen 6 weken later lag er trouwens in Hamburg 3 meter sneeuw. (Ik zal proberen hieraan te denken als ik morgen over de ijsplaat schuifel voor de wekelijkse boodschappen.) (Ik bedoel, sneeuw ziet er best mooi uit als het vers is, maar het is toch vooral iets voor Scandinavië en Zwitserland. Je moet niet overdrijven – 3 meter, zeg…)

Je ziet, ik heb verder weinig te melden, maar ik heb wel besjes in de sneeuw op de kiek gezet. Dat telt ook.

Ik houd me verder onledig met de arbeid en elke dag bivakkeren er 3 eksters op mijn balkon die het erg druk hebben met het slopen van mijn geraniums. Ik broed op een artikel over de marsepeinfabriek (obviously), lees Lord of the Rings opnieuw en nuja, van die dingen. Wanneer de actie terugkeert naar Standort Hamburg? Geen idee, maar als het zover is, ben je de eerste die het hoort, beloofd.

Een blog over niks dus? Een blog over niks. Maar wel met besjes in de sneeuw, dus. En ook:

En omdat het een wat andere winter is dan normaal:

Dit zijn te veel mensen bij elkaar met te weinig afstand. Snel met een boog eromheen dus.

Heb je deze artikelen al gelezen?

2 reacties

Wilma 2 februari 2021 - 11:24

Sterre heeft Trümmerkind net uit en ze vond het een van de leukste rn toegankelijkste boeken die ze in het Duits heeft gelezen. Ze kon het lezen zonder woordenboek.
Namens haar bedankt voor de tip.

Antwoorden
Fem 4 februari 2021 - 12:01

Ha Wilma, wat leuk om te horen, schön! 🙂

Antwoorden

Laat een reactie achter

Standort Hamburg is de enige Nederlandstalige blog die helemaal om Hamburg draait. Dé plek dus om tips te vinden voor je stedentrip Hamburg!

© 2012-2023 Standort Hamburg / femina docta. Alle rechten voorbehouden.  

Standort Hamburg gebruikt cookies om de site goed te laten draaien. OK Cookiebeleid